13460980771428064280.png
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
  • Tinman #9589
    Egy teknómoslék, tele bugokkal. Ez nem fika, hanem tény. Ha nem tetszik, hogy egy rommáhypeolt játékot más képes teljesen objektíven szemlélni, azt talán nem az én gondom.

    A DeS és DaS, nagyon szerethető, nagyon üde, egyedi színfoltok voltak... de még egye fene a DaS 2 is elment, a Scholar már nem. A Bloodborne megint valamelyest változás, de nem eléggé. Komoly Van Helsing feeling, pont úgy, mint a Sekiro esetében meg Nioh/Ninja Gaiden feeling. Rengeteg az újrahasznosított elem a korábbi játékaikból, kezdve a hangok egy részével, animációkkal, bugokkal, beragadó hullákkal, el és feltűnő, clippelő vackokkal, vótmá-like mobokkal, rettenet kamerakezeléssel, ötlettelen, ezerszer látott boss sémákkal, és persze a gagyi engine ótvaros sajátosságaival.

    A DaS 3 esetében is előre eldöntöttem, hogy szar? Pre-order gyűjtőit vettem belőle, a leglelkesebben álltam neki a játéknak, hogy aztán találkozzak egy DaS+DeS+BB kotyvalékkal, amiben eredeti ötletből megint nem jutott túl sok...

    Már pedig ennek a műfajnak nem arra van szüksége, hogy újra és újra ugyan azt dugják le a játékosok torkán. Éppen ezért tudtam nagyon megszeretni a Nioh-t, ami mert végre rohadtul nem Souls klón lenni és rengeteg ötlet, egyedi vonás került bele a 13 éves fejlesztői idő alatt.

    A BB egy remek játék lett volna, ha foglalkoznak vele még legalább 1-2 évet és több frissebb, újabb, nem ilyen megfáradt ötletekkel tömik tele... de már akkor is elnézőbb lennék, ha legalább a nyilvánvaló hibákat ennyi év után javították volna, de nem tették. Mert BB játékosoknak ez így is jó volt... érthetetlen.

    Szomorú, hogy nekem kell megtenni a hibák részletezését, hogy aki idetéved, azt majd ne verje pofán játék közben a valóság. (És nem csak a CA és a frame pacingről van itt szó.) Látszik, hogy a From soha jobban nem vergődött a saját maga teremtett gödörben, mint manapság. U.e. csinálták a Kings Field részekkel is... újra és újra eladtak ugyan azt, miközben mindig egy kicsit változtattak rajta. Csak most már nem azokat az időket éljük, hogy ez ne verje szét az ember szemét.

    Teljesen objektíven és nyitott elmével fogok még idén a Sekiro elé leülni, remélem ott végre sikerült kellően megújulni.

    Egyelőre még mindig annyit tudtatok nekem írni a témában, hogy én előre eldöntöttem, hogy szar. Nem szar, mert az nem ilyen. Ez egy jó termék lehetne, ha foglalkoztak volna vele, vagy ha kijött volna PC-re, ahol 2 modder 1 hét alatt emberi állapotba hozza... bár az engine tátongó foltjaival azok se tudtak volna nagyon mit kezdeni. Hihetetlen, hogy anno a DaS esetében Durante (modder), hogy felhúzta a From béta terméket. Pontosan egy ilyen változás kellett volna a BB esetében is, amit úgy hívnak:

    Pro patch.

    Iszonyúan nagy szükség lett volna rá, hogy ez a játék megkapja. Őrület, hogy a játékosok simán 90%-a viszont fogta és benyelte így hibákkal telítve a cuccot. Most, hogy ez kit és mennyire minősít, azt inkább fedje jótékony homály.