• NEXUS6
    #113
    Akkor tartanám igazi sci-fi-nek, ha mondana arról is valamit, hogy mi a franc volt, az amit a csákó a feketelikból infót kiküldött és a kiscsaj erre milyen elméletet nyomott rá.

    Pl. hogy az energia gyakorlatilag a vákuumban lehetséges virtuális részecskék számát jellemzi, és asszerint, hogy milyen részecske felé tolódik el a valószínűség (a többi rovására növekszik egy adott részecske megjelenési valószínűsége) sérül a vákuum szimmetriája, ami makrofizikai teret hoz létre. Az energia és a tér torzulása, a szimmetria sérülése az ekvivalens, ami a gravitáció esetében a tömeg. Ha a Higgs-bozon irányába történik a valószínűségi eltolódás , akkor gravitációs teret, ha foton, vagy töltött részecske irányába, akkor elektromomágneses teret kapunk. És mondjuk vannak nem csak 3 dimenziós, hanem több dimenziós részecskék is, amelyek több dimenziós tereket hoznak létre. A feketelyukak, mint szimmetriasértési pólusok, nem csak 3, hanem több dimenziós tereknek is a metszéspontjai, így a feketelyukak, vagy más nagy energiájú pontok a magasabb dimenzión keresztül, rövidebb úton keresztül köthetik össze a 3D tér általunk távolinak észlelt pontjait.

    Kb. ez lehetne a film sci-fi-ként megfogalmazott, a jelenlegi tudományon kicsit túlmutató lényege, ha vették volna a fáradtságot hogy kimondják és ne azzal legyenek elfoglava a szereplők, hogy Frodósan könnyes szemmel néznek egymás arcába és ígérnek meg olyasmiket amiről mindketten tudják, hogy nem fogják betartani.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2015.02.19. 14:25:17