• gforce9
    #73
    Pont ez a lényege a relativisztikus fizikának. Számodra megmondható hogy mi egyenes és mi görbe. Egy másik inerciarendszerben lévő is meg tudja mondani magának. Csak épp a két inerciarendszer egyenesei egymáshoz képest nem lesznek egyenesek. Mert nincs abszolút tér és nincs egy nagy egyetemes globális inerciarendszer. Pont erről szól az egész relativisztikus fizika. Ami mellékesen megjegyezném 100 éve működik és köszöni szépen jól érzi magát.

    Az meg hogy mi a tér mi az idő? Mégis azt is mondja meg, hogy mi a kilogramm? Ezek bevezetett fogalmak, hogy le tudjuk írni a környezetet, mert ugye valahogy le kéne írni és számolni vele.. Mégis mi lenne a tér meg az idő? A térrel helyeket és távolságokat tudunk definiálni az idővel meg változást. Ilyen kérdésekre mégis mit lehet válaszolni? Ezeken nem filozofálni kell és azt vitatni hogy van e vagy nincs, hanem számolni kell velük.

    A piacon ha veszel egy kg akármit, nem kezdesz el vitatkozni azon hogy a kilogrammal le lehet e írni az anyagmennyiséget helyesen, hiszen az csak kitalált fogalom. Hanem kifizeted és kész.