Vampyr
  • Voltan
    Na, vittem már tovább. Továbbra is tetszik, azt kell mondanom, hogy lelke van a játéknak, és ez nagyon jó. El kell ismerni, hogy eléggé csiszolatlan itt-ott, látszik rajta, hogy nem egy nagy költségvetésű stúdió készítette, a harc szintjén is láttunk már jobbat, de az egész setting, a nyomasztó hangulat, a történelmi háttér nagyon sokat dob rajta. A dialógusok pedig a legjobban megírtak, amit már jó ideje RPG-ben láttam. Érdekes az emberek háttértörténete, tényleg olyan érzésed van, miközben beszélgetsz velük, hogy ezek élő személyek, saját élettel, élményekkel, fájdalmakkal, nem csak generic NPC-k.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A kórházban van az a beteg, akinek egy srapnel vitte szét az arcát a háborúban. Na, vele beszélgetve gombóc szorult a torkomba nem kicsit, nagyon át lehetett érezni a fájdalmát. Amikor mondjuk neki, hogy mi is szolgáltunk a háborúban, ő pedig kérdezi, hogy tisztek voltunk-e. Igen. Mire ő, "Akkor uram, mi nem ugyanabban a háborúban szolgáltunk" Nagyon jó, és ez csak egy példa.

Technikai gondok viszont vannak, főleg a teljesen érthetetlen FPS esések zavarnak. Az esetek 90% röccenésmentes 60 FPS ultrán is, aztán látszólag ok nélkül leesik 40-45 környékére. Értsd állsz egy helyen, 60 FPS. két métert arrébb mész (semmi nem történik, nincs több karakter, több fényforrás, semmi) puff, 45 FPS. Ez nyilván javítható, remélem, fogják is.

Na, szóval eddig azt tudom mondani, hogy egy igen egyedi hangvételű játék, ami engem legalábbis be tud szippantani. A nagyon fanyalgókat igazság szerint nem értem. Megvannak a hibái, valóban, de ezek nagy része orvosolható, remélem, meg is teszik hamarosan.