• Cyberdog
    #6
    Ez így ebben a formában nem igaz. A CSA-ban 750 ezer és 1 millió közötti ember szolgált. A háború első éveiben minden olyan munkát hadseregben feketék láttak el, amelyek nem harci tevékenységhez voltak köthetőek. Logisztika, árok és táborépítés, néha futárszolgálatot is elláttak. Hivatalosan nem voltak a hadsereg részei, de nem hivatalosan mégis. Patrick Cleburne (vezérőrnagy) sürgette konföderációt, hogy minél nagyobb számban sorozzanak be feketéket. Davis 65-ben aláírta az erről szóló törvényt. De már bizonyíthatóan 63-ban már feketékből álló harcoló milicisták tevékenykedtek a konföderáció oldalán. Az Egyesült Államok Veterán nyilvántartási hivatala szerint az 1890-s népszámlálási lista szerint, mintegy 3273 fekete férfit tartottak nyilván, mint a Konföderáció Hadseregének Veteránját. Ezeket hivatalosan tudták igazolni. A New York Herald fotókkal alátámasztva számolt be arról, hogy Gettysburgnél Konföderációs egyenruhában fekete katonák harcolnak az északiak ellen, teljes harci felszerelésben voltak. Van egy híres kép egy fekete konföderációs katonáról, díszegyenruhában. s eredeti. Tessék neki utánanézni. Érdekes dolgokat fogsz találni. Érdemes ennek utánaolvasni. Ezt szeretik agyonhallgatni, hogy lám a déliek mégsem voltak azok a csúnya gonosz embertelen szörnyetegek. Legalábbis a legtöbbje nem.

    Ez a rabszolgatartás, nem volt olyan fekete-fehér, mint ahogy szeretnék beállítani a hívatalos amerikai források. Sok háztartásban a cselédként dolgozó fekete rabszolgák a család szeretett tagjának számítottak. Sokan készek voltak harcolni a Konföderációért.

    Az Unióban viszont sok államban pogromokat szerveztek a feketék ellen, tiltott volt a szabad feketék letelepedése, az északi városokban. A munkavállalásukat is tiltották. Délen nem volt ilyen. délen a szabad feketéket, nem érte atrocitás. s el is tudtak helyezkedni.