Revelation online
-
mikromanus #88 A discord elég jó "hobbi" szintű cucc. Jó üzenőfalnak és fórum kiváltására és amatőr PvP-hez voice chatre. Black desertben azért a "komoly" waroknál mindenki húzott fel TS-re. A harc utáni kaotikus öntömjénezés és vállveregetésre azért visszamentünk a discordra. Az okot nem tudom. Lehet, hogy a discordban kevesebb az opció külön csoportok létrehozására és koordinálására. Mivel BDO-ban raid nincs, így 4-5 fős csoportonként voltunk elosztva és egy-egy ember tartotta a kapcsolatot a "vezérkarral". Meg azt hiszem a "Fővezér" szólhatott mindenkihez. Nekem a discord annyiban nem tetszik,. hogy túl széttagolt/csicsás. Öreg vagyok talán a mostani ifjú játékos réteghez képest, de rühellem a sok "aktív" tartalmat. Egy mezei fórum, vagy valami üzenőfal jellegű alkalmazás elég lenne nekem a koordinálásra. Ez a megoldás viszont eléggé alulprezentált mostanság. Csak a discord vagy a chat... néha beakadó "új üzenet" szám jelző, kaotikus felület visszaolvasásnál... Nem tetszik túlzottan. Hibrid üzenőfal-chat-voicrChat szolgáltatásnak elmegy, de sose lesz a szivem csücske ez a progi...