Irasidus#11
A 320-400 km/h a tesztpéldányra vonatkozik, sőt jelenleg minden adat arra vonatkozik, a valódi vonalon 1220 km/h sebességgel haladna. A légtelenítés nem értem miért lenne drága, egyszerűen kiszivattyúzzák a levegőt, ma már azért ez rutin és olcsó dolog. Amúgy hasonló elven már 1890-es években ment villamos, igaz, ott nem az egész szerelvény volt vákuumban csak a meghajtórendszer... Veszélyes? Nyilván, mint minden, de ez mérnöki kérdés. Igazából egy csomó mérnök és gazdasági szakember dolgozik rajta, akik szerint megvalósítható és gazdaságos lehet (hogy ebből mennyi a marketing azt nem tudom). Most ne sértődj meg kérlek, de észrevettem már, hogy olyan technológia témákban ami neked nem tetszik, mindig felvázolod miért nem lehet. Ami biztos igaz is, úgy ahogy írod tényleg nem lehet. Viszont a mérnökök pont fordítva gondolkodnak, vagyis a megoldáson, és attól még, hogy felvázolod hogyan nem lehet, attól még lehet másképpen. Azonkívül ugye ha Te nem tudod megoldani, az nem azt jelenti, hogy más sem. Tehát ez engem nem győzött meg. Ezt csak egy észrevétel, és nem kötözködés, vagy bántás akar lenni, de az érveidet nem érzem megalapozottnak, kellően utánajártnak.
Szóval én ilyen "érvekkel" nem söpörném le ilyen egyszerűen ezt, amíg nem Musknak volt már több ötlete is amit hülyeségnek nyilvánítottak... Persze lehet, hogy ez nem jön össze, nem tudom. De biztos nem azért, amit itt leírnak. Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.06.03. 10:06:38