• Zombee
    #23
    Mily fantasztikus dolog, hogy az Alkonyat egyes részei talán a közepes szintet is megütik? Ezért nézze végig az ember őket?

    Párommal elmentem a moziba erre a vacakra, kár volt. Pontosan azt kaptam, amire számítottam, mivel előző este már láttam az első értékeléseket, röhögtem is, hogy nesze neked hype, az imdb-n 3.4-en állt épp, a rottentomatoes-on meg 36%-on. Nagy rakás hulladék volt. Úgy kísértem páromat, hogy kb. semmit sem tudtam a sztoriról, így tőle tudom, hogy pár dolog, amit én a filmből hiányoltam, a könyvben benne van. Olyan dolgokra gondolok, amik magyaráznak filmbéli történéseket. Már ha történésnek lehet nevezni azt a vergődést, amikor egy friss diplomás szűzlány meg egy ficsúr kb. a 3. rövid találkozás már azon szenvednek, hogy a faszi el akarja engedni, mert nem ő való a lánynak, mindezt összesen 10-20 perc beszélgetés után. Mennyire életszerű, hogy egy szűz csaj élete első kapcsolata pont egy szadomazo lesz? Amit a fazon elég röhejesen, hiteltelenül tálal. Az alakítások vetekedtek egy sztoris pornóéval, akár csak a párbeszédek, ennél még a villanyszerelős sztorik is jobbak. Komolyan, ilyet benyögni, hogy "Én nem sosem szeretkezem, én baszok. Durván." Romantika nincs is a filmben. A prűdséget kár belekeverni, a filmben nem történik semmi, 1-1 mellbimbó és hímsegg villan csak, nem erre van a film kihegyezve.

    Én szégyellem magam, hogy hozzájárultam minden idők legjobb magyarországi nyitóhétvégéjéhez. Leszarom a divatot, a regény sem érdekel, kb. semmit sem tudtam az egészről a létezésen kívül, de ez moziszerető emberként az utcáról beesve egy szar film.