• teddybear
    #14
    A vegyi fegyvereknek sok változata van. Egy részük egyáltalán nem halálos, pl. a könnygáz. Viszont az idegi ingerületátvivő-blokkolók(pl. antidopamin) nagyon gyorsan hat, az elítélt nem szenved mert leáll az idegrendszere. Ráadásul az amerikai katonaságnak jókora készletei vannak belőle, ezek a V-sorozatú harci gázok.

    "A fentiek ellenre magam reszerol ket okbol ellenzem a halalbuntetest, egyreszt fennall a tevedes eselye, masreszt viszonylag enyhe buntetes a valodi eletfogytiglanhoz kepest."

    A tévedés esélye nem túl magas, bár előfordul. Nincs tévedhetetlen nyomozóhatóság, hisz gyakran meg sem találják a gyilkost, másrészt ehhez az ügyészségnek, a védőügyvédnek és a bíróságnak is tévednie kell.
    Viszont az se jó, ha valaki egy élet elvételéért mindössze néhány év börtönnel fizet. Sokan vannak akiknek a bezárás semmit sem jelent, és a börtönben sokkal jobb életkörülmények közé jut, mint amiben a civil életben.van része.

    Ami pedig a visszatartó erőt illeti, a saját életét mindenki félti, és viszonylag ritkák az öngyilkos merénylők. Az utóbbiak azonban eleve nem szokták túlélni a dolgot.