-
SaGa Jr #4549 Egy növénygondozásra kirendelt settler 6 adag kaját termel meg, attól függetlenül, hogy te miből mennyit tettél le és ő éppen min dolgozik és az amúgy mennyi cuccot adna.
Tehát te letehetsz akár 20 adagot is, ha 4 parasztot rendelsz ki, azok 4 növénynél szorgoskodva 24 adagot fognak termelni. Ahol dolgoznak éppen akkor amikor a program a szüretet elrendeli, onnan fognak annyi adagot szüretelni, amennyit az adott növény biztosít. Az érdekesség a dologban, hogy te kirendelheted az illetőt mondjuk razorgrass gondozásra, de ettől ő még simán átmegy máshová kapálni ha épp olyanja van és ha épp akkor van a szüreti idő amikor ő másutt kapálgat akkor onnan fogja levenni a cuccot, nem pedig arról a helyről ahová te eredetileg kirendelted.
Azaz marad az, hogy te magad szüretelsz kézzel és amit pluszban a parasztok berámolnak a workshop-ba azt extraként kezeled. Néhány naponta úgyis lehet szüretelni manuálisan is (és ez többet hoz mint az őténykedésük, főleg hogy ők ugye fogyasztanak is), a settler-ek szüretei valószínűleg ugyanilyen időközönként történnek de azok annyit szüretelnek csak amennyi az adott növény esetében jönne (tehát például ha razograss-t kaszálna valamelyik akkor kétszer kell kaszáljon, hogy legyen 1 adag a workshop-ban, répánál detto, dinnye és tök meg mutfruit esetében ez szüretenként 1 db lesz, tato plant-nál a fene tudja már).
Illetve ha biztosra akarsz menni, akkor amint van plusz settler azt is rendeld ki földművelésre. Minél többen dolgoznak a növényeken, annál több lesz az adott időben begyűjtött növény úgy, hogy közben te még így is tudod kézzel leszedni a cuccot ami többet eredményez.
Tehát a kijelzett kaja mennyiség a workshop nézetben az nincs összefüggésben a szüretelt mennyiséggel, az csak egyetlen egyén a többiek számára nyújtott ellátása. Nem ebből kapod a terményt, hanem a termelők számától és a lehelyezett növénytől függ a dolog amin éppen dolgozik amikor a betakarítás ideje eljön. Magyarán felesleges lerámolni egy nagy halom növényt, elég ha célirányosan telepíted azt és annyit amennyi settler-t dolgoztatni akarsz. A megtermelt kaja értéke fent lesz az egekben (munkás x 6 adag), a szüretelt, workshop-ba kerülő meg más szisztéma szerint számolódik és gyűlik (ott a növénynél kijelzett begyűjthető érték a fontos és hogy valaki foglalkozzon vele).
A purified water is néhány naponként adományozódik ha jóval több a termelés, mint amennyit a helyiek elfogyasztanak (szerintem itt is a lehetséges maximummal számol a program nem a valós, aktuális létszámmal). Ha több kell, mint amit kapsz, akkor nagyon jelentős túltermelést kell belőle megvalósítanod, legyen jóval több, mint amennyi ember egyáltalán lehetne az adott helyen.
Ezzel kísérleteztem egy kört a játék során a fort-ban, ahol alapból egy nagy tisztítómű van lerakva (ami 30 vizet termel), ott két naponta kaptam 1 adagot úgy, hogy kemény 5 fős létszám lebzselt ott (elméleti maximum az 10+a karakter charisma statja, de viselt cuccok és ideiglenes drog/pia/kaja bónuszok nélkül, esetemben annál a karakternél ez 18-at jelentett). Ledobtam a működő mellé egy plusz nagy tisztítót és felugrott a kapott pia száma alkalmanként 4-re a korábbi 1-ről.
Ebből arra következtettem, hogy talán 10 pontonként ad 1 vizet a program (azt ez vagy így van vagy teljesen más a számítási módszer).
A workshop részlegben kijelzett nulla számok hibák a legtöbbször, még ha megesik olykor, hogy valami dolog tényleg történt ott, ami miatt ezt jelzi ki (csak cseszik frissíteni azonnal a program amikor a probléma megoldódott így néha akár napokig fals értéket mutat).
Létszám meg ágyszám nullára csökkenését tapasztaltam már úgy is, hogy épp ott voltam helyben. Feltűnt egy radroach a védelmi zóna szélén amire tüzet nyitott az egyik fegyver. Erre az összes settler kaszára-kapára kapott és odarohant.
A Pipboy-ban a workshop listában ekkor nullát mutatott a kaja, az ágy és a settler szám (a víz viszont nem), míg helyben workshop módra kapcsolva minden normális volt. El kellett teljes egy egész nap mire frissült a Pipboy-os kijelzett érték.
De tapasztaltam már áramhiányt is kijelezve PB-ban (de hogy ekkor hogyan lehetett vizük az rejtély, elvégre víztisztító generálta nekik a vizet ami áram nélkül ugye nem megy), meg vízhiányt (ami kerti csapoknál megint csak fura, mert ahhoz nem kell semmi és megsemmisíteni sem lehet). Ez a része kétségtelenül vacak a programnak.
A lakosok nem vesznek ki semmit a workshop-ból (ez a játékos játszótere, nem az övék), de még szekrényből sem, így felesleges ilyen céllal oda betárolni bármit is.
Ha valami kint van a placcon akkor azt esetleg felkapják (power armor-t különös előszeretettel ha épp a közelében vannak amikor szükségét érzik a harcnak és van a PA-ban fusion core), de viselni nem fognak például sima páncélt még ha fel is szedik a földről csak ha te azt külön felveteted velük, elvégre nem harcosnak jöttek, fegyvert meg csak akkor váltanak, ha lőszer is van a fegyverhez amit felvettek, akkor viszont ha az jobb mint a sajátjuk, azonnal és gondolkodás nélkül átváltanak rá (ahogy a társak is akikre olykor rájön a hörcsög üzemmód azt minden vackot felszednek amibe belebotlanak).
Bandicoot:
Az igazából a sima támadások normál limitjén belül maradt még így is.
A MM sztori szálon ennél cifrábbak lesznek. Kis támadásban nálam az eddigi legerősebb az 10 raider volt, köztük 6 power armor-ban, 2 rakétával, 1 fat man-nel, egy meg plazmával.
Na ezek ujjgyakorlat voltak csupán ahhoz képest amit később tapasztaltam normál nehézségenSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!. Ott volt ostromom 30+ támadóval is, amibe az egyik settler eltévedt lövedéke miatt becsatlakozott pluszban 2 vertibird és szállítmányuk is.miután kiléptem az institute-tól és inkább a MM-et választottam
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.12.08. 12:21:23