-
Kroki105 #10794 Meg az is kéne hogy a játék más legyen, mint az első x alkalomkor. Mert bármit döntesz te az elején, lehetsz te páncélos lovag, aki a grét bölcsnek a fenekét nyaldossa, vagy valami robotbuzi, 95%ban ugyanazt fogod játszani (viszed a zöldfestéket janinak, meg ragyásrozi könyvét vissza a könyvtárba, stb...
), és megunod, mert már végigtoltad (x+)egyszer (legalábbis egy részét), összegyűjtötted a 30 -40 újságot, a bólogatókat, erős a mentett karid mint a fene...
Nemhiába folytattam a 90est, azzal az alapot már majdnem végigvittem. Egyedül az építés ami más tud lenni. Pl végigtolod cabotékat, és majd legközelebb a másikat ölöd meg, húde megvariáltam, egész más élmény.
A játék vége felé, mikor a döntést hozni kell, csináltam egy mentést, aztán ha nagyon felizgatna a másik befejezés, megcsinálnám azokkal.SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De az a vicc, hogy még az elsőnél se választottam, mert annyira felhúzott a múltkor hogy csak megírt forgatókönyv szerint választhatok 0 beleszólással mindenkit kiirtva (miközben gyakorlatilag én vagyok a Nemzetközösség istene, a mutikat karóba húzom, a halálkarmokat meg reggelire tálalom, a robotokat meg alkatrészként árulom, a ghoulokat meg úgy idomítom, mint a cirkuszi majmokat
)
Nem tud felizgatni hogy megint újrajátszam pl egy elárvult félfülű janicsár pék szerepében a játékot, mert ahogy írtam ugyanaz az egész.
Az előző hsz-ben felsorolt 3 ok közül a 3. volt leginkább az ok hogy nem megy az újra...
Akkor inkább próbálok más játékot, mint ahogy a skyrimet is nemrég. Az is egy hatalmas játék, csak... valahogy nincs meg benne az ami egy falloutban, azért is folytattam ezt inkább Far Harborban. Itt megyünk gyereket keresni, vagy épp apát, vagy vízcsipet az előző részekben, és adja hogy csináld, mert hát ott a főküldetésed érdekel hogy mi lesz. A skyrimben meg egy szakadt rab vagy, máris egy ki nem szarja le az egészet érzéssel nyit. A folytatás is adja hogy stormcloak, ugye eléggé háborodottnak kell lenni ahhoz hogy azokkal haverkodjál akik az előző percben még szó nélkül kinyírtak volna (legalábbis első játszásra). Csakhát most ez legyen a mozgatórugó, hogy stormcloak?
Vagy az a sárkány, ami nagyon nagyszerű, csak hát az már nekem kevés hogy felkeltse az érdeklődésem (ha pl a borg jelenik meg a sziklán, egy "minden ellenállás hasztalan" dumával, na arra kíváncs lettem volna, mi jön ki belőle.
) De ez meg nem olyan erős kezdés, mint amikor látod hogy Norát agyonlövi a geci és elviszi a kölyköd, és mennél visszaszerezni, megbosszulni...
Persze folytatom majd egyszer a skyrimet is, mert egyáltalán nem rossz, csak hiányzik a "csak még egy részt" érzés. (nálam)