CairoJack#38
Egyébkén - nem tagadom - van személyes motivációm abban, hogy ennyire fikkantom a WP-t.
Egész egyszerűen szeretném, ha a piacon megjelenne egy ténylegesen jó OS. Most - jobb híján - Androidot használok, de azzal sem vagyok 100%-osan megelégedve (mondjuk 80-90%-ig). Pl a fájlkezelési logikájától (logikátlanságától) agybajt kapok. És vannak egyéb dolgai is. Egyáltalán nem tartom jó OS-nek, olyannyira, hogy mióta elérhető a teljes értékű Windows tabletekre, már soha többet nem vennék Androidos tabletet (se iPadet). Csak teljes értékű Windows-os tablet (vagy hibrid) jöhet szóba, még akkor is a Win8.1-től is hányok. Mégis jobb, mint az Android. Nekem főleg a legacy miatt fontos, és hasznos. A metrós hányás részét meg kerülöm, ahol lehet.
Most egy Lenovo Win-es tabit használok, de év végén szerintem beszerzek egy Surfice 3-at.
A fentiek fényében nekem az android a legkisebb rossz. A WP ipari hulladék, az IOS meg teljesen hidegen hagy, számomra teljesen értelmezhetetlen irányvonal.
A WP-t azért fikázom ennyire, mert (véleményem szerint) az MS teljesen tévúton jár vele (ahogy az empirikus bizonyítékok is mutatják), én pedig szeretnék az MS-től egy sokkal jobb rendszert látni. A piacnak és a versenynek is jót tenne. Jelenleg 3 rendszer van a piacon, ami %-ban kimutatható részesedéssel bír (igaz a WP is csak 2%, de legalább már százalék), ebből a WP a leggagyibb, legrondább, leghasználhatatlanabb, és kb. a legtöbb pénzt tolják bele, alá. Ebből kifolyólag a leghaszontalanabb OS. Mindenki jobban járna, ha az MS lelőné az egészet a fenébe, és olyasmibe tolná a pénzt, amiből belátható időn belül lesz is valami. A felhasználóknak jó rendszer sok, és minőségi appal, a fejlesztőknek sok user, az MS-nek és a gyártóknak profit. Ezektől a WP fényévekre van. A már kitárgyalt gyengeségei miatt.
Tehát a WP létezése kb. mindenkinek csak gondot okoz. Senki nem nyer vele. (Most ezt globálisan értve, nem arra a 3 darab userre, akinek WP-je van, és szereti).
Ez az egész egy igazi lose-lose szituáció.
És minél tovább megy ezen az úton az MS annál nagyobb lesz a baj. Annál több időt, pénzt veszít, és annál nagyobb hátrányba kerül a többiekhez képest. Kb. az WP7-8 váltás volt az a pillant, amikor még komolyabb veszteségek nélkül megléphettek volna egy komoly váltást. Ha akkor felismerik, hogy az egész WP egy koncepcionális hiba, ma sokkal előrébb tarthatnának.
Ha a WP8-al egy teljes egészében új, és sokkalta jobb, szebb, stb rendszert hoztak volna létre, akkor most nem lennének ekkora bajban.
Mostanra viszont kicsit kényszerpályán mozognak, és kisebb csoda kell ahhoz, hogy ebből a gödörből kimásszanak. Én konkrétan nem is hiszek abban, hogy ez sikerülni fog (ne legyen igazam).
Hacsak valami nagyon ütőssel (akár csak a szükséges minimummal - ami már önmagában nagyon ütős lesz a WP totális elmaradottságához képest) elő nem állnak, akkor még van 2-3 év szenvedésük a piacon, mielőtt kénytelenek lesznek kukázni a WP-t, mint ahogy (nagyon helyesen) megtették ezt a Windows RT-vel is, ami a tabletek között volt a WP-hez hasonlóan hulladék OS.
Egy szó, mint száz, az MS óriási bajban van, és a jelenlegi koncepciótlan kapkodást látva, nehezen hiszem el, hogy ki fog belőle mászni. Ez pedig kár. És mindennek az oka a hulladék WP.