overseer-7#54
Kár hogy nincs egyetértés alapvető dolgokban sem.
Egyeseknek ez, másoknak az a véleményük.
Én úgy vagyok vele, hogy igazat adok az oroszoknak.. mellesleg én is utálom őket amiért idepofátlankodtak az országunkba.
De most nekik drukkolok. Sokat ovlasok erről, és nekem egyszerűen nem tetszik ahogy az USA intézi az ügyeit ukrajnában, és a világ más tájékain.
Én elismerem, hogy krím történelmileg, etnikailag is orosz érdekeltségű terület, mint ahogy kelet ukrajna egy része is az.
Ezeket a területeket ukrajna valami hülyeségből úgy kapta meg az oroszoktól.
Most hogy válásra került a sor, én jogosnak tartom, hogy oroszország visszakéri ezeket a területeket.
A krím nagyon fontos stratégiai pont, a fekete tengeren egyedül ott szevasztopolban van mélytengeri kikötő. Mindenhol máshol sekély a víz.
És csak itt tudnak kijutni az oroszok a földközi tengerre és szuezen át az indiai óceán felé.
Most jelenleg nincs szárazföldi összeköttetés a krímmel, ezt a problémát valahogy meg kell oldani.
Vagy odahordanak több ezer millió köbméter földet, hogy legyen összeköttetés, vagy kiharcolnak egy folyosót keletukrajnában.
Érdemes megnézni ezt a konfliktust egy kicsit távolabról is.. kinek az érdeke, hogy a krím elszakadjon oroszországtól???
Mit keres az usa ukrajnában.. ?
A konfliktus előtt miért szerveztek színes forradalmat?
És végül ami még vitatott.. az usa, hogyan és miért működött közre az ukrán pucsban?