• defiant9
    #226
    "Valamilyen anyagnak, anyagi formányak lennie kell, csak az anyagot lehet hajtogatni, illetve felcsavarni."
    A foton-od is anyag? Az anyag abban különbözik az energiától hogy van nyugalmi tömege?

    "A proton belseje ugye kvarkokból áll. De mik a kvarkoK? Nem kis kemény tömör golyócskák, hanem egy anyag hullámformái."
    Nyilván ez az anyag nem a foton különben már egyesítetted volna az elméleteddel. Tehát adott helyen ott áll "egy anyag", rezeg, lesz belőle kvark, meg ott áll egy foton, az is rezeg abból meg lesz EM. Mi van ha radioaktiv sugárzás is terjeng arra? Az is ott rezeg a kvark hátán fotonon?

    "tehát az anyag valójábasn végtelen dimenziós. Végtelen kiterjedésű anyag pontjai pedig meghatározhatók három térkoordinátával."
    Hát hogy ez hogy van ok okozati összefüggésben. Remélem legalább te érted amit írsz:)

    "Egy kvantumnyi energia mindig csak egy soron tud végigterjedni a modell szerint."
    Értem, tehát megy szépen soron. A sor egy négyzetrács? Mi van ha a tengelyre nézve 20 fokban kellene terjednie ennek a foton kvantumnak? Akkor cikázik az álló fotonokon és hosszabb utat jár be, több fotont rezegtet be, lassabban terjed? Egy fotonnyi energiának akkor nem lehet széles hullámfrontja? A hullám energiája ezek szerint determinálja hogy milyen széles sávban is terjedhet?

    "Pontosan azon a soron nem tudod végigküldeni, ezért a kétrés kísérletnél hol ez egyik, hol a másik vonalon terjed végig az energia. Persze megy másfelé is, de némelyik eltalálja hol az egyik, hol a másik rést is. "
    A kísérletnek azt a részét kellene megmagyaráznod a modelleddel hogyha egyesével időben szeparáltan mennek át a fotonok hol a bal hol a jobb résen, akkor mitől van interferencia a rés után?