-
SaGa Jr #3984 bardocz:
Kicsit állj távolabb a termináltól. Tehát ne a közelében legyél mikor utasítást adsz a társadnak a feltörésre, hanem az elérési távon kívül, így nem tudod te aktiválni. Ekkor Nick odamegy és feltöri neked, te meg majd a feltört gépen kutakodhatsz.
Ugyanez van Cait és a zárak esetében, de ehhez adni kell neki bobby pin-eket és onnantól akármilyen zárat kinyit.
Ezekkel az akciókkal időt nyer a játékos, de bukja az érte járó Xp-t.
Myselor:
Nem mutatja sehol, rákérdezni tudsz és akkor ad egy véleményt a kettőtök kapcsolatáról. Ahogy javul a kapcsolat úgy fog időnként többször megállítani és mesélni magáról vagy a véleményedet kikérni egyes kérdésekben.
JetroHUN:
Rád van bízva a dolog, hogy kihez csatlakozol és kihez nem, a játék kezdeti szakaszában ebből nem származik hátrányod és a komolyabb feladatokhoz sem férsz még hozzá az egyes frakcióknál. Kelleni nem kell csatlakoznod senkihez a játék végéig (ott is igazából azt döntöd el ki mellé állsz).
Valóban csatlakozni hozzájuk (mikor megismerheted a főhadiszállásukat is) majd később tudsz, itt ezután a feladat után még csak beléphetsz a legalsó szintre és csinálhatsz nekik ismétlődő feladatokat, meg majd egy másikat a paladin számára (ez legalább összetettebb, nem csak menj ide és ölj meg mindenkit vagy hozz el valamit típusú mint az ismétlődők), de ennyivel ki is fújt egyelőre a repertoárjuk.
Majd ahogy haladsz előre a történetben és elérsz egy bizonyos pontig a sztoriban, akkor majd lehetővé válik a tényleges csatlakozás a frakcióhoz és nem csak, mint initiate aki lótifuti melókat csinál, hanem rangosabbként lehet belecsapni a lecsóba.
A Fort feladatot nyugodtan megcsinálhatod, mert ezek szerint egész jól állsz a csoportnál, különben nem adta volna be a játék. Lesz ennek még folytatása és egész jó kis bunyókat lehet letudni a kérdéses helyen. Tárazz nagyvadra. :)
A nyomozóhoz menetel meg a főszál része, így húzhatod a dolgot, bőven van egyéb megismerni való dolog mielőtt a sztori menetét folytatnád. Ettől még persze csinálhatod azt a vonalat is, legfeljebb kicsit haladsz a történetben is. Aggódnod azon, hogy a játék ezen korai szakaszában kivel cimborálsz, kikhez csatlakozol, még nem kell. Szóval állj be ahhoz a bandához vagy azokhoz, amik neked tetszenek. Következményei ekkor még nincsenek a dolognak.
Más:
Kis érdekességbe futottam bele a játékom közben, mégpedig hogy a program nem engedi egy helyen állomásoztatni a szeretőket (akikkel romantikázik a karakter). A 3 potenciális szeretőnek (nőknek) a társak között mindegyiknél megvan ez az állapot és nem tudom őket egy helyen várakoztatni, a program nem engedi ugyanoda küldeni őket, hiába van szabad kapacitás ágyakban, kajában, vízben és létszám limitben is. Így most a 3 csaj 3 külön helyen dekkol és várja a karakterem szerelmesen, míg én Nick-kel szaladgálok. :)
Nem tudom ezt tapasztalta más is vagy csak egy bugba futottam bele?
Volt nemrég téma, hogy mennyire nincsenek támadások. Nos vannak. Kifejezetten kemények ráadásul. A többi spoiler-ben, mert a 4 lehetséges sztori kimenetel egyikét érinti a dolog.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Na kérem szépen, ha valaki a Minutemen szálon marad a sztoriban és nem áll a másik 3 frakció mellé, akkor olyan ostromokat kaphat és tapasztalhat meg, hogy csak kapkodja majd a fejét.
Még jó, hogy felcuccoltam mindenkit megerősített katonai ruhákkal (köszönet a Railroad feladatok során kapható jutalomnak, bizonyos ruhákat nagyon fel lehet tuningolni egy új fejlesztés által, aminek 5-ös szintje 110/110-es védelmet ad ballisztikus és energia sebzések ellen és erre még lehet felvenni páncélt is) meg tuningolt fegyverekkel és páncélokkal a településeimen (gyógyító bizbaszokkal, kajával és munícióval is ellátva mindenkit akit lehetett), mert úgy elfújták volna őket, hogy csak nézhettem volna az üres romokat és hullahegyeket.
A Minutemen-ek mellé állás következtében volt, hogy egyszerre 4-5 települést támadtak be, nem egy esetben egyszerre két frakció is (synth-ek és BoS vagy épp power armor-os raider csapatok és synth-ek, ezek egymást is támadták, így adva némi esélyt a kisebb településeknek és mintegy mellesleg a védenceimet is).
