Stranded Deep
  • atty707
    #158
    518 órával én egy kicsit másképp csinálom, bár a legutóbbi frissítést még nem néztem
    Mindenképp kis szigetet választok kiinduló pontnak (nincs kígyó), a nem pálmafákat, köveket, rákokat, kötélnek való palm tree-ket összegyűjtöm, egy helyre viszem őket a szigeten belül. (Általában keresek egy közel egyenes, üres területet.) Ide már építem is a füstölőt, illetve a vízgyűjtőt, valamint egy pálma feláldozásával a shelter-t. (Shelter helyett lehet hálózsákot is csinálni akár, ha van annyi alapanyagod.) Ezután 12 stick-ből dárdát készítek, majd másnap reggel irány a nagy fehér cápa :) Ha éppen elmerülsz a tengerben a part mellett, akkor viszonylag biztonságosan ki lehet csinálni, ad 3 bőrt, és 3 nagy húst. A husit már füstölöm is a rákokkal együtt (amíg a nagy húsok füstölődnek, addig 3* lehet rákhúst (halat) füstölni.)
    Ezután átvergődök a nagy szigetekre, a hajóroncsokból összeszedem a cuccokat, majd fogok egy másik közeli kis szigetet, átköltözök ideiglenesen oda, kivágom az összes fát, és építem a raft-ot. A legjobb az, ha sikerül motort is rakni rá, bár legutóbb megbonyolították, mert krumpliból kell üzemanyagot erjeszteni, és nagyon gyorsan fogy is.
    A raft-ot érdemes 3*3-asra készíteni (csak fa nálam az alapja, nem használok hordót, autógumit) - sok anyag kell hozzá, de megéri, mert a cápák nem tudják felborítani.
    Ezzel párhuzamosan az összegyűjtött növényeket nem felhasználom, hanem elültetem, így rövid idő alatt elég sok össze tud gyűlni. Szerencsére már kijavították a levegőbe termő növények bugját is.
    Ezután lehet felfedezni a szigetvilágot, vagy ha kedvetek van "palotát" építeni. A küldetéseket egyszer végig csináltam, elég is volt belőlük annyi.
    Érdemes első mentés után a térképről (Carthographer) egy képernyőmentést készíteni, ezt a játékkal párhuzamosan megnyitva be lehet jelölni rajta, hogy merre jártunk.
    "Röviden" ennyi, hogy én mit, hogyan csinálok.

    Escape the Pacific-ot is próbáltam, nagyon messze van a Stranded Deep grafikájától, hangulatától szerintem.


    Utoljára szerkesztette: atty707, 2018.04.23. 12:59:56