• kvp
    #5
    Az a szenzor csomag az aljan erdekes. Ezutan ora nelkul is latsznai fog, hogy ki hord apple orat, mert a lenyomata ottmarad az emberek csuklojan.

    Egyebkent egy oraval kapcsolatban nekem alapvetoen egy fontos igenyem van, kepes legyen 24 oran at mutatni az idot es mindezt gombok nyomogatasa nelkul ranezesre tegye.

    Egy okosoranal meg jol jon, ha van rajta egy kijelzo amire a telefon infot tud kuldeni es legalabb 4 (vagy tobb) beviteli funkcio, tehat vagy 4 nyomogomb vagy annak megfelelo tetszoleges eszkoz (pl. erintokijelzo), ami a kar terbeli poziciojatol es a fenyviszonyoktol fuggetlenul, lehetoleg ranezes nelkul is mukodtetheto legyen. Ezen kivul legyen kepes hangjelzest leadni (lasd: bip, bip) es nem baj ha van benne nehany szenzor, de ez utobbi opcionalis.

    Az apple oraja csak az ido mutatasat es az uzemidot nem teljesiti. Tehat nem latni rajta folyamatosan a pontosidot es nem birja ki egy teljes napig. Ezek utan a tobbi mar mellekes, de szerintem a kovetkezo vagy a kovetkezo utani generacio mar birni fogja akar 24 oran at is, sot talan a 4. mar az idot is kepes lesz folyamatosan mutatni, mint egy hagyomanyos karora. Sot ha tenyleg lesz 4. generacio, akkor addigra mar mindenki ugy fog emlekezni ra, hogy az apple talalta ki az okosorat is, mint a mobiltelefont, nem mondjuk a casio a 80-as evekben vagy a sony akitol a 2000-es evek ota lehet telefonhoz kotheto 'okosorat' venni, mint ahogy erintokijelzos 'okostelefont' is lehetett, csak azt szinte senki nem vette, mert akkor meg nem volt divat.