Vampyr

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

molnibalage83
Mai nap poénja. Venném meg, erre kierül, hogy nincs elég pénz a Paypalon. Eh... 😊
Mondjuk lehet, hogy az első sale-t meg kéne várni. Valahogy elszoktam a teljes árú játékvételtől...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

jarlaxxe
Ha így nézzük igazad van.

wedge31
Nem ölsz te meg senkit mert a vámpirok meg egyébb élőholtak már eleve csak járkálló hullák.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

jarlaxxe
Kicsit eröltetett az érvelésed, mi abban a halomra gyilkolás, hogy a bossokat megölöd? ráadásul itt tömeggyilkos vámpirokról meg szörnyekröl van szó.

Ettöl te még jó fiú maradsz...

wedge31
Nem nagyon fog változni, dúl a spanyolnátha járvány és álladóan csak éjszaka mehetsz ki amikor eleve nagyon kevesen voltak anno az utcákon.

Akad bőven gáma, amelyik a no kill alatt a nem kell ölnöd, egyszer sem, koncepciót értette, nem pedig a csak keveset kell ölnöd. Persze ritka, mert gyilkolni jobban szeret a játékosok többsége, mint nem gyilkolni, épp ezért reméltem, hogy az igért no kill az igazi lesz, nem pedig, juj, nem kell mindenkit halomba ölni csak mert mozog szint.

"acsit" lehet, hogy kapsz, ettől még az első bossnál hagytam abba, mert addig zero halállal vittem, és a kötelező trancsir nullázta a játékélményt.
Voltan
Megvettem én is, kb. 1.5 órányi progress van benne eddig, és alapvetően bejön, van egy hangulata.
Ugyanakkor azt azért nem értem, hogy most értem az első nyitottabb helyre (olyan marhára azért ez sem nyitott), és az eddigi stabil 60 FPS most szépen bekukkant 40 köré is. Azért ne csináljuk már, a grafika nagyon nagy jóindulattal sem mondható korszerűnek, a területek pedig eddig meglehetősen zártak, nem kell egy kontinenst mozgatnia a játéknak. Látványban ez kb. 2010-es szint, egy I7-nek, és egy 1070-esnek ezt röhögve vinnie kéne minden kompromisszum nélkül.

Szóval ebből a szempontból dühös vagyok, mert ez így gány munka, erre nincs mentség.

A teljesen kihalt területek is az előző évtized játékait idézik, bár itt még végülis "meg van magyarázva" úgy, ahogy, hogy miért ilyen kihalt minden, ez remélem, később változni fog.
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2018.06.06. 11:00:16

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

jarlaxxe
DE:HR, acsit is kapsz illetve te nem kaptál ha nem játszottál vele, potolnod kellenne mert sokkal jobb mint a második rókabör.

Melyikben? A legújabb részben szó szerint no kill végigjátszást csináltam. Bossokat is beleértve.
jarlaxxe
Hát azt elég nehéz volna kivitelezni, hogy a bossokat se keljen kinyirni.
Ha jól emlékszem a deus exbe is igy van ha csak a bossokat ölöd meg az no kill végigjátszást jelent.

Az nem ölés nélküli végigjátszás, hogy az ártatlanokat akikkel semmi dolgod nem kell megölni. Az nem pszihopata végigjászás. Mindegy, kár érte. Az jó hír, hogy lehet sunnyogni képességgel legalább.
jarlaxxe
Jó kis játék lett ez, folyamatosan toltam hat órát nálam ritka az ilyen.

wedge31
Nálam van shadow veil skill avval elsétálhatsz mindenki mellet...
Az ölés nélküli végigjátszás az elejétöl fogva csak az ártatlanokra vonatkozott a bossokat meg az elején akik megtámadnak mindenképp meg kell ölnöd.

