-
Andule #7271 a fosztorikat hasonlitottam ossze, az h te mi mindent huzol meg ide az nem az en saram. a TES-ekben egy vilagformalo karaktert hozol mindig, ez ugyanolyan visszatero formula mint h egy bortonben kezdessz. a 4-5ben elvittek ebbe a high fantasy iranyba amit lehet szeretni/nem szeretni de ettol fuggetlen kovetkezetesek voltak magukkal szemben ... Mig a Fallout egy felepitett, dark sci-fi vilag volt mielott hozzanyultak (es szetbarmoltak szvsz). Szoval marhara nem relevans h ki rohog a sarkanyokon meg a polgarhaborusdin ellenben az h a supermutikbol LotR-es orkokat csinaltak, h kvazi nincs valasztasi lehetoseged a kuldik 99,5%ban es h basszus a F4ben a fosztori TELEPORTALO TERMINATOROKROL szol az minden csak nem Fallout. Emlekszel meg ugye az 1-2re ahol letezo, mukodo telepulesk voltak politikai ellensegeskedessel/kereskedelemmel,stb es nem neked kellett azzal szorakozni h ultetek mar 3 korot h legyen mit enniuk mert amugy ehenhalnak. Ennel a fosztorinal BARMI jobb.
RPG-t is lehet jatszani ezerfelekeppen, amig mindenki szorakozik a verpistikeknek is ugyanannyi letjogosultsaguk van mint azoknak "azt is lejatszom mikor kimegyek e klotyora". En spec mindig is azt elveztem benne h azt csinalhatok amit akarok, a lehetosegeimnek valoban csak a fantaziam szab hatart. Tokeletesen ertem h ezt egy szamitogepes jatekban soha nem fogom visszakapni hisz a scriptek vegesek de amikor a parbeszedek odaig korcsosulnak h A - jofiu valasz, B - "haladjunk mar" , C - badass/gonosz valasz az engem maris kirant h rpg-kent kezeljem az adott prodoktumot. Imadtam a Baldur's Gate-eket de mindig is idegesitett h mestersegesen akart kordaban tartani a hirnev rendszerrel h ne legyel ubergonosz vagy a Dragon Age 1 ami szinten csak egy ketpolosu kepet volt kezelni. (Arnyalatok ugye sosincsenek :/ ) Roviden ezert tartom netto baromsagnak a kepzeld el h Brotherhoodos vagy es csak akkor viselj PA-t, titkosugynok es csak akkor lopakodj, stb. Felesleges magas lorol beszelni, mindenki ugy jatszik ahogy akar es jolesik neki. (csak h fixen ertsd: mintha megmondanad vkinek h milyen zenet szeressen)
es akkor a tarsakra is kiterve:
azon a reszen latom atsiklottal h szerintem is elorelepes amit vegre leraktak az asztalra, de attol h oromodakat zengjunk meg mindig marha messze vagyunk szvsz. Azert mert bar a tarsak jobbak mint a a TES5ben de hasonlitsuk ossze a F1-2vel es maris siralmas a kep ha 20 ev utan csak ennyi kreativitasra futja.
Eddig 3 tarsat nem maxoltam ki, a NW-os csavot mert nem vagyok raider, a FH-at mert meg nem mentem at es Hancock-ot aki nem tul szimpi de majd teszek vele egy probat, hatha megvan gyorsban. Szal sajat tapasztalatim alapjan az esetek feleben irtak nekik vmi ertelmesebbet, kaptak karakterhez illo dialogusokat, talan Piper a legtokeletesebb pelda erre. Egyedi stilusa van, megprobal az npc-ekkel is reakcioba lepni, stb. mig a masik veglet Strong aki annyira kepes h "wahahaha, humans are weak" vagy Cait aki "bruhuhu szomoru gyerekkorom volt, nem akarok rola beszelni de megis megteszem mert mar 20 perce rohanunk egymas melett". (lepten nyomon amit csinaltam dislike-olta, Q megoldasokat nem szerette es a kovetkezo alvas utan elmeselte nekem hogyan filezte ki anyut, aput ... little sist :D
https://www.youtube.com/watch?v=kZpefzkw5_8 )
Szoval elorelepes magukhoz kepest de az elodhoz viszonyitva nagyon mas. Szvsz mostanra az eredeti jatekok hangulatat teljesen tonkretettek (szandekosan) h egy sajat franchise-t huzzanak ra. Igy aztan a perk rendszer, a butitasok es az fps-e silanyitas mind tudatos huzasok a minel szelesebb jatekosbazis, ergo nagyobb eladasok vegett. Ezt dobta a gep. Ettol meg lehet elvezni a jatekot csak egyre nehezebb ra rpg-kent, sztori orientalt jatekkent vagy Falloutkent tekinteni.