• Jakuza1
    Es akkor mi van hogy felsorolsz egyhazi tudosokat joember? Kijelentettem en, hogy olyanok nem voltak ? Az erto olvasas szamodra jelent egyaltalan valamit ?
    Raadasul mint leirtam mar eros csuszatas, amit csinalsz folyamatosan. Megis mi koze van peldaul Georges Lemaitrenek aki a 20. szazad vegen szuletett ahhoz, ha valaki kijelenti hogy a kora kozepkoti nezetek elutasitottak egy csomo vilagi dolgot es fura elrugaszkodott kepzeteket gyartottak ? Semmi. De te erolkodsz a butasaggal, hogy felsoroltal neveket.
    Mutass mar nekem ezek kozul a nevek kozul olyat, a 13. szazadig bezarolag, aki komoly tudomanyos munkat folytatott es azt bizonyitotta is ?
    Lehet am a Robert Grossetestel jonni, hogy o alkotta meg az osrobbanas elmeletet, hol is van ez ahol leirta tudomanyos modon ? Sehol. Mert a fenyben latta isten megtestesuleset, attol meg nem alkotott meg semmilyen osrobbanas elmeletet. Kulonben is arra jo par evszazadot kellett varni Lemaitreig .

De megegyszer csak neked kiemelve a lenyeget, hogy ratudj fokuszalni, a kora kozepkori egyhazrol megfogalmazott kijelentesemre, amiben szo nem volt arrol, hogy az egyhazon belul nem voltak nagy koponyak es helyesen gondolkozok.

"komolyabban muveltek mint a kozepkorban akar az 1400as evekig az europaiak. (hol volt meg kopernikusz) Mikozben az egyhaz tanitasai szerint egy csomo ilyen dolog tiltott volt es az egyetemeiken a kezdetekkor (tehat nem vegig, hanem az elejen) ezt a tudast adtak at, szigoru dogmak szerint. Ahol hierarchiakra epult minden.
    Tehat az okorban eszmeileg tobb teren elotte jartak a "sotet" kozepkornak, egeszen a reneszanszig (megegyszer felhivva a figyelmet, hogy a kozepkor vegen valtozasok vannak ezzel kapcsolatban), ahol ujra kezdtek visszanyulni a regi okori tudashoz."

"Hogyan alakultak at az egyetemek es polgariasodtak el, hiszen az egyhazi ill kaptalani iskolakbol alakultak ki. Aquinoi Szent Tamasig mennyire begyoposodottek voltak a vilagi es tudomanyos kerdesekben."

Aki ertoen olvas annak mar reg felkellett volna fognia, hogy mirol van szo. Hogyegy behatarolt korszakig a kozepkoron belul, amig fejlodesnek indult a tudomanyhoz valo maskent viszonyulas.
    Erre a muki meg belinkel neveket, amelyek tobbsege meg csak nem is a kozepkorban szuletett es elt es nem is kapcsolodik a temahoz, mert senki nem emlitette meg, hogy az egyhazon belul nem voltak ertelmes tudosok is es raadasul kora kozepkorrol van szo.
    Na ilyenkor szoktam nevetni az ertetlen embereken.
    Utana meg kiabal masokhoz, hogy a hulyesege megerositest nyerjen.