• InfoCsill
    #43
    Ilyeneken nem érdemes fennakadni, a cikk SG színvonal...

    Én pl máig el sem olvastam a cikket, sőt, az informatikai cikkeken kívül én itt semmit sem olvasok el már évek óta. Nem is szoktam senkinek sem ajánlani ezt az oldalt, avagy a régi nevén: a SuperGamez-t (mely név sokkal inkább mutatta, mit is képvisel az oldal).

    A tudományos cikkek szerkesztői is csak mezei informatikusok, nem értenek egyik természettudományos szakterülethez sem, így azt sem érthetik, amit lefordítanak, csak favágó módszerrel fordítanak/értelmeznek, és kiteszik. Épp emiatt az utóbbi években elindult egy tudománykommunikáció nevezetű MSc szak az ELTE-TTK-án, ami épp ezt kívánja orvosolni a társadalomban: természettudományos szakemberek, akik nyitnak a nagyközönség felé is ismereterjesztő szinten, ismeretterjesztő cikkeikkel/fordításaikkal, de kedves kormányunk most épp ezt a szakot akarja megszüntetni, aminek pont lenne is értelme, mert annyira sok a fals információ és a hozzá nem értés a magyar médiában, egyszer pár éve beültem egy ilyen tudománykommunikáció MSc előadására, és meglepődtem, hogy ott az SG hírportál színvonalára is kitért Patkós András, a kvantumfizika professzor).

    Ráadásként itt a hozzászólók is nagyrészt "csak" informatikusok (rosszabb esetben csak játékosok, lásd az oldal régi nevét: SuperGamez), akik nagyszájú tahóként beleokoskodnak egyik-másik természettudományos szakterületbe, így a kör bezárul. Totális káosz az oldal a fejétől a farkáig. Van itt minden, a relatvitáselméletet hetente hétszer megcáfolják itt az önjelölt zsenik, a külön bejáratú- és kijáratú kozmológiákat alkotó zsenikről nem is szólva, minden van, ami a társadalmi elbutítására/elbutulásra és az önmagasztalásra jellemző.

    Újabban kezdik átvenni a kvantumfizika/kvantummechanika tudományát is, de mind a szerkesztők, mind a hozzászólók azt a szintet képviselik, akik máig, soha életükben egyetlen kvantumfizika/kvantummechanika tankönyvet/szakkönyvet nem láttak még távolról sem, mégis vérre menő viták folynak az oldalon, pusztán úgy, hogy mindenki olvasott a -borzalmas állapotú- médiában pár ismeretterjesztő cikket, és máris önjelölt szakemberek lettek a területen. Itt a csapból is folynak az önjelölt zsenik. Aztán ha vége a vitának, megy vissza mindegyik játszani az aktuális számítógépes játékával. Na, ez az SG színvonal!

    Szinte minden szakterületnek megvannak a maga hírportáljai, melyet szakmabeliek szerkesztenek. A SG félig-meddig "áltudományos" színvonalat képvisel a maga tudományos rovataival. A csillagaszat.hu-t pl nálunk szerkeszti pár MTA-s kutató asztrofizikus/szakcsillagász, akiket személyesen is ismerek, ha valaki az asztrofizika/csillagászat iránt érdeklődik, csakis azt érdemes olvasnia a magyar sajtóban, ezt az oldalt semmiképp sem.

    De az IT/Tech cikkei/hírei egyébként jók az SG-nek (hiszen ez a szakterületük), én csak azokat szoktam elolvasni, a többit alapból ignorálom.


    Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2015.06.08. 10:44:04