324
Revelation online
  • kalif
    Gondolkodom founder pack vételén.A legnagyobb Deluxe pack szerintetek megéri ? 26 eu-val több, mint a Founder és, ha jól láttam 30 nappal több premium tagság és a flying cat mount-tal illetve egy outfit-tel több csak. Az 1 havi premium tagság gondolom 10-13 euro körül lesz, így nem biztos, hogy jó választás. Jól látom ?
  • Vicodine
    Hat lentebb nem volt a kerdesre valasz, csak a stat randomitasa stb, engem csak az erdekel, hogy ruhakkal, statokkal ne lehessen eltulzott opsagokat kihozni, mert az tuti megoli az egesszet. A skill kalkulatorral meg szinten semmire sem megyek, mert nem tudom mi mit jelent a megszerezheto statok melle, milyenek a cck, cc resistek, evadelni hogy lehet mozgassal, tehat az alapfunkciok ismerete nelkul nem tudom eldonteni, mi szamit tulzasnak vagy mi nem.
  • wudoORock
    End game nem volt CBT-n szóval erről senki nem tud nyilatkozni...
    Én soka BG-ztem és ott a távharcosok részesültek előnyben de ez várható mert mindenhol így van mikor 15-20 vagy még több ember / csapat küzd a mégegyszer ennyi ellen szóval ez nem meglepő. Aréna lesz a versengő típusú harcmező ahol majd kiderül mennyire ballanszolt a játék. 1v1 duelekben meg egy kis PKban is volt részem és azt vettem észre nincs olyan hogy OP kaszt, inkább amolyan kő-papír-olló stílus ami szintén nem meglepő. De természetesen ha jókor cc-zel és beszakítasz pár skillt az ellenfélnek akkor bárki bárkit üthet.

Gearekről meg már írtunk lejjebb többen is, olvasd vissza és választ kapsz a kérdésedre. De ezeken kívül például a stat elosztás és ami mégfontosabb a skill perker miatt lehet azt mondani majd egy karira hogy az PVP vagy PVE orientált. itt egy skill perk kalkulátor
  • Vicodine
    Aki mar regebb ota jatszik itt-ott, azoktol kerdezem, hogy end game pvpben vannak tulzo opsagok? Egy op class, tulzott build, tul eros, vagy tul gyenge fegyok-rucik stb..,de legalabb is biztosan javitasra szorulnak?
  • p2501
    Nincs is még cash shop eu/na-ban... mielőtt elkönyveljük a játékot p2w-nek először várjuk meg, hogy mi lesz. Persze mivel ez egy f2p játék és van benne premium rendszer, azon ne lepődjön meg senki, hogy azok akik premiumosok, kapnak valamennyi előnyt. Oroszoknál amúgy már kint van a shop, és mivel a kiadó ugyan az, várhatóan hasonló lesz nekünk is:

https://www.youtube.com/watch?v=iCKlPNgh5Fk&t

Nyilván mindenki maga dönti el, hogy mi számít neki p2w-nek. Számomra ez még nem az. Nincs olyan item, amit ingame ne lehetne megszerezni könnyedén, nincs olyan dolog benne amit ingame hetekbe telne kifarmolni. És ha valaki pénzt öl bele és a shopban lévő pár dolgot megveszi, attól még a karaktere nem lesz fullos és közel sem lesz kész. Ha megállnak ezen a szinten akkor számomra ez bőven vállalható.
    Utoljára szerkesztette: p2501, 2017.01.08. 18:27:10
  • Daditsx
    Ebbe tévedsz. A My.com jelenleg is csinálja Pl. Skyforge. P2W az egész játék. Az, hogy a Revelation milyen lesz majd eldől, ha már OB lesz. De ami kapható pl. a kínaiknál az itt is biztos az lesz. Az ára kérdéses még.
  • nxs
    Szerintem a My ezt nem csinálja meg NA/EU régióba,talán ez a CN Shop valósága ami mint tudjuk egy teljesen más világ. Ott kb mobilon veszed az XP-t + mindent ami a cuccaidhoz kell. Founderek tuti kapnak komoly előnyt+cukorkát,ez viszont jogos...fizettek érte.
    P2W akkor lesz ha játékban megszerezhetetlen itemek mennek 5 dolcsiért.
  • kalif
    Ezt olvastam az egyik fórumon: "The game is 100% pay to win. You can only buy 1 enchant stone a week or buy unlimited from the cash shop. 3 Dungeons per day or pay for unlimited. Level 20 legendary weapon and armor just for buying a founder pack. +45% exp, +30% pvp exp. All crafting resources are on the cash shop. Gold rank wings, +10% move speed unlimited durability, unlimited mount stamina. ect ect "

