-
SaGa Jr #3575 coolpet:
Mindegyik településen érdemes építkezni, csak nem kell. Egyedül a minutemen feladatok során kell létrehozni új, működő településeket. Egyébként ha velük nem foglalkozol akkor meg Sanctuary-t építsd ki azt annyi.
Falakat emelni teljesen felesleges. A program random pakolja le az ellenfeleket és pont magasról tesz a falakra, gyakorta azon belülre rakva le őket. Így csak felesleges alapanyag pocsékolás az egész. Védelmet nem jelent.
Talaj kiegyenlítésre a fa építmények között a padlóknál a harmadik opciót tessék használni. Az egy talajba belesüllyeszthető vagy éppenséggel egész magasra felemelhető beton alap. Azzal prímán ki lehet egyenesíteni bármilyen talaj egyenetlenséget. Bizonyos szintig még a belógó növényzetet is képes kitakarni. Ez, illetve a cölöpös keskeny híd van, ami talaj egyengetésre szolgál, bár ez utóbbira építeni nem igazán lehet, ráadásul keskeny is meg görbe is.
A támadások meg nem kapnak szét semmit. Esetleg veszítesz pár automata védelmi ágyút meg lámpát ha telepítettél ilyet (ezeket meg érdemes eleve a védendő épületre rakni, annak sarkaira a föld fölött, mert lefelé kényelmesen tüzelnek és ekkor védettek a közelharci támadásoktól, esetleg az említett beton alapra amit nem a földbe süllyesztesz hanem kiemeled onnan így magasan lesz a teteje amire vígan rámolható védelmi üteg), meg ha túl gyenge volt a védelmed akkor embert veszíthetsz de ez minden. Valódi támadás meg akkor fogja érni csak a települést esetleg (mert ez sem tuti, csak ekkor nő meg az esély) ha jelentős többleted van kajából és vízből, mint amennyi a tényleges maximális befogadó képessége lenne a helynek (ez meg ugye 10 + a karakter nem módosított - tehát cucc/drog bónuszok nélküli - charisma értéke).
Nekem például egyedül a fort-ot (minutemen sztoriban lesz majd szerepe) támadták meg eddig, mert ott alapból van egy vízmű azt az ontja a tiszta vizet. Ott sem tűnt el vagy rongálódott meg semmi, csak keletkezett pár hulla a védőktől, mert a hely kellős közepére és magába a belső részekbe épületen belül dobta be a támadókat a program, így a peremvonalra rakott védelem semmit sem ért (le is szereltem a fenébe és átraktam belülre azokat, azóta még egy támadás volt de akkor már veszteségem sem keletkezett csak jókora ellenséges hullahegy az automata ágyúk jóvoltából).
kill3r21:
A játékban lévő térképen is ilyen hülyén van jelölve. El van csúszva az egész, ne törődj vele. Ami jelölve van, azt el tudod érni. A térképből kilógással ne foglalkozz, nem jelent semmit. :)
bigmail:
Nincs ilyen sem a játékban sem modban. Egyébként meg látod miből mennyi van, ha megnézed a workshop tartalmát, mert amit szétkapsz azon a helyen azt mind oda rámolja a program.
oneal1:
Én ugyan nem vacakoltam ezzel a kütyüvel, de ahogy olvasom, az hogy áram alá helyezed még csak az első lépés. Utána még be kell állítsad mit csináljon, de ezt már normál nézetben nem pedig workshop módban tudod. Alapból kikapcsolva van akkor is ha áram alatt van, de színeket, villogást miegymást már neked kell beállítani rajta. Emellett ha több box-od van, amit egyszerre akarsz működtetni, akkor mindegyiket össze kell kötni egy áramforrással és még legalább egy másik box-al. Szóval kegyetlen sok madzag lesz mire működni fog. Hagyd a csodába az egészet, nem ér annyit.
LeWyTy:
A Diamond City Blues feladatban Valentine-nak nincs is szerepe. Ott egy kocsmai problémát kell lerendezni, de Valentine-ra nem lesz szükséged benne. Egyébként nem lehet hogy ő meg vár téged valahol ahová megbeszéltetek találkát (a sztoriban van ilyen, miután már kiszabadítottad szorult helyzetéből, mert addig ugye elérhetetlen őkelme)?
Myselor:
Nálam tegnap jött elő először, hosszú játék után ez a végtelenített töltés. Szépen felzabálta a memóriát a program azt elfelejtett betölteni. Ekkor kiléptem belőle, vártam egy picit, aztán újraindítottam a játékot és akkor már a szokásos 10 sec-es töltési idővel nyomtam tovább. :)
Sheltem:
Lőszer probléma megoldása a közelharci fegyver. Az ellenfelek egy igen jelentős része ellen egyszerűen felesleges lőszert pazarolni. Le kell csapni őket. Ha meg eleve lopakodós stílusban nyomod, akkor a ninja és blitz perk-ekkel meg a baseball ütős perk-el ami a közelharci fegyverek sebzését emeli, egész szép sebzéseket fogsz prezentálni, akár 1 ütésből ölve a legkeményebb ellenfeleket is (mirelurk queen, sentry bot, alpha/legendary deathclaw mind megy egy csapásból mert lopakodva a ninja max-ra húzásával összejön a 10x-es sebzés is, ami tuningolt fegyverrel meg perk-el átmegy minden védelmen).
Ha meg lövöldözni szeretsz akkor tessék áttérni a hangtompítós stukikra és felhúzni a hozzájuk tartozó perk-et és a mr sandman perk-et. Hirtelen jelentősen megemelkedik a sebzés és egy sima hangtompítós 10 milis pisztollyal sisakos szuper mutánsokat szedsz le távolról egy lövéssel.
Shotgun meg egy kalap kaki. Páncélozott célpontok ellen főleg. Nehéz is, túl rövid a hatótávolsága és a sebzése sem megfelelő. Szét kell szedni vagy el kell adni, netán settler-eknek adni.