• molnibalage83
    #127
    N+1 marutazás és idióta koncepciórajznál vagy idióta koncepciónál én és más is jelezte, hogy "ezt mégis hogyan?". Pedig azok ennél ennél fényévekkel voltak kevsébé sci-fik.

    Nézzál már ár erre a kurva gépre. Mekkora szárnnyilazása van....? Nézd már meg a szárnybelépő él minimális nyilazási szögét végigmenve az összes valaha gyártott szuperszonikus gépen és lásd a teljesen nyilvánvalót. Aztán nézd meg a szárnyak profilvastagságát és vastagság/húrhossz és egyéb viszonyát. Azért röhögj egy nagyot ezen a CGI marhaságon. Még afelől is kétségem van, hogy mekkora hasznos terhe lenne egy ilyen gépnek...

    Az X-1-et leszámítva nem ugrik be egyetlen gép sem, ami szuperszonikus lett volna, ami egyenes szárnnyal bírt. Abban viszont olyan tolóerő volt a rakéta hajtómű miatt, hogy az feltolta a bazinagy hullámellenállás ellenére a hangsebesség fölé. Ellenben emlékeim szerint szimmetrikus és igen vékony szárnyprofilja volt és a géptörzs alakja tüzérségi gránátról lett átemelve, mert annak nincs problémája hangsebesség felett.