Ugye lényegében azt mondod, hogy ha egy tárgy esik egy "kis" fekete lyukba, akkor a tárgynak a tömegközéppontjoz közelebbi része lényegesen nagyobb erővel lesz húzva, mint a távolabbi része és ettől szétszakad már az eseményhorizont előtt, míg a "nagy" lyukak esetében a tömegközépponttól való nagyobb távolság miatt ez a jelenség később, már az eseményhorizonton túl fog jelentkezni.
Ha rosszul mondom, akkor hagyjuk az egészet.
"DE egy szabadon eső testnél mást nem is nagyon kell figyelembe venni,"
Na ez a rész érdekelne. Miért nem fontos más itt? A nagy tömeg miatt ugye jóval lassabban telik az idő? Ebből nekem úgy tűnik, mintha a tér kitágulna. s = vt, de t nagyon megnő, a v-t meg lényegében számolod kívülről minden adott pillanatra a gyorsulásból, akkor nekem úgy tűnik, hogy az út hossza is nagyon megnő belülről nézve. Tehát bár kívűlről úgy tűnik, megnyúlik, nem biztos, hogy szét is szakad, mert a térrel együtt nyúlik minden. Nekem úgy tűnik, mintha ebben a szituációban minden megszokott képlet borulna.
Félre ne értsd, nem próbálnám ki ha lehetőségem lenne rá, csak úgy érzem, hogy ez az eset, ahol nagyon kevés, ha csak egy sima szabadesésssel számolsz.