• Astrojan
    #357
    Jajj halló, kösz hogy szóltál, azt hittem a hálószobádból nézted a szúnyoghálón keresztül a lepkehálóban halódó 891 darab káposztalepkét a fényudvaron. De így már értem..

    Szóval, tényleg nem 15% csak eltelt azóta néhány éve és ma már ennyi ? Még jó hogy nem ragadtál le a posványban, bár nem lehetett könnyű így letornászni magad. Melyik iskolába jártál te, kisegítőbe?

    De nézzük ordas, olvastad gerő 351-et? Nyilván nem:

    Since NGC 891 is a rather common galaxy, it is "reasonable" -- the authors say-- to expect the result to hold for other normal galaxies too.

    Jah, nem értetted? gerő azt írta (olvasta), hogy a 891 mégsem káposztalepke hanem egy teljesen átlagos galaxis és feltételezhetően más galaxisok is hasonló összetételűek lehetnek és a tejút sem vasút, hanem egy hasonló galaxis mint a másik 891, már amelyik normális. Meg a többi 100 billiárd (ezt ne keverd azzal a zöld posztós asztallal, mert az egy kicsit más tészta, talán káposztás :).

    Aztán, nem 4-5% az atomos hidrogén, hanem annak csak 99%-a !!

    Ez óriási. teneked tényleg csak ennyi eszed van? Csak halkan jegyzem meg, hogy a csillagokban is atomos állapotú a hidrogén és így a földfelszínről feltérképezett anyagtartalom (a 4-5%) most megszaporodott legalább 30% -ra. Mert feltalálták hozzá az eddig nemlátott H2-t. Nem marad mozgástér a nemlétező wimpeknek.

    Én nem mondtam, hogy nem kell további vzsgálatokat végezni, igenis ezt a kérdést vizsgálni kellene, nem pedig elhallgatni. Nem csoda ha nem jut el az agyadig ha még csak nem is érted a cikkeket. Elmagyarázás és szájbarágás után sem.

    Nem szoktad szégyellni a hozzászólásaidat ?