87
-
#47 Ranezek a listara es azt latom, hogy az USA es a Nato tagallamok vagy 90%-t koltik a hadiiparra tobbi orszaghoz kepest. Kutyat nem erdekli, hogy milyen aranyosan. -
#46 Erről tényleg azt mondják, hogy kamu, itt még nem tartunk szerintem. Talán majd az évtized vége felé. Már a harcászatban használnak ilyen MAV (Micro air vehicle) drónokat, illetve vannak civil applikációk is.
Harcászati MAV: https://www.youtube.com/watch?v=4o7mRg74qcY
Civil: https://www.youtube.com/watch?v=hEZ7rHRifVc
Szerintem ezek drasztikusan meg fogják változtatni a jövő háborúit. Ilyen kis robot bogarak fognak cirkálni a harcmezőn. Némelyik akár halálos mérget is tartalmazhat, amivel több katonát vagy más célszemélyt képes azonnal megölni. Megcsípi vagy valamilyen lövedékként kilövi. Emiatt minden katona teljes harci páncélt lesz kénytelen viselni, vagy ki kell fejleszteniük valamilyen zavaró rendszert.
Aztán persze másra is lehet használni, pl amire te mondod.
Továbbmenve az időben majd be fog tudni juttatni a szervezetebe egy "nano tengeralattjárót". Ilyen is már van, de még primitív, amit én láttam azt külső mágneses mezőkkel vezérelték és kísérleti szem műtétekhez használták. Szóval ez a nano tengeralattjáró ezernyi-féle dolgot lesz majd képes csinálni a szervezeteben. Megöl úgy, hogy balesetnek tűnjön, esetleg manipulál valahogy...
Jó dolog a technikai fejlődés, de komoly kihívásokkal kell majd szembenézni. A jövőben komoly gond lehet majd a terrorizmus, mind a kormányok antiterrorista "megelőző" tevékenységei. Mindez azért, mert a pusztító hatalom, amit egy ember képes lesz előhúzni a kalapjából drasztikusan meg fog nőni. Most még nem lehet komoly tömegpusztító(vegyi, biológiai, nano) fegyvereket otthon gyártani. MÉG. Valahol azt olvastam, hogy az emberiségre leselkedő legnagyobb veszély a molekuláris nanofegyverek elterjedése lesz majd. Meglátjuk, nekem egyenlőre olyan érzésem van, hogy a köv. 50 évben bármi megtörténhet.
További szép napot. -
WoodrowWilson #45 Hogyne, tudom én, Illuminati, zsidó gyíkemberek, háttérhatalom, pénzszivattyú, Bogár Laci, Drábik Jani, mocskosusa, magyarokaföldönkívüliek, Szaniszló Ferike, haarp, kemtrél... Kimaradt valami? Gondolom ezeket érted a "valódi hírek" alatt. -
ostoros #44 "Kína meg a SZU... vagyis az Oroszországnak hazudott kommunista diktatúra sokkal több pénzt basz el a hadiiparra GDP-arányosan, mint az USA. CSak azt nem villogtatják a médiában" -ez nem igaz, GDP arányosan Kína feleannyit költ, az oroszok pedig mindössze 0,3%-al többet, mint az Egyesült Államok.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_military_expenditures -
WoodrowWilson #40 Kár, hogy kamu a kép. -
#39 Ezt el is felejtettem.
A szúnyog, ami nem szúnyog
Ez egy szúnyog? NEM! A legújabb rovar DRONE hadi fejlesztés. Már gyártják! Nagy távolságból irányítható. Kamerával, mikrofonnal van felszerelve. Le tud szállni, DNS mintát venni egy szúnyogcsípés érzetével. Vagy képes micro RFID nyomkövetőt a bőröd alá juttatni. Haza is viheted magadon és be is repülhet otthonodba.
-
Irasidus #38 "Öööö nem húzóágazat. Ha ugyanannyit költenénk hídra meg autópályára, az itt maradna, az űrrakéta meg egyszer felmegy és kész. Pusztán állami kiadás. Az, hogy ez a pénz lecsapódik a beszállítóknál, akik majd jól megforgatják, az csak enyhítő körülmény. Összgazdasági szinten ráfizetés. Kereskedelmi műholdak fellövése, az más kérdés, de nekünk nincs akkora úrpiacunk, hogy önállóan oldjuk meg. "
- Mit adtak nekünk a rómaiak?
