• SaGa
    Új alapokon újra kezdtem az egészet.

Pár hónapja úgy indultam, hogy végigcsináltam Biraitbec beállítási procedúráját (két nap kellett hozzá), majd kiegészítettem a Sim Settlements-szel, a Vault 88 normális felépítéséhez szükséges modokkal, a Horizonnal és a hozzá szükséges patchekkel. Ment is szépen minden, CTD-vel, betölthetetlenséggel nem találkoztam hónapokig. Közben szép komótosan, folyamatosan bővítettem, újabb companionok, újabb quest modok, újabb "immersive" helyszín modok, míg sikerült odáig jutnom, hogy most már a visszatöltések kb kétharmada sikertelen és néha menet közben is csak úgy kilép a program. Ez survival üzemmódban több mint idegesítő.

A Horizon világfelfogása egyébként bejött, jól átgondolt cucc, de erősen azt gyanítom, hogy a legutóbbi nagy verzióváltásának is köze van a sűrűsödő kiesésekhez (nem a horizon, hanem a többi moddal kapcsolatos összeférhetetlensége lehet az ok, aki Horizon-ozik, ne nagyon akarjon mást mellé tenni, csak azokat, amikhez a szerzője készíti a petcheket), ezért úgy döntöttem, kissé hanyagolom és csinálok egy másik közelítést.

Van még két jól összeszedett, kitesztelt modcsomag. Az egyik a Crossing the great wasteland, ez erősen támaszkodik a fentebb említett Biraitbec készletre, most ezzel ismerkedem. Egész más játék, mint a Horizonnal. Ebbe helyből be van illesztve a Sim Settlements, meg egy egész más "overhaul", ami belekotor a játék mélyébe, bár közel sem annyira, mint a Horizon. Ezt is több mint két napig tartott, mire felpakoltam a leírás szerint. A modder még saját conflict resolution patchet is készített hozzá. Most ennek a határait feszegetem, amit eddig láttam belőle, az tetszik. Az nem hogy a Start Me Up-pal ugyan elindul, de amikor kitenne a kezdőpontra, végelen hosszú fekete képernyőt kapok. Ez részben kiváltható az Another life moddal, de itt sajnos az NCR ranger kezdés nem létezik, így most gunnerként kezdtem, a Gunner Plázában. A gunnerek szövetségesek, azt nem tudom, hogy a MM mit fognak szólni hozzá.

Talán egyszer előveszem a harmadikat is, annak is lenyűgöző modlistája van és folyamatosan tesztelt a készlet. Ez a Way of the Lost. Pillanatnyilag, a kiírás szerint, upgrade miatt elérhetetlen. Néha érdemes ránézni, mit újított vele a modder.