Tényleg igaz ez ? P2W a játék ?
  • kalif
    Sziasztok ! Felraktam a kínai klienst, updatelte, majd amikor indítanám a loading megáll 99 %-nál. Vki tudja miért ? Próbáltam már rendszargazdaként indítani, stb. de semmi eredmény.Vkinek vmi ötlete ? Köszönöm.

Utoljára szerkesztette: kalif, 2017.01.08. 12:19:34
  • Vicodine
    Van benne igazsag, de nem hiszem, hogy ne lehetne kitalalni egy mukodokepes megoldast erre, hiszen aki nem szeret pvezni, az tobbet szopik, es kevesbe elvezi a jatekot, ha full pvebol jon csak a gear. Mukodokepes rendszert kellene kitalalni, hiszen tudomasom szerint revelation inkabb a pvpre focusal. De ha nem lesz veszes az end game gear beszerzese, akkor nem para, csak ne az legyen, hogy tonna orat kell szivni instakban, bossoknal stb...Amikor kijon, szeretnem majd kiprobalni ugy, hogy maxos szintre kihuzok egy karit, es egy eletkepes geart adjak ra, hogy letesztelhessem a pvpt, de ehhez nem szeretnek hetekig instakban rohadni, mert azert most bdoban is van mit tenni boven, de ebben is latok potenciat, hulyen meg ne halljak mar meg:DD
  • nxs
    A csak PVP gearelődés még az instáknál is elbaszottabb megoldás. Te is megjártál már tonnányi mmo-t,lásd be ha a pvp külön ág és jön belőle cucc farmolni fogják.
    Miért szar? Mert le fogják szarni ki mit csinál,nem nyerni vagy küzdeni akarnak hanem pontokat....csak ott lenni és ennyi. AFK Dredgion? Azt akkor se élvezed ha te nyersz.
    L2 C1 Karik híd + money room,később IT vagy FOG? Igen ott volt pvp és igen onnan jött a gear. Open PVP és vagy felosztjátok a mobokat vagy harcoltok érte...persze ez csak az én defektes álmom :)
  • Vicodine
    Assa az benne lesz majd, amikor kijon elesben, mit mondanak rola? Mert ugy atnezve a classokat az az, ami ugy bejonne, hogy erdemes lenne vele jatszani.
  • Daditsx
    OB-t már nyáron nyilatkozták, hogy 2017 Q1-be várható.
  • p2501
    Ezekről hivatalosan még nincs infó... annyit viszont már írtak hogy a fordítás már 100%-os és tutira lesz szintemelés következő bétára (ami szerintem zárt lesz, és csak utána jön az open)
  • savior666
    Mi a kovetkezo lepcso? CB 3 vagy OB? nincs valami hir, hogy mikor lesz az open beta?
  • Vicodine
    A lenyeg, arra voltam kivancsi, hogy a jatek az instakban rohassza a jatekosokat vagy sem, mert az instak a halalom az mmokban, tok folosleges idopocsekolas sok sok unalommal...Jo lenne, ha csak pvpbol is kilehetne szedni...Bar mind1, mert nem sok eselyt latok ra, hogy valtok majd erre a jatekra, csak infokat gyujtok
  • p2501
    Jelenleg (!!!!!) a legjobb geart craftolni tudod (npc-nél berakod a matikat és cső, tehát nem az van hogy te húzod fel az armor- és weaposmith-et), vagy elmész a jelenlegi legnehezebb instába (amibe amúgy hetente max 3x mehetsz) és ott a craftolható cucc kiesik. Persze van armor meg weapon craft is, de jelenleg az npc-set tudja magának legyártani mindenki. A béta jelenleg csupán lvl 49ig tartalmazza a contentet, míg maga a játék lvl 79-es. Hogy később hogy lesz, azt nem tudom, de az npc arany ruhát és fegyvert tovább lehet craftolni magasabb szintűre (lvl-50-60-70-re). A matikat pontokért lehet kivenni npctől, a pontokért daily instákat kell csinálni. Intából is eshetnek matik, de annyi nem, hogy csak droppból gyártod le a szettedet. Továbbá vannak olyan materiálok amiket hetente mindenki csak 1x veheti ki az npctől! És abból is kell jó pár a full szetthez, így ajánlatos azért a nehezebb instákat csinálni mert ott esik. (nehezebb= mert gondolkodni kell).