- nem csak egyszerűen felmegy, visz magával HASZNOS terhet
- a hasznos teherért fizetni szoktak, ami miatt azonnal megtérül a rakéta, sőt bevételt termel, amit aztán lehet autópályára költeni ( a magán cégek mind hülyék...)
- csupán a rakétamérnököknek, a beszállító cégeknek, és a kiszolgáló személyzetnek ad munkát, tehát nem csak anyagilag hanem gazdaságilag is megéri ( + a gazdasági multiplikátorrol hatás), ez a pénz otthon marad te nagyon okos, míg jelen helyzetben külföldre vándorol...
- nem csak állami megrendelés létezek, de ha csupán állami megrendelést nézünk, ott egyrészt a műholdaknak van nemzetgazdasági szerepül, mezőgazdaság, megfigyelés, ásványkicsuktatás (más országok kérésére is, pénzért), kommunikáció, helymeghatározás. Ezek mind termelik a pénzt, illetve olcsóbbá teszik az életet.
- Magyarország óriási összegeket fizet az űrhasználatért, kezdve az időjárásműholdakon adatain át (ami nincs ingyen), kommunikációs és földmegfigyelő (= mezőgazdaságban elengedhetetlen) műholdakért. Csupán ezt lehetne olcsóbbá tenni, akár egy saját műholddal, amit itthoni cégek csinálnak...
- az alapkutatásnak (pl.: Mars-kuatásnak) a haszna azon túl, hogy a világot jobban megismerjük, a kifejlesztett űreszközök földi alkalmazása, a gyógyászatól az iparon át mindenhol hasznosítható, óriási bevétel...
- a válság alatt az egyetlen ágazat volt, ami fejlődött, 8%, míg mások tönkrementek...
- persze lehet technolgia nélkül élni, látjuk egyes országokban az milyen.
A világ legnagyobb ostobasága azt hinni, hogy egy űrprogram kidobott pénz. Igen ez hit, mivel kismillió ismeretterjesztő mű van már, ami ennnek hasznosságáról szól. Az interenet korában a tudatlanság választás kérdése. Ez nagyon buta hozzászólás volt a részedről...
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.02.06. 13:57:25 -
#37 Csak egy újabb vérpisitike az SG-n... -
Romanov555 #36 Ugyan már, minden egyes kurva ország fejleszti a haditechnikáját. Még Magyarország is!
Egyértelmű, hogy ahol sokkal több pénz van erre, ott sokkal többet is fejlesztenek.
Mi ez a baromság? "rohadt USA inkább adná oda a nyugdíjas anyámnak a pénzt, ahelyett, hogy rakétára költi" Ezt az ostoba ökörséget, amit itt összehordtok, bakker, szánalmas.
Nyilván a kis USA-gyűlölő hülyegyerekek, aki itt az USA-t ócsárolják, este az USA-ban készült számítógépes játékokra recskáznak. Kurva USA, több pénze van, jobban élnek az emberek, ennyi a bajotok, kis majmok, semmi több.
http://www.currus.hu/hadiipari-fejlesztes.html
Kína meg a SZU... vagyis az Oroszországnak hazudott kommunista diktatúra sokkal több pénzt basz el a hadiiparra GDP-arányosan, mint az USA. CSak azt nem villogtatják a médiában. De egyébkjént ahhoz sincs senkinek semmi köze, minden ország arra bassza el a pénzt, amire akarja. Vagyis amire az elmebeteg vezetőik akarják.
-
#35 Oh mar elobbrejarnak, a negylabuaknal, hogy tobb legyen a muvegtag.
-
EnxTheOne #34 Vagy ami még jobb lenne, fejlesztenének "gyalogsági drone" robotokat. (persze 2 lábú humanoid)
Hadseregen kívül is lehetne használni, biztos hogy kiváló minőségű művégtagok lennének, vagy exoskeleton a lebénultak számára.
-
#33 Sohasem adta, ne hazudj.