Teljesen megbukott ez, én is reméltem, mert mintha lett volna egy ilyen igéret valahol (vagy csak haluztam ezt?), ám nem csak sztory elemként fordul elő ez, hanem az elején szépen jönnek a mookok és vagdalhatod halomba őket, legalább jelzi a karakter, hogy sokkal erősebb és gyorsabb, mint volt ,így nem annyira indokolatlan, hogy miért tudod ilyen hatékonyan aprítani a normál embereket. Sunnyogásra nem igen láttam opciókat eddig, így félek nem is lesz lehetőség elkerülni sem a trancsírt.
grebber

Next PC upgrade: 2022

Szörnyű a zenei aláfestés, ez a komolyzene annyira depresszív hogy számomra élvezhetetlenné teszi a játékot. Értem én hogy a hangulat fokozása miatt kellett, de a látvány már így is elég lehangoló (viktoriánus kor, sötét utcák, lerobbant házak, gyárépületek, patkányok, stb.) A harc vállalható, de az ellenfelek teljesen hülyék. A történet sem nyújt sokat, klisékre épül, különösen ami a vámpírokat illeti. Nem tudom élvezni ezt a játékot mert nincs benne semmi ami jó lenne.
Az age of reckoning fasza kis rpg volt abba több mint 80 órát nyomtam bele és sehol nem voltam még a végétől.
grebber

grebber
Tehát akkor már az elején elesett a dolog ,hogy ölés nélkül végig lehet vinni?

wedge31
A harc kevesebb és inkáb történetorientált, semmiben se hasonlit a Dark Souls-ra.

darkSectorxxx
Srácok, ez hasonlít a Dark Souls-ra, vagy a harc kevesebb és inkáb történetorientált?

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

wedge31
Én örülök, hogy ez is nem olyan open-world mint amit most mindenhol eröltetnek. Nincs tele a térkép ezer felesleges kérdöjelel amik semmit se adnak a storyhoz és nem kell madártollat vagy gumibogyót gyüjtögetni, stb.

Az általam ismert rpg-k közül azok történetei voltak a legjobbak amik viszonylag kötött játék menetel lettek elmesélve.

jarlaxxe
Nekem nagyon bejön a játék a story, hangulat és az audió csillagos ötös.
Az írányitással nekem semmi gondom nincs szerencsére és mint már elöttem is írták végre ez egy vámpiros játék.

Mr_no_NaMe
2 óra után:

nagyon fogcsikorgatva mondogattam magamnak, hogy jó lesz ez, jó lesz ez. Ami pozitív azt amúgy is láttátok a videókban, de itt vannak a kontrák:

- a mozgásdinamika valami szörnyű. Ha futás közben nyomogatod a gombokat, irányt változtatsz majdhogynem egy balettot ad elő a pali.

- a számítógépes változat = SZÖRNYŰ. Konkrétan mintha copy & paste módszerrel átdobták volna a kódot PC-re. Az egér érzékenysége hol lassú, hol nagyon gyors, konkrétan egérrel lenne jó játszani, de több játékot megjárt playerként is kb újra kell tanulni az egér kezelését. A játék abszolút konzolra lett készítve.

- A játék az első pillanattól kezdve vezeti a kezed. Ide menjél, ezt csináld, azt csináld. A modern játékok betegsége. Leírja azt is kb, hogy töröld ki. Fogja a kezed és a városnak álcázott keskeny lineáris csövön tuszkol végig. Borzasztóan zavaró.

- a játék szépnek egyáltalán nem nevezhető, ahhoz képest, hogy leugrál az FPS néha akár 20-ra is ultra highon. Jelenleg a DS2-vel játszok, és annál többet nem várok egy játéktól grafika terén. Ez sajnos még azt sem üti meg :/ Itt nem arról beszélek, hogy még az emberek hajszálai is legyenek 200.000 pixelből, hanem bizonyos textúrák nagyon el vannak nagyolva amik az orrod előtt vannak és zavaró. Figyeljétek meg majd a csónakot mikor kerestek valakit. Lefényképeztem volna ha tudtam volna 😞

Nem lenne rossz ez a játék, de annyira "mű" (nincs rá jobb szavam bocsánat), hogy meg se születhet az "órákig odabilincselős" érzés. Kis limonádé játéknak tökéletes.
wedge31
Elkezdtem én is, így bő két óra után nagyon tetszik, már csak azért is mert a vámpiros játék ritka mint a fehér holló.

A játék 20. másodpercében történteket nem érzem spoilerezni valónak. Bár ha gondolod legközleebb majd titkolom, hogy ebben a játékban vámpírral fogunk játszani.
Voltan
SPOILER???