Rengeteg féle repu van a játékban, köztük az egyik legfontosabb az, amiből az enchanthoz és skill fákhoz tudod kivenni az itemeket. Azt a reput kapod fejlődés során X story küldikből, de az korán sem lesz elég. Azt farmolni csak pvpből tudod illetve nagyon minimál jöhet instából is de... az semmire nem lesz elég. Pvp: arénák vannak, persze, 30v30 és 3v3 talán (nem vagyok benne biztos, abba még nem mélyültem el). Illetve van open world pvp is, pk rendszerrel. Úgy tudom jutalmat a pk-s nem kap, ellenben ha nagyon nagyon sokat ölsz, és megölnek téged akkor egy idő után droppolhatod a cuccaidat (szokásos szitu). Bár nem tudom hogy később ez fog-e bármiben változni... Jelenleg a béták során inkább a world bossoknál voltak jellemzőek a pvp-k. Mivel elég fontosak itt is a world bossok (olyan köveket dobnak, amiket csak belőlük tudsz kiszedni és eléggé hasznosak). X időnkénk szpónolnak, és aki az elsőt beleüti az a raid kapja a droppod. Már ha sikerül megölniük a boss-t :) Illetve még GvG van természetesen (erről nincs sok infóm még hogy mi merre hogyan).

Instákról annyit, hogy itt mindegyik instának meg van a napi/heti limitje hogy hányszor mehetsz be, nincs olyan hogy valaki egész nap egy instát farmol és kiszed magának mindent egy nap alatt...

Baromi jó lenne, ha a 3. zárt bétára lennének oly kedvesek, hogy emelik a szintet és a többi contentet is bepakolják.. (oroszoknál már open béta van 69-es szint határral és contenttel - és ugyanaz a kiadó nálunk is). Nagyon sok repuhoz és crafthoz lvl50+ szinteket kér a játék, illetve nagyon sok dungeon nem érhető még el (raides insták stb). A mapp felén kb még nem is nagyon jártak a játékosok. :/ Bár ennyiből is látszik, hogy a játék nagyon jól össze van rakva, rengeteg minden van benne, a craft rendszer is nagyon összetett, a guild bázisról, annak fejlesztéséről, buffokról stb nem is beszélve. Csak haladhatnának már.. :/
  • Vicodine
    A gearelodes itt hogy mukodik, hogy lehet beszerzni a fullos geart meg amik kellenek encsizeshez stb.? Instazas, open world, pvp arena..?
  • David9317
    Sziasztok!
    Érdeklődnék, hogy nincs-e valakinek egy felesleges CB kulcsa? Nagyon hálás lennék érte :)...mást nem tudok felajánlani :D
    Előre is köszönöm!
  • Vicodine
    Ok kocce
  • p2501
    Pakolhatod hp-ra meg defre a gearedet, illetve a statjaidat ha akarod, de akkor nem lesz annyi dps-ed. De egy gunnerből nem lesz tank, ha erre célzol, mert a skilljeidet pl gunnerként tauntot nem tudnak megtanulni, ahogy healelni sem tudsz. De azt szabályozhatod hogy pl. dmgre, critre, penetrationre, ha olyan akkor cc-re, cd, cost, cast csökkentés stb rakod.
    Ellenben ha sok hp-t vagy defet raksz a gunnerrel akkor jobban bírja pve és pvp-ben is. (kérdés megéri-e, vagy inkább jobb a nagyobb dmg, főleg hogy amúgy is távolsági karakter).

