-
SaGa #8985 Ez több helyen is előfordul, ahová nem terveztek építési területet és a „padló” szintje magasabban van, mint az építési szint. Ha pl használod az All Settlements Expanded modot, a „túlméretes” részeken, főleg, ha valami magasabb szint van (pl Hangman’s Alley előtt a folyópart felé van egy „kerthelyiség”). Ha ott akarsz építeni valamit, vagy csak megmozdítod az ott lévő asztalokat, székeket, azok félig eltűnnek a betonban. Le kell rakni valami betonalapot, azoknak módosítható a magassága, beszintezni, mellé rakni annyi valamilyen padlót, amennyivel lefeded azt a részt ahová pakolni akarsz (ezek szintje igazodni fog az alap szintjéhez), majd ha mindent leraktál, az alap és a padlók visszaszedhetőek, vagy ha nem tájidegenek, ott lehet hagyni. Hangman’s Alley előtt egy rendes „fedett kerthelyiséget” építettem így, de ott hagytam a padlókat, így kis „dobogó” került alá, mint a rendes utcai „kiülőknél” szokás. Volt bárpult, bártender, akinél mindenféle piákat vehettem, meg még pénzt is termelt (Horizon/Architect mod). Esténként a settlerek ott üldögéltek a bárpult mellett meg az asztaloknál.
Tegnap egy fura grafikai hibával találkoztam. Pontosabban kettővel, de az egyik már ismerős máshonnan és tudom, az a baj, hogy túl sok dolog van valahol a közelben „felépítve”, vagy túl sok npc van egy helyen összezsúfolva, mert valamelyik mod bekavar. Ilyenkor ha egy bizonyos irányba fordulok „összeúszik” a kép, egymásra úsznak a különböző távolságú látványelemek. Ha elfordulok onnan, helyre jön. Nem kell abba az irányba nézni és nem okoz gondot. Érdekes mód, ha ugyanazt a helyet más irányból nézem, nem jelenik meg.
A másik viszont eddig még nem jelentkezett. Quincy romjai között van egy földalatti garázs, benne pár hordó atomhulladék meg két radskorpió. A közelében lévő épület falai, ahogy mozogtam, hol látszottak, hol nem. Amikor nem, akkor a ház belső szerkezete, meg a falra szerelt mindenfélék (szellőző, lápa, bádogozás) látszottak csak. Az egyik közeli rom emeleti padlója is láthatatlanná vált, abból tudtam, hogy kell ott lenni valaminek, mert hevert rajta egy kipakolható hulla. Rögtön utána viszont tényleg nem volt semmi, szerencsére csak egy szintet estem. Alulról nézve jól látszott, meddig tart.
A láthatatlanná váló falú házat bármilyen irányból közelítem, hol látszanak a falak, hol nem. Körülötte minden más rendben van…
Utoljára szerkesztette: SaGa, 2018.04.01. 10:40:11