• mizar1
    "A csillag felszínéről kilépő fotonok nem sugárirányban indulnak el pontosan. A csillag teljes felszínéről mindenfelé "mennek" fotonok. És a földet is elérik azok is amelyek nem az átmérőjének megfelelő tartományból érkeznek. A teljes átmérőt látjuk! Nem csak a föld átmérőjének megfelelőt. Minden egyes pontjáról érkezik foton vagy ha úgy tetszik elektromágneses sugárzás.. Sőt továbbmegyek, a csillag minden egyes felszíni (persze a belsők is) pontja bocsát ki fotont, minden lehetséges irányba."

-Így van.
    Csakhogy, éppen ti mondjátok, hogy olyan sok foton hagyja el a csillagot, hogy még több millió fényév távolságból is minden pillanatban jut itt a Föld felszínének minden pontjára. Hiszen bármilyen finoman tolom a távcsövet oldalra, a csillag fénye folyamatos, bárhonnan is nézem a távoli csillagot. Ezért írtam azt, hogy ha fotongolyócskák repülnek felénk, akkor szinte végtelen mennyiséget találunk a sok olyan, csillagot elhagyó összevissza irányból, ami a Föld átmérőjével azonos átmérőjű hengerben párhuzamosan jön a csillagtól, amelyek már nem tartanak szét. Ráadásul azt mondjátok, hogy a fotonok energiája megmarad, tehát ez esetben nem csökkenne a fényerő a távolság növelésével. (-Onnantól, ahonnét a csillag már távcsővel is pontszerűnek látszik, ez pedig csak pár fényév. Egyszerű geometria.)

Ha viszont nem fotonokat lődöz a csillag, hanem elektromágneses hullámfrontok hagyják el, az szépen teljesíti azt amit tapasztalunk.

Megértem, hogy évtizedes berögződéseket nehéz felülvizsgálni. Két évtizede ugyanazokat mondtam a fényről, amiket te, hiszen én is azt tanultam amit te, én is azokhoz a könyvekhez jutottam hozzá.
    Túl hirtelen, könnyedén minősítesz. Innen gondolom, hogy fiatal lehetsz még, azt hiszed, elolvastad a a könyveket, azokban minden benne van, és te mindent tudsz. Biztosíthatlak, hogy nincsenek gondjaim a geometriával és az optikával.
    Utoljára szerkesztette: mizar1, 2015.05.25. 08:34:25