• SaGa
    Az este belefutottam egy optimalizálatlansági bugba. Lehet, hogy másnak nem újdonság, de a kezdőknek talán érdemes figyelni rá. Úgy tűnik, ha több órája megy a játék folyamatosan, elfogy valami memóriablokk és iszonytatóan belassul, de nem mindenhol.
    Lementem Lexingtonban a metróállomásra, hogy kitakarítsam. Amikor elértem a jobb oldali lépcső alatti fél végét, ha a másik oldal felé nézett a karakterem, szaggatni kezdett a játék. Annyira, hogy az egyik elesett raider kfosztása gyakorlatilag lehetetlenné vlált, örültem, hogy ki tudtam lépni a "menüjéből", de ez is vagy 5 percig tartott. Nagy nehezen megfordulva visszanyertem a normális sebességet, de amint megpróbáltam megint arra nézni, újra belassult. Kijöttem a felszínre, kilépés, újraindítás, vissza ugyanoda, ahol belassult és normális tempóban tudtam folytatni a játékot.

Igazából azért lepett meg a lassulás, mert az a "terület" egész kicsi, addigra alig maradt "élő" feral, vagyis szinte semmit nem kellett mozgatnia a programnak.

Szóval ha nagyon belassul, érdemes lehet egy kilépés, újraindítással próbálkozni.

Más: Danse meghülyült az este. Miután fél Lexingtont kitakarítottam, gondoltam megnézem őket a rendőrségnél, hogy állnak. Mivel az összes feral elhullott már korábban, a quest beragadt, így kénytelen voltam a setstage xxxxxx 40 paranccsal továbblökni. Ezt írják is a wiki oldalon, hogy szokása. Beszéltem a lovaggal, elmentünk az ArcJet-hez, ahol a bejáratnál leadta a nagymonológot, majd hátat fordított és elrohant a naplementébe. Nem értettem, de ha már itt vagyok, bemegyek. Amikor kinyitottam a biztonsági ajtót és a nyakamba estek a synthek, kiderült, hogy Jao (vagy mi a neve a ferdeszeműnek) kardja egész hatásos ellenük. Már a fél brigádot levertem, amikor megjelent Danse a semmiből, lepofozott két tagot, azztán megint megfordult és elhúzott a kijáraton át. Továbbmenve kitakarítottam, odalenn megsütöttem a syntheket, Danse sehol. A vezérlőben megint egyedül kellett megküzdenem a maradék kontingenssel, Danse-nek nyoma se volt. A liftben aztán felfelé menet betelportált mellém, a kijáratnál megállt, eldumáltunk, odaadta a lézert, oszt huss...

Mit mondjak, egyedül, csak a kutyával megtámogatva, nem egyszerű az a pálya, főleg, hogy a synth overhaul is fenn van, gyanítom amiatt volt minden második kiborg halálfejes. A lopakodókat utáltam, mert amíg "láthatatlanok", hiába tudom, hogy ott vannak, nem hat rájuk a kard se. Szerencsére inkább rendőrt játszottak mint katonát és főleg a minisledge-ket meg a batonokat használták, így be tudtam vetni a kardot. A számszerij vagy a 10mm-es gyakorlatilag semmit se ér ellenük.

Lehet, hogy az alternatív start bolondította meg? Ja és nem emlékszem, hogy így beindult volna az Ad Victoriam mod feladatsora, pedig amikor korábban itt jártam takarítani, amikor megkaptam a lézert, megjelent a felirat, hogy elstartolt a küldetéssor. Bár nem akarok BOS lenni, inkább kiirtanám őket a hülye felfogásuk miatt. Nem a tudománnyal van a baj, hanem a hozzájuk hasonló idiótákkal, akik minden erővel másokat akarnak eltiltani/elzárni valamitől. Eszetlen, erőszakos szekta, Pont mint az atomhívők...