"A Biztonsági Tanács állandó tagjai közül Franciaország, Oroszország és Kína kifejezetten a háború ellen foglalt állást, a németek hasonlóan vélekedtek. Donald Rumsfeld védelmi miniszter mint a „régi Európát" jellemezte ezeket az államokat, szemben az „új Európával", akik támogatásukat ki is fejezték az Amerikai Egyesült Államok politikája iránt az úgynevezett „nyolcak levelében".[9]
A háború indokai között a hivatalos álláspont szerint megtalálhatjuk a tömegpusztító fegyvereket és a terrorizmus támogatását. Ha kicsit továbbgondoljuk az okokat, akkor beszélhetünk arról, hogy a lator államokon példát kell statuálni, hogy a Közel-Keletet demokratizálni kell, és természetesen ott van a már sokat emlegetett olaj kérdésköre is.
Egy háború indítására a hatályos nemzetközi jog szerint akkor van lehetőség, ha ez a Biztonsági Tanács felhatalmazásával történik, vagy ha az egyéni illetve kollektív önvédelemre hivatkozik egy állam. Afganisztán esetében az indított hadműveletek jogossága fel sem vetődött, azonban Irakkal kapcsolatban már más véleményekkel kellett szembenéznie az Amerikai Egyesült Államoknak. Az iraki kérdést nem lehetett Afganisztánnal összemosni, így az önvédelemre nem hivatkozhattak jogosan. A Biztonsági Tanácsban az állandó tagok közül hárman sem támogatták a háborút: Franciaország, Oroszország és Kína. 2002. november 8-án egy kompromisszumos határozat született, Irakot felszólították a nemzetközi közösséggel való együttműködésre, ha ennek nem tesz eleget, akkor súlyos következményekkel kell szembenéznie. Az utóbbi következményt az USA és Nagy Britannia, mint fegyveres beavatkozást képzelte el. A vita 2003 márciusáig folyt, az USA-nak az volt az érdeke, hogy a beavatkozás kérdése konkrétan ne kerüljön a BT elé, mert ebben az esetben mindenképpen vétókkal kellett számolniuk, ami ténylegesen illegitimmé tette volna a tervezett intervenciót. A háború jogosságát úgy is próbálták bizonyítani, hogy arra hivatkoztak, hogy Irak megszegte a második Öböl-háborút lezáró 687-es BT határozatot, így nem is különálló háborúról beszélünk, hanem a második folytatásáról, így nem is kell hozzá felhatalmazás, hiszen azt már korábban megkapták."
Tehat akkor nem az USA kezdte bombazni Jugoszlaviat ? Ertem, tehat a bombazas az nem lerohanas, biztos nem is volt haboru, csak azoknak akik az USA hatsojat lefetyelik.
Oh, tehat mert egy ilyen alkalmat talaltal akkor mar nem is letezik az, hogy a NATO szovetsegesek tobbsegeben ugy tancolnak, ahogy az USA futyul ? Hat persze, hogyne. Szerintem huzd ki az arcod a seggukbol, hogy lass valamit a vilagbol. -
Papichulo #32 Az ENSZet pedig hagyjuk, mivel az iraqi intervenciohoz a BT nem adta sohasem az engedelyet
Vagy pedig igen: United Nations Security Council Resolution 678
Tenyleg az EU lerohanta Jugoszlaviat ?
Mivel az EU-nak nincs de facto vedelmi szervezete, ezert kb. ugyanannyira rohanta le az EU Jugoszlaviat, mint az USA... leginkabb sehogy. Legimuveletek voltak es bekefenntartok.
A NATO pedig azt csinalja, amit az USA akar
Melynek ugye a teljes libyai muvelet ellentmond?! -
#31 Tenyleg az EU lerohanta Jugoszlaviat ? Tenyleg ? Ugye nem az USA, Nato szovetsegesei lattak el ott harci feladatokat ? Ne mossuk mar ezeket a dolgokat ossze.
Az ENSZet pedig hagyjuk, mivel az iraqi intervenciohoz a BT nem adta sohasem az engedelyet, sot az egesz tamadas is csak koholmanyok alapjan indult, amit azota a brittek is beismertek. A NATO pedig azt csinalja, amit az USA akar, es a puszipajtasait, mint a brittek es hasonlo seggnyaloi a vilaghatalmi befolyasok erdekeben tamogatnak. -
Papichulo #30 sorold fel, hogy Kína, Oroszorzság, és Európa mely országokat rohanta le az elmúlt 25 évben pl. És USA hány országot?
