Hellblade
-
Akkor a story amit én kivettem belőle nagyvonalakban.
(Nem vagyok perfect angolos így mindent én se fordítottam le magamnak)
SPOILER
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Senua mentális betegségben szenved.
Amit az váltot ki főleg, hogy a szerelmét feláldozták Odinnak a vikingek(?). A véres sas egy kivégzés.. egy viking szokás volt régen, ezért kötöm hozzájuk.
Na már most, Senua mikor hazatért (száműzve volt) akkor látta ezt meg és itt tört meg a tudata. Nem tudta feldolgozni a szerelme elvesztését.
Senua előtte az anyjàt is elveszítette. (Ami szintén nem tett jót az elméjének.)
Az anyja valószínüleg szintén mentalisan beteg volt. De ezt csak a játék a vége fele tudjuk meg. Senua apja saját maga végesztette ki az anyját.
Azzal az indokkal, hogy megőrült és megtagadta az isteneket.
De ezt Senuanak úgy állította be, hogy miatta halt meg.. mert el van átkozva...ezért hal meg körülötte mindenki..mondogatta neki az apja.
A játék lényege meg úgy az egész arra épül, hogy ezek után Senua miként dolgozza ezt fel magában.
Minden ami történik az agyában játszodik csak le. A régi legendák alapján felépíti magában azt, hogy Odinhoz eltud jutni. Megmenteni a szerelme lelkét.
Maga a puzzle feladatok pedig a ennek a mentális betegségnek a tünetei alapján készültek. Mivel azek a betegek halucinálhatnak, dolgokat látnak/hallanak amiket más nem.
Az agy egy kreativabb folyamatot vesz elő mint a megszokott. Így elszakadva a valós világtol egy újba lép a beteg. Egy olyanba amit maga épít fel és az elméjében létezik csak.
A játék ezt mutatja be. Az örökös harcot a tudatával.
A végén ezért is veszi rá a játékost, hogy feladja magátol a harcot...mert felelesleges harcolnunk még ha tudnánk is a végtelenségig. Nincs értelme. El kell fogadni azt ami történt.
De lehet én értelmeztem pár dolgot félre. Javítsatok ki ha tévedek.