A falak sokat nem jelentettek, főleg az álcázott támadók ellen, akik vagy eleve azon belülre spawn-olnak (időnként akár épületen belülre is) vagy simán belopakodtak míg a többiek elvonták a figyelmet és a tüzet. A BoS támadások során meg jönnek a vertibird-ök és rakétáznak, géppuskáznak már messziről, van amelyik leszáll a védett helyen belül, van amelyikből szimplán csak kiugrik 2-4 power armor-os támadó (mondjuk az ő céljuk inkább az eredeti támadók kinyírása de ha már ott vagyunk mi is kapunk az szeretetükből).
A szuper mutánsok ekkor támadó csapatai is kicsit máshogy néznek már ki, általában 1-2 behemoth is van ekkor velük, az meg keresztül megy mindenen, utat nyitva a többieknek.
Az ilyen "ostromoknál" nem ritka, hogy nagy mennyiségben használnak a támadók robbanószereket, rakétákat, nuke-ot és minden mást is (synth-ek meg dobálják a spéci "idézgetős" gránátjukat amivel extra erősítés érkezik a gránát landolási helyére), hogy területre ható támadásokkal örvendeztessenek és pusztítsák a parasztokat (akarom mondani lakosokat/telepeseket), akik kirontanak védekezni (ha bezárom őket akkor is kijutnak, ha kell leugranak olyan helyekről ahonnan nyakukat kéne törniük és a fene tudja hogyan jutottak oda fel és hogyan tudtak kiugrani onnan).
A generátoroknak meg elég egy közeli találat és lehet újra felépíteni azokat mert használhatatlanná válnak és nem termelnek többet.
Szóval van ebben a játékban néhány igazán zúzós kis ostromra lehetőség, csak ehhez a sztori egy bizonyos vonalát kell követni, különben csak lagymatag és gyenge próbálkozásokban lehet részünk. :)
Egy tipp a végére. Fort-ban tessék szépen nagyon ütős védelmet kiépíteni a hátsó kapuhoz és az elülső nagy nyíláshoz, plusz némi védelmet bentre is letenni. Kell majd egy telepes hívó antenna is és jól fel kell növelni a létszámot, felfegyverezve mindenkit és felpáncélozva őket nagyon alaposan, mert itt lesz a sztoriban a legütősebb ostrom és az alapból jelen lévő maximum 5 minutemen édeskevés lesz a boldoguláshoz, kelleni fog az extra hús a settler-ek által.
Normál nehézségen nálam 6 sima és 2 legendary courser támadta a helyet (ezek persze gyakran álcázva, hogy ne lehessen csak úgy eltalálni/befogni őket), minden courser mellett 2-4 első és második típusú synth volt (utóbbiak közül nálam összesen 4 volt legendary). A teljes leölt ellenfél mennyiség meghaladta a 30-at és ez csak azok száma volt akik testét nem sodorta el a víz. Még jó hogy egyszerre csak 2-3 courser és pereputtya jött, de adott időközönként érkezett az erősítésük (meg soron kívül a spéci teleportálós gránát jóvoltából).
Így 104 óra után, 79-es szinten letudtam az első "rohanós" végigjátszásomat (nem mentem rá arra, hogy minden teljesítve legyen, inkább kitapasztalni akartam a játékot), Minutemen oldalon végül is (ez volt a legkevésbé vérengzős az ízlésemnek). Nem lett meg minden bobblehead (5 hiányzott a 21-ből), nem lett kipucolva minden helyszín (csak 104), nincs meg az összes újság (12 még hiányzott, ezek közül 2 frizurás, 3 lopakodós, a többi meg gyógyász/lövész/egyéb újság), nem társultam az összes lehetséges companion-nal (Cait, Curie, Piper, Codsworth és Nick lett legnagyobb cimbora, bár találkoztam és valameddig jutottam még Danse/Deacon/Strong és MacCready esetében is), feladatokból is maradt szerintem szép számmal (főleg a frakciók sajátjai, nem ismétlődő típusaiból, mert az ismétlődőkből sokat megcsináltam), tehát maradt még bőven tartalom az újrajátszáshoz.
Ja és az UFO is cseszett lezuhanni (a legelső próbálkozásomkor az a nyomorék UFO a kezdést követően, a kint bóklászásom második órájában lezuhant, azt az újrakezdésnél, amit most fejeztem be, már nem örvendeztetett meg a jelenlétével). :(
Jöhet a moddal nehezített survival fokozatos újrajátszás, most célirányosan valamelyik vérmesebb banda szolgálatában, kevesebb építkezéssel (a szerintem a játékidőm 15%-át ez tette ki vagy lehet a 20%-át).
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.11.29. 09:30:35