De egyébként van a blademaster, akit lehet off-tanként használni és dps-ként is, vagy az occultist aki healelni is tud és dps-elni is, attól függően hogy hogyan talenteled magad. A swordmage-nek meg 3 stance módja is van (hasonló mint BnS-ben a force master), tűz-jég-villám (burst-cc-dot).
  • Vicodine
    Tehat magyarul, akar egy alapbol dps class karit is(mondjuk gunner, assa..) kitudok rakni akar full defensivere is?
  • wudoORock
    Nem ajánlom ha csak nincs egy nagyon tapasztalt játékos társad aki fogja a kezed. Ahhoz hogy megértsd a kraft rendszert, a komolyabb eventeket, pvp-t, klánosdit, reputáció gyűjtéseket és azoknak értelmét, tárgyak felruházását és satöbbi-satöbbi ahhoz a kínai szerveren való mászkálás édes kevés lesz. Esetleg a fejlődés részébe és a harcrendszerbe tudsz belenézni minimális szinten de csapat nélkül ezeknek sincs sok értelme. Veszíteni valód nincs, szóval ha unatkozol akkor csapassad de kérdésedre az a válasz hogy nem érdemes ismerkedés céljából
  • Krusade
    valaki játszik CN-en? érdemes belevágni játék megismerkedés céljából? :)
  • Ashyn
    Boldog Karácsonyt mindenkinek!

Ha esetleg valakinek még akadna egy felesleges kulcsa, megköszönném ;)
  • wudoORock
    Ha felmásznál ts-re vagy értekeznénk privátba szerintem lehet tudnék neked kulcsot szerezni cimbi :) keress meg majd ha ráérsz!
    Boldog karácsonyt mindenkinek
  • p2501
    Szerintem ebben a játékban két egyforma karakter nemigen lesz :)

1. Eleve az alap statokat (int, srt, dex stb) is te osztod el magadnak
    2. Minden skillednek van egy szintje, amit pontokkal növelsz (vagy vannak olyan special skillek amik használat során növekednek). Nyilván minnél nagyobb annál erősebb is.
    3. Minden skilledet tudod talentelni, ott is pontokat pakolsz, dmg-re, kevesebb cd-re, több healre, stb.
    4. Van egy Soul Grid rendszer a játékban, amivel további statokat "adsz hozzá" a karakterednek: vannak különböző kövek, van ami hp-t ad, van ami attackot növel, vagy critet stb, ezeket berakhatod magadnak, ahogyan épp neked tetszik, illetve vannak különböző kombinációk amiket ha "kiraksz" további bónusz effekteket kapsz
    5. Gearben random statok, amiket tudsz pörgetni (így ha nem a legtökéletesebb bónuszos ruha esett ki, akkor sincs pánik, nem kell egyből kukázni)
    6. Kövek a ruhákba+fegyverekbe
    7. Enchant a lentebb leírt módon

