Erről tényleg azt mondják, hogy kamu, itt még nem tartunk szerintem. Talán majd az évtized vége felé. Már a harcászatban használnak ilyen MAV (Micro air vehicle) drónokat, illetve vannak civil applikációk is.
Szerintem ezek drasztikusan meg fogják változtatni a jövő háborúit. Ilyen kis robot bogarak fognak cirkálni a harcmezőn. Némelyik akár halálos mérget is tartalmazhat, amivel több katonát vagy más célszemélyt képes azonnal megölni. Megcsípi vagy valamilyen lövedékként kilövi. Emiatt minden katona teljes harci páncélt lesz kénytelen viselni, vagy ki kell fejleszteniük valamilyen zavaró rendszert.
Aztán persze másra is lehet használni, pl amire te mondod.
Továbbmenve az időben majd be fog tudni juttatni a szervezetebe egy "nano tengeralattjárót". Ilyen is már van, de még primitív, amit én láttam azt külső mágneses mezőkkel vezérelték és kísérleti szem műtétekhez használták. Szóval ez a nano tengeralattjáró ezernyi-féle dolgot lesz majd képes csinálni a szervezeteben. Megöl úgy, hogy balesetnek tűnjön, esetleg manipulál valahogy...
Jó dolog a technikai fejlődés, de komoly kihívásokkal kell majd szembenézni. A jövőben komoly gond lehet majd a terrorizmus, mind a kormányok antiterrorista "megelőző" tevékenységei. Mindez azért, mert a pusztító hatalom, amit egy ember képes lesz előhúzni a kalapjából drasztikusan meg fog nőni. Most még nem lehet komoly tömegpusztító(vegyi, biológiai, nano) fegyvereket otthon gyártani. MÉG. Valahol azt olvastam, hogy az emberiségre leselkedő legnagyobb veszély a molekuláris nanofegyverek elterjedése lesz majd. Meglátjuk, nekem egyenlőre olyan érzésem van, hogy a köv. 50 évben bármi megtörténhet.