• SaGa Jr
    Jóózsf István:
    Megy is biztosan a toborzó rádió (tehát megjelenik a rádiós listádban is aktív adóként amit lehet hallgatni)? Velem már előfordult hogy vagy bekötni felejtettem el vagy véletlenül lekapcsoltam mert ugye fordítva áll rajta a megszokotthoz képest a kapcsoló.

Illetve van mindenből elegendő szabad kapacitás (kaja, víz, ágy) a lakos bővítéshez? Nem tudom ez befolyásolja vagy sem a lelkesedését és számát az érkezőknek, de hátha ezzel lehet rájuk is hatni ahogy mondjuk a támadások esetén is a készletek/termelés az egyik alapvető meghatározó tényező.

Sima settler-ek nálam akkor nem akartak megjelenni, ha falaztam és kaput raktam, hogy védelmet képezzek a településen. Valamiért nem voltak hajlandóak bejönni a kapun (még Preston-ék is csak új jöttek be, hogy le kellett bontanom a kaput és a falazatot ott ahol ők úgy gondolták majd bejönnek). Azóta kihagyom a kaput, csak egy nyílást hagyok két betonkocka között ami elég széles bárkinek (még brahmin-nak is, ami általában az első lakos szokott lenni mostanság mindenhol nálam, azt ezért eleve lerakom a brahmin itatót valahová), előtte egy kis terelő részleggel (a belső oldalra nem tehetek sajnos, mert akkor megint jön az ácsorgás és elmaradozás, nem jönnek be). Úgy vettem észre, minden településen vagy egy haladási útvonal amin át a lehetséges újoncok érkeznek és ha oda valami akadály kerül akkor megesik, hogy nem jönnek be. Ez az útvonal Sanctuary Hill-nél maga az úttest, így ha oda fal kerül akkor csak néznek bambán vagy meg sem jelennek egyáltalán a settler-ek, meg mindenki más is.

Aktuális karakteremnél 24 órányi játék után survival módban van összesen 5 településem (3 farm meg sanctuary és a mozi), de mindenhová még csak 1-1 settler érkezett, hiába lenne bőségesen elegendő mennyiségű készlet és szállás többeknek. Normál nehézségen az előző karakteremnél a rádióadó beüzemelését követően 1 órán belül többen jöttek egy helyre, mint most összesen. Talán a játék nehézségi szintje is beleszól a dologba.

Party Hard:
    Vannak hajszobrászok (fodrászok) a játékban és van egy plasztikai sebész is. Velük megoldható a karaktered fizimiskájának átalakítása, de van konzolos parancs is ugyanúgy mint régen.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    fodrászok közül az egyik Diamond City-ben van a másik meg Vault 81-ben, míg a plasztikai sebész Diamond City-ben található a doki melletti ajtón kell bemenni hozzá.