Egyetlen US Army katona sem "rohanta le" ezeket az orszagokat az adott evben:
1987 Irak - Irán
1998 Szudán
1998 Afganisztán
1999 Jugoszlávia
2008 Koszovó
2008 Grúzia
2011 LÍbia
2014 Ukrajna (WTF???)
Oroszország: 0
Khm... Gruzia, Tajikistan, Transnistria , Csecsenfold, Ukrajna, ha az USA-nal 1987 beleszamit, akkor Afghanistan is.
EU: 0
1991 Irak
1999 Jugoszlávia
2001 Afganisztán
2008 Koszovó
2011 LÍbia
Es szerintem meg igy sem voltam alapos... Raadasul ossze-vissze keversz mindent. Nem ertem hogyan jon ide az ENSZ mandatum alapjan veghezvitt nemzetkozi haderokben valo reszvetel?
Egy hatalmas buta katyvasz amit ideronditottal.
ps: 1987+25 = 2012 != elmult 25 ev!
-
T0nk #29 Hőőőőőrgh. Hőőrgh. Höööööörg. Szlorp.
Jöttem én is hörögni. -
WoodrowWilson #28 Basszus, ennyire elfogult hater hogy a francba lehet valaki? Ukrajnát meg Grúziát mint USA háborút beállítani? Kapjál már a fejedhez. -
ostoros #26 Tipikus merjünk kicsik lenni hozzászólások. Pedig nem azt mondtam, hogy KELL, csak azt mondtam hogy képesek lennénk finanszírozni.
De ti már olvasni sem tudtok.
Itt ajnározzátok az USA-t, és leszóljátok Magyarországot, hogy USA-hoz képest mit csinál, én meg csak annyit mondtam, hogy ha igazán akarnánk, akkor képesek lennénk finanszírozni.
Ezt meg:
"Cserébe a lélegeztetőgépekért meg a közvilágításért, meg az egyéb közellátásokért lenne Mars-missziónk? "
Na egy igazi baloldali demagóg hozzászólást láthattunk. -
#25 Europa fejleszti a legkevesebbet, meghozza magasan a legkevesebbet. -
#24 Ezt minden terroristákoknak, aki ide írkál: https://www.youtube.com/watch?v=IhnUgAaea4M -
Oliwaw #22 Arra kíváncsi lennék, hogy a magyar űrkutatás 20 év múlva mennyi hasznot hajtana.
(vagy csinálhatnánk ilyen Star Wars szerű filmeket, úgy tudom az is jelentős bevétellel jár) -
Sequoyah #21 Az a baj, hogy te kizarolag a maban elsz. Az urkutatas nem ma jovedelmez, hanem 10-20 vagy akar 50 ev tavlataban. De bizonyos szellemi fejlettseget igenyel, hogy valaki gondoljon a jovore is. -
#20 Pont a szellemi kapacitasrol mondanal le ? Ja te irtad mindezt ? Akkor nem csodalkozom. Akkor ne legyen oktatas, kutatas semmi, magyarorszagon, mert van allamadosagunk ? Ez most komoly? -
Vol Jin #19 Öööö nem húzóágazat. Ha ugyanannyit költenénk hídra meg autópályára, az itt maradna, az űrrakéta meg egyszer felmegy és kész. Pusztán állami kiadás. Az, hogy ez a pénz lecsapódik a beszállítóknál, akik majd jól megforgatják, az csak enyhítő körülmény. Összgazdasági szinten ráfizetés. Kereskedelmi műholdak fellövése, az más kérdés, de nekünk nincs akkora úrpiacunk, hogy önállóan oldjuk meg. -
Papichulo #18 Meg a kerékpárosok... :)
Rohadt egy fajta... "kopkodok"! :) -
Irasidus #17 off: Elnézést, hogy beleszólok. De igen. Az űripar már önmagában húzóágazat, és persze más gazdasági előnyökkel is jár. Sajnos nálunk az űrkutatásra nagyon kevés pénz van, holott óriási pénz és potenciál lenne benne. Több ezzel foglakozó hazai cég is nagyon várja mára az ESA csatlakozást. Ez nem vagy-vagy kérdés, hanem is-is. Lélégéztőgépre és űrkutatásra is szükség van, hazánknak is.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.02.05. 15:00:50 -
Vol Jin #16 Szerinted hazánknak űrprogramot kellene üzemeltetni?