Szóval bőven lehet itt variálni dolgokat.
    Utoljára szerkesztette: p2501, 2016.12.23. 23:31:20
  • nxs
    igen és nekem is :) a fantasztikus időre való tekintettel úgy is félbeszakadt az építkezésem... o.O
  • savior666
    Ha valakinek lenne egy felesleges CBT2 kulcsa, az kuldje el privatban.
    Koszi.
  • wudoORock
    Vannak stat pontok, elég sokat számítanak.
    Skillek azok fixek viszont vannak rájuk perkek amivel egyedivé teheted őket.
    Gear is számít mert van bennük random stat amiket lehet pörgetni, illetve kövezni is kell őket meg az se mindegy plusszolásnál hány százalékot akarsz rajta dobni.
    Plusszoláshoz példa: plusszolni úgy lehet, hogy kér mondjuk 4 darab plusszoló követ és akkor lesz 100% a plusszolás, az alatt nem is enged. Ekkor van esély arra hogy például 2-7%-al erősebb lesz az adott tárgy (több def,több attack) viszont ha te több mint négy követ teszel rá akkor ez a ráta megnő és 2-7%-ból lesz 4-7% tehát nagyobb eséllyel lesz erősebb a tárgyad. Bármikor visszafele is plusszolhatsz hogy javítsad a tárgyad erősségét. Például ha már +8as a tárgyad és te kiakarod javítani a +5ös plusszolásod mert az csak 3%-al erősített akkor kijelölöd az ötöst és rápakolsz jó sok plusszoló követ, ilyenkor lecseréli az ötös plusszolásod erősebb százalékokra de megmarad +8nak a tárgy.
    Ezen kívül van még offensive és defensive stance például guardiannál és blade masternél szóval azokat is variálhatod fightoknak megfelelően. Egy gomb nyomás az egész.
    Plusz van órás guild buff is amivel szintén befolyásolhatod a statjaidat.
    Szóval mindenképp egyedi lesz a karakter
  • Vicodine
    A revelationban mennyire lehet a karaktereket egyedive tenni kulonbozo buildekkel, gondolok itt arra, hogy vannak-e szetoszthato statpontok, skill-buildek, gearrel olyan szinten varialni, hogy azzal is befolyasolni lehessen, hogy offensive vagy defensive legyen-e a kari kirakva stb...
  • Daditsx
    https://ro.my.com/en/news/announcements/cbt2-exclusive-winter-gifts-pre-download
  • wudoORock
    Térjünk vissza a Revelationhoz srácok...
    Szerintem oda vissza levan szarva a másik ebben a témában és csak bosszantjátok egymást.
    Open béta előtt lesz csinálva magyar guide mire kell odafigyelni kezdőknek és mit érdemes csinálni a millió meg egy küldetésen kívül amíg szintezel. A klánunkal már írkáljuk/gyűjtögetjük az infót, hogy minden magyar érdeklődő számára minimális betekintést nyerjen az ezer meg egy teendő leghasznosabbaiba.
    Van jó pár dolog amit már az első naptól kezdve szinte kötelező csinálni és nem visz arra tutorial, vagy nem tűnik evidensnek a mai elbutult tucat játékok után.
  • mikromanus
    Nekem átláthatatlanabb. Az alap funkciót használom ami a beszélgetés. Erre kis léptékben ugyanolyan jó mint a TS. 50-60 ember koordinálására mást használunk. Ennyi. Másrészt igazán jó, hogy "chat" jelleggel minden szart (képet, videót) be lehet illeszteni, de azt persze nem igazán becsüli meg jól mennyi az új üzenet és visszaolvasásnál új üzenetnél tolja el a szarba az egészet amit olvasol a korábbiakból. Emellett egyes felületeken nem érzékeli a végét és sok új/nem olvasott üzenetnél nem ugrik az elejére, csak mikor felmész talál még újat ami így (50+ vagy 100 mindig). Biztos beállítható, de faék alkalmazáshoz faék egyszerű alap beállítást várnék el. Ha már hasonlítgatni akarsz akkor ez inkább olyan mint a samsung mobilok. Szép-szép, hogy olyan csúcstechnika, de azért aNokiámmal/ windows phone-ommal jobban elvagyok. Az legalább nem gyullagd ki, vagy perzsel meg. :D
