NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
-
* válasszak-e más fegyvert? Pl. vajazókés?
Érdemes próbálgatni a fegyvereket, hogy melyik áll legjobban kézre. De szórd tele a fegyót ékkövekkel és maxold ki, szóval menj arra a fegyverre, amivel általában a legsikeresebb vagy. A sword és az axe a legkitűnőbbek szerintem. Én csak Axe-t használok, mert az hunteresen tökéletes.
* csak a kötelező bossokat csináljam-e?
Szerintem semmiképpen! Egyrészt épp attól élvezetes a játék, hogy minden sarkot felderítesz, másrészt találhatsz olyan fegyvert/ruhát/ékkövet, stb amiről nem is tudtál. Menj rá a chalice-okra is, és keresd meg a Királynő-t, a fextralife-n találsz egy guide-ot, hogy melyik chalice-k kellenek mindenképpen ehhez.
* levágjak-e minden ellenfelet, vagy csak akit nagyon muszáj?
Ez kicsit az előző kérdésre hajaz, szerintem hulljon a férgese. Ez egyrészt jó farmolásra, másrészt gyakorolsz a fegyverrel.
Mivel már végigjátszottad és a legtöbb szörnyet egyedül ölted le, bebizonyítottad, hogy megy ez. NG+-ban az ellenfeleknek több a HP-jük, de nem agresszívebbek és nem kapnak új támadási módokat. És nyugodtan hívj be segítséget, mert annak is van élményfaktora, ha többen győztök le valakit és a végén meghajoltok egymás felé. Nekem a co-op rengeteg szórakoztató pillanatot adott.
Egyszer pl. egy boss előtt valaki behívott, majd fél térdre ereszkedve várta, hogy jöjjön még valaki. Letérdeltem mellé én is, és így vártuk a másik segítőt. aztán ahogy jött, és a közelünkbe ért, egyszerre felálltunk és meghajoltunk, mintha összebeszéltünk volna. Hihetetlen hangulatos apróságok ezek.