Érdekes lett, van benne bőven lehetőség, remélem a legtöbb esetben kihasználták ezeket, nem csak díszlet marad kerületek lakosságának cuccai meg a gyógyítások és egyebek. Sajnos ez elején a rokont kivégezzük a család nélküli bosszúállás irányvonalát biztosítandó, pedig sokkal több lehetőség lett volna életben hagyni és kibontani azt, mit kezdesz a családoddal, amikor vámpírrá válsz. Szintén zavaró, hogy a harcok többségét az elején nem lehetett elkerülni (tán egyiket sem), így pillanatok alatt tömeggyilkossá váltunk, bár egy-két emlékfoszlány jelzi, korábban sem csak békés dokiként éltünk. Viszont a karakter reakciója amikor kezdi megérteni mi van az első éjsztaka, az tetszett, kicsit sajnáltam, hogy nincs opció rövidre zárni a történetett, mégha nyílván egy egyszeri poén lenne csupán, egy pár villanásnyi lehetőségnek simán befért volna szvsz.

Vampyr
Malakai
Főszereplő szinkronja néhol elég vicces, néhány részen, főleg az ilyen mellékesebb jelentekben valszeg nem kapott kellő instrukciót, hogy egy-egy sor milyen szituban hangzik el és nagyon nem odaillően szólal meg. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

darkSectorxxx
Jó ezt hallanom. Este nekiállok én is. 😊

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Rita79
Bár a Bloodlines a legutolsó megjelent értékelhető vámpíros rpg, de én azt mondom, hogy ezt az űrt igazából a 2000-ben megjelent Vampire the masquerade: Redemption c. játék óta nem sikerült betölteni, mert az hatalmas játék élményű és rendkívül felépített játék volt.

i9 9900K @ 5Ghz | EVGA FTW3 RTX 3080 Ti 12G| 32GB DDR4 | 32" ACER Predator | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro

molnibalage83
Úgy kb. a felénél vagyok. Addig ez is kap biztosan 1-2 patchet. És kiadás utáni instant játékról leszoktam, mert a legjobb játékokat is szénné kell patchelni...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

wedge31
Az jóféle játék el leszel vele egy darabig.

molnibalage83
Hát, én még Wasteland 2-őt tolom egy ideig, aztán majd ezt.

wedge31
Délután indul a vérszívás...elég vegyesek a kritikák, kiváncsi leszek, hogy sikerült a játék.

jan5650
Kíváncsian várom én is Krusade.... Vagy inkább hívjalak Kina000-nak? 😄
1 óra játszás után, azt kell mondjam hogy wáóh ez a játék. sztori/zene/harc rendszer/grafika meg minden egyéb 10/10
Kijött a Vampyr , adja isten hogy jó kis rpg legyen. A vampire the masquerade bloodlines óta nem nagyon volt semmi ami betöltse ezt az ürt...
Úgyhogy mindenki jelentsen beteget mert lecsekkoljuk. 😊
darkSectorxxx

Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.06.02. 22:45:40

Milyen szép szó a lewarezolásra. "Kipróbálom" 😄
Csak az életerő csíkokból következtettem erre mert ott is ugyan így van. De látom nem vészes a harc. Tuti kipróbálom ha jó lesz értékelve.
jarlaxxe
Ha legalább egy gameplayt megnéztél volna...de persze minek is.

wedge31

Játékmenete nem dark soulsos remélem.
grebber
Voltan
Nics közte kapcsolat, ez csak az én paranoiám 😄

molnibalage83
Semmiféle logikai kapcsolat nincs aközött, hogy más játék milyen volt és aközött, hogy a V. milyen lehet...
Hála istennek ez nem epizodikusan fog megjelenni. (A LiS-t anno egyben toltam le.)

Voltan
Igen. Én is várom, de már félek is kicsit. A az utóbbi idők felhozatala hááááát.... Csak ebben a hónapban, State of Decay - szo szo. Elmegy, de valahogy nem az igazi. Agony - anyám, valami irdatlan rossz. Nagyon remélem, hogy ez jó lesz. Valamint most fedeztem fel ezt. Ez is mindjárt jön. Bíztatónak tűnik, de hát manapság ugye...

molnibalage83
Nálam eddig a DONTNOD 2/2. Részemről megvan a bizalom.

Mr_no_NaMe
Igazából én nem is értem miért várom ezt a játékot. Valószínűleg ugyan olyan csalódás lesz, mint az összes mostanában megjelent játék...de valamiért még is jó lenne ha nem így lenne.