    A Discord nekem most amolyan sokat markol azt' majd csak lesz belőle valami. Fut minden felületen, csak némelyiken picit bugos. Cuki lehet Shiro chan avatarként, de konferenciabeszélgetésen momentán leszarom. Jó, hogy be lehet illeszteni dolgokat a chat-be, de ez inkább fórum funkció. Ha nem "ül meg a seggén" és elugrál új üzenetnél az olvasottról, akkro hasztalan a nagyobb objektumok használata. Tudom-tudom... öreg vagyok. Ki a franc használ már fórumokat ésolyan progikat amikben nincs 20-30 aktív -javás felület/tartalom, meg nem lehet szivecskét küldeni azoknak akit egyébként le se szarsz máskor?
    HA ez lett volna az első hasonló alkalmazásom, akkor ez lenne az alap nálam is és ehhez hasonlítgatnék, de úgy tűnik öreg játékos vagyok én már.
  • Daditsx
    Nekem valahogy így jön le:
    Ezek az okostelefonok elég jó "hobbi" szintű cuccok. Baráti beszélgetésekre használom, mert nincs percdíjam.
    De "komoly" több órás munkahelyi beszélgetésekre a Nokia 3310-es buta telefonom használom 50Ft-os percdíjjal. A munka után persze okostelefonon hívom el munkatársakat sörözni. Az okot nem tudom. Lehet, hogy az okostelefonon kevesebb az opció a koordinálásra. Öreg vagyok én már, hogy okostelefonról telefonáljak munkaügybe. Nem tetszik túl sok a funkciója és csicsás.
  • Vicodine
    Erdekes dolgokat fejtegetsz, mivel a discord lenyegesen egyszerubb kezelhetosegu, mint a ts, es azon kivul, amit a ts tud, meg jopar dolgot, de azt mindet, csak bovebben, tehat a tshez kepest hobbi cucc, ertelek..XDD
  • mikromanus
    A discord elég jó "hobbi" szintű cucc. Jó üzenőfalnak és fórum kiváltására és amatőr PvP-hez voice chatre. Black desertben azért a "komoly" waroknál mindenki húzott fel TS-re. A harc utáni kaotikus öntömjénezés és vállveregetésre azért visszamentünk a discordra. Az okot nem tudom. Lehet, hogy a discordban kevesebb az opció külön csoportok létrehozására és koordinálására. Mivel BDO-ban raid nincs, így 4-5 fős csoportonként voltunk elosztva és egy-egy ember tartotta a kapcsolatot a "vezérkarral". Meg azt hiszem a "Fővezér" szólhatott mindenkihez. Nekem a discord annyiban nem tetszik,. hogy túl széttagolt/csicsás. Öreg vagyok talán a mostani ifjú játékos réteghez képest, de rühellem a sok "aktív" tartalmat. Egy mezei fórum, vagy valami üzenőfal jellegű alkalmazás elég lenne nekem a koordinálásra. Ez a megoldás viszont eléggé alulprezentált mostanság. Csak a discord vagy a chat... néha beakadó "új üzenet" szám jelző, kaotikus felület visszaolvasásnál... Nem tetszik túlzottan. Hibrid üzenőfal-chat-voicrChat szolgáltatásnak elmegy, de sose lesz a szivem csücske ez a progi...
  • Daditsx
    Én L2 pályafutásom során utáltam meg a wold boss/pvp/pk rendszert. Azóta se nyerte el a tetszésemet. Amíg van lehetőség az elkerülésére én élek is vele. Szerencsére eddig jól el van különítve.
    Instance 4ever ;)
  • wudoORock
    Persze mindenképp megkereslek mint mindig. Ma volt részünk kis PK partiba world boss ölés közben. Még nem teljesen értjük hogy működik a pk mert nem mindenki neve lett piros pedig lőttek minket de legkésőbb fordításnál rájövünk ;) Mókás amúgy, jópofa a pvp. Olyan klán társaknak is tetszik és szívesen jönnek akiknek más játék megutáltatta velük a pvpt mint például a B&S vagy a Riders of Icarus.
  • nxs
    OB előtt ne felejts el szólni,ha ütős a pvp majd veszek valami pakkot.