Mármint milyen jó lenne, ha nem lenne államadósságunk, mert akkor bazi nagy rakétákat építhetnénk, hogy pont így adósodjunk el, mint ahogyan most?
Cserébe a lélegeztetőgépekért meg a közvilágításért, meg az egyéb közellátásokért lenne Mars-missziónk? -
ostoros #15 Ki mondta hogy köze van? Hülyék. Csak itt mondogattátok, hogy mi is élveznénk az előnyét, ha a világ megmenekül, miközben nem teszünk semmit. Nos éppenséggel amennyi pénzt elbaszunk volna miből, mindössze ezt közöltem. -
#14 Meg a kerékpárosok... :) -
Papichulo #13 Axioma: Mindenert az USA a felelos... meg persze Israel :)
Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.02.05. 12:57:12 -
Vol Jin #12 "Amennyit évente adósságszolgálatba kifizetünk, abból való igaz, kb. Japán szintű űrprogramot lehetne finanszírozni."
Ennek mi köze van az USA-hoz? -
Papichulo #11 Amennyit évente adósságszolgálatba kifizetünk
Ezert is: rohadt USA! :) -
ostoros #10 "ha jön egy baszom meteor, hogyan tudjuk kivédeni! "
Mármint, hogy ők ki tudják védeni mert mi ugye leszarjuk, de ha baj van akkor a gonosz US már védjen meg minket is...
.
Amennyit évente adósságszolgálatba kifizetünk, abból való igaz, kb. Japán szintű űrprogramot lehetne finanszírozni. -
#9 Amen. -
fade2black #8 Egyrészt ahogy látom mindenki fejleszt kína, oroszo, de még "europa" is. Tehát akkor ugye nekik is abba kéne hagyniuk.
"Inkább csillagászatba öljétek a pénzt"
gondolom űkutatás akart lenni és hát ebben is mondhatni élen járnak.
"ha jön egy baszom meteor, hogyan tudjuk kivédeni! "
Mármint, hogy ők ki tudják védeni mert mi ugye leszarjuk, de ha baj van akkor a gonosz US már védjen meg minket is...
"Költsetek pénzt az AIDS és a RÁk gyógyítására..."
meg malária, meg.... és kik költik a legtöbbet ezen a területen el? Bingó.
Értem én, hogy hülye is vagy meg demagóg is.
-
EnxTheOne #6 Inkább csináljanak valami olcsó, hatékony gépet amivel a gerillákat lövik.
Minek f-35 meg ah-64-et küldenek ak47 meg pick upok ellen. -
#5 Kell nekik egy csunya ellensegkep, mert kulonben sajat magukat nyirnak ki a fene nagy demokracian belul, kulonfele polgarhaborukban. -
Papichulo #4 Kiadtad magadbol? Megnyugodtal? Mondjuk ezert amugy kar volt regisztralni... -
Methodix81 #3 Még 20 év, és az agymosott amerikai nép elhiszi a TV és internet progpaganda miatt, hogy pl Magyarországon is az ördög népe lakik, mint Irakban, vagy Afganisztánban.
Láttuk, megéltük, Hollywood-nak 30 évbe került, míg az akciófilmeken meg terrorellenes filmeken keresztül démonizálta az arabokat. A lakosság így belement egy háborúba, amiről később kiderült, hogy a CIA hazudta csak a vádakat. Elismerték, hogy kamu okokból indították.
És mi lesz akkor, ha az egész világra ezt mondják?
Akkor mondjuk 30 év múlva az USA úgy dönt, hogy minden ország légierejét megsemmisítik, 1 nap alatt, aztán a stratégiailag fontos bázisokat, és onnantól számított 20 év múlva ők uralják majd az egész Földet.
Szép jövő. -
Jawarider #2 Ők 3 lépéssel szeretnének mindenki előtt járni....