Minutemen azért "vicces" mert kiolvadsz és megtesznek a vezetőjüknek rögtön. Sztem semmilyen arculatuk nincs lévén önállóan semmire nem képesek, mindent neked kell csinálnod a budilerakástól ill. a "ne éhezz már paraszt itt egy kis veteményes amit kapálva lesz kajád meg nesze fúrtam egy kutat is a hátsó udvarba" kezdve egészen a "jó,jó. kilövöm azt a Mirelurk Quenn-t csak h visszaköltözhessetek a romotokba" részig.
Igazából az arculata pont te vagy h ezeket mind meg is csinálod nekik és ha már ennyire életképtelenek akkor már segíteni akarsz nekik ha már elkezdted.
Az Institute ezzel szemben pont h mindent maga csinál, ott meg pont ezért röhejes h megtesznek vezetőnek. Csak mert a kis purdéd figyelte miket és hogyan csináltál mióta kiolvadtál ... ahaaaaa.
RR ha az ember belegondol akkor tíz aktivista aki meg akar menteni max 30-40 synth-et. Ez sztem a többiekkel összehasonlítva, már csak létszámügyileg sem frakció.
Brotherhood az meg ahogy írtam szánalmasan szűklátókörű.
Sztem egyik frakciónak sincsennek mélységei, fekete-fehér az összes, a plot meg tán az Inst-al a legjobb de az is bűnrossz szvsz.
És sztem nagyon is szándékos h ennyire leegyszerűsített minden. Pedig hát ha vmiben, akkor a Fallout világában bőven lenne alapanyag ami az érdemi morális dillemmákat illeti.