• VolJin
    #26
    A gépre letöltött agyam az másolat dilemmát a gyakorlat úgy oldaná meg, hogy inkább szimbiózis lenne az első lépcső, nem egy backup.
    Értem ez alatt, hogy sokkal kézenfekvőbb, hogy a biológiai agyamhoz kötnének egy nevezzük képességfejlesztő modult, ami miatt három nanoszekundum alatt nemhogy a gyökkettő huszonharmincadik tizedesjegyét is kiszámolnám, hanem mondjuk egy kőolajfinomító teljes műszaki tervét megalkotnám a szükséges hatósági engedélyek beszerzéséhez szükséges dokumentumoknak színes-szagos grafikonos pdf-vel együtt. Ki nem felejtve a gazdasági számításokat, mint költség-haszon elemzés, a beruházás kezdetétől a cash-flow analízist a várható megtérülésig, figyelembe véve a pénzeszközök jelenértékét, és az adott pillanatban eldöntve, hogy az egész projekt gazdaságilag megéri vagy sem.

    Ilyen esetben roppant hamar áttevődne a teljes személyiségünk a hardverre, és a biológiai rész csak azt a célt szolgálná, hogy összeköttetésben legyen a gépi rész a végtagjainkkal, egyéb szerveinkkel. Ez a hardver természetesen már backupolható lenne, és az sem lenne ilyen esetben komoly probléma, ha a biológiai részt elbaszná a mágnesvasút, ha a hardver épp marad, mert mondjuk olyan védelmet kapna. Adott esetben egy klónozási eljárást is kidolgozhatna, a polcon ülve nagy magányában test után sóvárogva, ha mondjuk addig nem jutott senkinek eszébe.