• Andule
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Megertem a frusztraciodat es igazad van abban h az irok elegge trehany munkat vegeztek/vagy nem hagytak nekik sok teret kibontakozni. (ez mar a 4 opcios, rejtett "parbeszedekbol" kiderult sajna) Az egesz fosztori ugy gany ahogy van imho, semmi koze a Fallout univerzumhoz, mar maga az institute egy netto baromsag amit tovabbfejelnek teleportalassal meg synth-ekkel. (fajo volt latni h ennek mar a F3ban megagyaztak amugy) miutan az egesz jatek elment fps-be ezert vhol logikus h a vege az h lojj le mindenkit a francba de h semmi beleszolasod nincs az valoban ilyen gagyi csojatekka degradalja le, min elkelt volna egy olyan vegkifejlet amikor mindenkinek beintessz h "na sracok nekem ennyi eleg volt a szarsagaitokbol, innentol oldjatok meg magatok, sok szerencset a totalis haborutokhoz ... nyazsgem". ez a vkihez KELL csatlakoznod, vkikkel meg KELL epittetned a tp-s cuccot, vkikkel veget KELL vess a veluk ellenseges frakcioknak megoldas ez gaz, szuklatokoru es marhara eroltetett, szimplan az jon le h ezek kozul egyik sem lenne kepes nelkuled vegigvinni holott ezek a F4 szerint onallo, eros frakciok mind. (hahaha RR vagy MM)

en mikor elsore toltam detto csatlakoztam mindenkihez es csinaltam kuldiket mindenkinek amig lehetett. Az jott le h a RR egy joszandeku banda maroknyi rendes taggal akik maroknyi izenek segitenek, MM egy onszervezodo milicia a vegnapjain amit neked kell vegigpatyolgatnod a "helyreallitasa" soran es ket fuszalat nem tudnak arrebbrakni maguktol, BoS ... a rendes BoS egy szakadar aga akiknek megis kifogyhatatlan eroforrasa van hala a jatek spawnrendszerenek meg egy kuldetes nelkul sebezhetetlen leghajonak :/ , Inst meg a szuperhightech mumus akik amugy barmire kepesek lehetnenek -nelkuled is- a jatek logikaja szerint.
    en a legelejetol fogva ruhelltem a synth szalat es szvsz az az Inst legfobb baja is, nelkuluk a vilaggal baratsagosabb lenne a viszonyuk, nem lennenek elrablasok, lecserelesek kvazi kilephetnenek a "reflektorfenybe" h valodi fejlodest nyujtsanak a regionak (kb egy szegregalo, enyhen fasisztoid rendszerkent tudnam elkepzelni mint anno Vault city volt a 2ben) igy a radiouzenetben en is erosen atfogalmaztam az uzenetet es onnantol azt kepzeltem a sztori MOGE h mint a vezeto azonnal leepitem a synth reszleget es a masik 3 kutatasi agukat tolom eloterbe h valodi alternativat adjunk a muti problemara, a radioaktiv kajara/piara/elovilagra es mindezt vmi ertelmes fegyverrendszerrel. (az alapban rohejesek az institute fegyverei). Es ebbe a celba valoban nem fert bele a RR a synth segitesevel, (a zome a bagazsnak amugy is az) vagy a radikalis BoS az oljunk le mindenkit aki mas es eloskodjunk a tulelokon politikajaval (klasszik raider mentalitas btw), mig a MM-el jo viszonyban maradtam ami a jovo tekinteteben kifejezetten elonyos az arculatvaltozas legkommunikalasa szempontjabol. Szoval en ezt kepzeltem el a jatek folytatasanak, ebbe eltem bele magam es ezert erzem azt h ez egy "jo" vegkifejlet igy. Ehhez kepest a tobbi frakcio celja/jovoje meg fajdalmasabban ketdimenzios. (free the synth, fuckyeah/ kill all except the whit ... khm ... except the people; because we need them to feed us/ a few new useless retards need your help ... on the other side of the map, ofc)
    Ez az en velemenyem es jatekfelfogasom ofc.

A 6/10et akkor erzem jogosnak ha a sztorirol beszelunk (a mellekkuldik fel tudjak ennyire huzni sztem is) vagy mint Fallout jatekkent (ekkor meg boven sok is az), ha kepesek vagyunk onalloan nezni es kezelni (ami irto nehez tud lenni alairom) akkor az elvezeti faktora alapjan en mondanek 7/10et, jo modokkal egyutt 7,5/10et :)