• coolpet
    Story-Eva

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Megint reggel. elmúlt a hányinger, és a szédülés is. Megúsztam a fertőzést. A tegnapi események átfutottak a fejemen. Lucy említette, hogy a farmot már családi örökségként régóta művelik, és szállítanak terményt más városokba is. Főként paradicsomot. Emellett megjegyezte, hogy a Brahimuk ingyen trágyával látja el őket, így tudják termékennyé tenni a földüket. Építek is Sanctuaryba 2 Brahim etetőt, hogy odacsábítsak teheneket, ez jó ötlet. Blaketől kérdeztem, hogy használhatom e a munkapadot egy ágy elkészítésére, de azt mondta, amíg el nem nyerem a bizalmukat, addig nem. megölték a raiderek a lányát, ha visszahozom a nyakláncát rendben leszünk. Ez most nagy feladat nekem úgy érzem, későbbre teszem. Na hopp, futok is Sanctuaryba etetőt készíteni. Közben 2 új arcot is megismertem, a rádiójelre érkeztek. Ágy kell nekik, készítek is gyorsan kettőt. Még nem tudom milyen elfoglaltságot adjak nekik. kezd szűk lenni a faház amit építettem. begyűjtöm a termést, és irány az Abernathy farm, eladni. Ez is megvan. Lejjebb látok egy kabint, a felirat rajta US Forest Service. Ez biztos a rangereké volt valamikor. Zümmögés hallatszik a ház mögül. Áááá megint Bloatflyok, nem hiszem el. Előkapom a 10mm-est, és már rutinból szedem le őket. 3-an voltak. A kabint átkutatva pár kacaton kívül más nincs. vissza a villanyoszlophoz, nézzük a másik irányt. A domb túloldalán mozgolódás volt, elővettem a távcsöves csőfegyvert. Három, nem, négy raider és egy vad kutya foglalta a helyoldali tábort. Arra nem lenne célszerű menni. Ekkor bokorzörgést hallottam a hátam mögül, és előlépett egy vad kutya. Dogmeat nem is jelzett, mihaszna ez a dög, csak Moleratok ölésében veszem hasznát, meg hogy ő kapja az első pofont... 2 golyó a vad kutya koponyájába, és terül is. Végre valami normális hús. Még kettő jött elő a lövések zajára. Kis futkosás után azok is leterítve. kezd fogyni a 10mm-es lőszer, valahonnan keríteni kellene. A perk magazinnak hála megtanultam hogyan mentsek meg több húst. Most el leszek látva egy darabig. A domb tetején egy kialudt tűzfészek, és vagy fél tucat pia. Holttestek nincsenek, biztos a kutyák tettek róla. Hopp Dogmeat jelez, felkapom a fejem, újabb támadó, de csak egy radstag. Egyik fejével engem bámul. Bár most nem kell annyira a hús, de idegesítő. A kutya noszogatásra sem hajlandó nekiugrani, úgyhogy lövök. Az egyik feje lehanyatlik, de még él. Futok utánna, majd egyszercsak megáll és néz rám. Ebben a világban nincs kegyelem, megadom neki a végső nyugalmat. Na most már igazán van húsom. Sunshine Tyding alatt láttam egy kis boltocskát egy tóval. ha jól emlékszem, akkor Walden Pond lesz. Következő utam oda vezet. A raktár mellett elhaladva a protectron újra a pod-ban van, a terminál zárva. biztos a protokoll része. Nem aktiválom újra, most nincs értelme. A hídhoz érve a hídvégi autóroncsot szupermutánsok foglalták be, így nem tudok átmenni a hídon. a híd mellett bal oldalt találtam egy ösvényt, megyek arra. Fura tojások egy kis pocsolya mentén. Jobb lesz elkerülni, tovább. Walden Pond, ajándékbolt. Mindent összeszedtem, és volt 3 bomba, amit hatástalanítottam. Ha ilyen szem elé teszik mit várnak nem találom meg? Ez azt sugallta, hogy a hely védve van. Találtam egy falra felbökött cetlit is, amin az állt hogy a cső felőli a bejárat. ez az ajtó zárva. Szóval jól gondoltam, raiderek! később meglepem őket, nem számítanak rám. Irány Sunshine Tiding. Egy kis őrbódé az egyik felében, és egy táska. amint kinyitom, 2 raider nyit rám tüzet. Röpködnek a faház korhadt deszkáiról a darabok a shotgun ropogása alatt, de engem nem találnak el. Az egyik szemből érkezett, pár fejes után összeesik. Jó kemény koponyája volt. A másikat Dogmeat tartotta sakkban, így hátulról végeztem vele. A cuccaikra már nem lesz szükség, irány a settlement. A kerge robotot sehol sem látom, lehet végleg felmondta a szolgálatot. A nálam levő cuccokat leraktam a munkapadba később foglalkozom velük, majd egy kis délutáni pihi, és irány a raiderek búvóhelye, Walden Pond.
    Észreveszek egy kidőlt fát, felmászok a bolt tetejére. Egy kis kupak és pár kutyakaja a jutalmam. A zár feltörése nehéz, az nem megy. Akkor mégis megyek a cső felől. Egy Yao Guai sétálgat méltányosan nem messze, jobb lesz kerülni. Bejutottam, lopakodok, keresem a csapdákat. Az előteremben 2 raider beszélget, de csak foszlányokat csípek el. Lapulok, és lassan kúszok a cső vége felé. épp arra jön az egyik, és meglátja a kutyát. Már mindegy, lelepleződtem... adjunk neki. Dogmeat megint csak lapul mellettem, míg én hirtelen vad lövöldözésbe kezdek. 1 megvan, van mégegy. Szerencsére ez billiárt dákóval támad. Dogmeat átsiklik a lába között, majd hátulról lerántja a földre. Na végre, talán az első értelmes cselekvése a mai nap! Egy mell és egy fejlövés, és vége. összeszedem a cuccaikat, más nem jön. Találok egy vadászpuskát rövid csővel, na végre! Majd fabrikálok belőle valami jót. Megyek tovább, konzervdobozos jelzők. Leszedem halkan mind, azért zörögnek. a második teremben 2 raider, egyik lesből fejbe, a másikkal addig eljátszott a kutya, majd annak is annyi volt. Öszseszedtem mindent. Találtam egy Eyebot modellt, szupi, és egy elég erősnek tűnő csavarkulcsot, amivel jól lehet lábat törni. Megtartjuk. Mivel nehéz volt a sok cucc, a kutyára is pakoltam pár dolgot, legyen nagylegény. Az utolsó raidernél levő kulccsal kinyitottam a fenti ajtót, majd irány Sunshine, sötétedik. Egy nehezen nyitható széfet hagytam hátra, hova írjam fel, hogy vissza kell nézni később? mikor odaértem, a település felső részénél észrevettem egy kék sátorszerű valamit. Megnézzük, gondoltam, egy halott raider volt meg a cuccai. Hirtelen a földből 3 radroach mászott elő, ebből egyik vörösen izzott. A hátából egy machete állt ki, biztos ez volt a raider végzete. A meglepetésszerű támadásban majdnem otthagytam a fogam, nem sokon múlt. Most már tényleg kéne pár lőszer.... Vissza Sunshineba, a cuccokat szétszedtem, kajáltam, ittam, és késő lévén lefeküdtem.

Ma sem haltunk meg, szuper nap....