• InfoCsill
    #35
    Egyébként már annyira erőltetted az elmúlt hetekben ezt a fonalat, hogy utánanéztem.

    Mármint az őserdős/dinós dolognak (amit a #8-as kolléga írt, amire itt hivatkozol) hogy mit is mondanak az ezzel foglalkozó tudósok, ez egy 2011-es kutatás összegzése:

    http://www.bbc.com/news/science-environment-12378934

    A BBC a következőt hozta le: az ezzel foglalkozó paleontológusok szerint 100 millió éve a sarkkörön (mert hát akkor már ott volt a kontinens őse) esőerdők voltak a kontinensen, dinókkal. Az esőerdőket bizonyítják a talált növényi fosszíliák.

    Az egyetlen dinó, amit találtak egy Leaellynasaura fajhoz tartozó példány, mely épp akkor, kb 100 millió évvel ezelőtt élt (egyébként máshol is kb ekkorra datálják).

    Thomas Rich paleontológus professzor szerint ezek a dinók alkalmazkodhattak a hosszabb sötétséghez is a sarkkörön, a szemüknél eltérő koponyaszerkezet erre utal:

    "The only complete dinosaur skeleton that we've found is Leaellynasaura. What's really unusual about that specimen is the skull. It indicates that the animal had enlarged optic lobes,"

    "This suggests that polar dinosaurs might have possessed acute 'night-vision' "

    Remélem látod a szövegben a poláris dinó kifejezését.

    Szóval még amit be is haluzol itt, még az is egy faszság.

    Igazából eddig nem volt olyan állításod, amelyik ne lett volna hibás. Csakis a hülyeséget nyomattad. Én meg minden állításod megcáfoltam, és csak mindig jött részedről a kínos magyarázkodás.

    De te biztosan ezt is jobban tudod, mint az ezzel foglalkozó paleontológus professzor.
    Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2015.06.04. 20:49:31