Revelation online
-
wudoORock #72 Előre leszögezem senkit se akarok megsérteni, de ha már felvetetted:
Alapvetően nekem teljesen mindegy lenne hol kommunikál a csapat. Viszont a TS szerverünk már ki van fizetve 1 évre tehát az fix. Nyilván amíg tart a bérlés addig a TSen kívül más nem jön szóba, ez egyértelmű. Egyértelmű hogy az új tagokat ez nem érdekli és foggal körömmel ragaszkodnak a discordhoz mert "haladni kell a korral" és emiatt makacs módon már csak azért sem, elvből nem jönnek fel TS-re és ez lássuk be primitív gondolkodásra vall.
Mindkettő program 100%osan megfelel a mikrofonozásra, sőt igazából a discord engem azért nem vonz annyira mert az a beépített fórum/chat felület szükségtelen a klán számára. Chatelni ingame kell klán chaten, vagy esetleg a facebook csoportba ha például hosszabb kiesést jelent be az ember és minden másra ott a TS.
Akikkel eddig beszéltem és nem hajlandóak feljönni ts-re csak a discord azok ezeket mondták indokként: "A discordon látni ki mivel játszik" - Na most ha revelation online klán discordjáról beszélünk akkor miért érdekelne hogy a feri, szupermáriózik? ts-en is van másik szoba ha mással akar foglalkozni de ott akar közbe lenni.
"discordon lehet írni és megmaradnak az üzenetek, visszakövethetőek" - ezt elmondtam fentebb. erre ott a klán chat vagy a facebook de amúgy ts-en is visszanézhetőek a beszélgetések.
"discord letisztultabb, modernebb a kinézete" - No komment... nem is folytatom. érted mit akarok mondani. Ez a discord divat lett mert ingyenes meg mert már minden youtubernek / streamernek van és a csapból is ez folyik.
Nincs vele bajom, remek ötlet és király hogy ingyen van és több lehetőséget tartogat mint a TS az tény. A barátlistán könnyebben eléred az embereket tény. Viszont a TS-t azért hangoztatom mert jelenleg bérelve van és még lesz is a szerverünk. Innentől kezdve ha a klán TS-t használ akkor a tagoknak is azt kell. Aki meg makacskodik hogy csak azért sem, az meg magára vessen és nőjön fel.