• kvp
    #13
    Eloszor is suritett gazt hasznalnak a jarmuvon mindenre, meg az uzemanyagtartalyok nyomas ala helyezesere is, de a gyorsito fokozat megforditasara, a hajtomu fuvokak iranyitasara es a fekezo/kormanyszarnyak vezerlesere is. Ez az anyag kifogyott, de a kovetkezo valtozatba nagyobb tartalyt tesznek.

    Miert is kiserletezgetnek ilyen batran? Mert ez egy alapvetoen eldobhato fokozat, tehat normal mukodes eseten becsapodik a tengerbe, mint az osszes elodje. Az otlet az, hogy minimalis tomegnovelessel es a meglevo rendszerek atalakitasaval visszahozzak a fokozatot a felszinre. Az elso par kiserletnel meg iranyitatlanul becsapodott, a masodik sorozatnal mar iranyitott modon, a harmadiknal mar leszallt a vizre (majd hajo hijan felborult es elsullyedt), mig most legutobb leszallas kozben kifogyott az ero a szervo rendszerbol. Nem robbantottak fel tavolrol, mert erre 10 meterrel a talaj folott mar se ido se szukseg nincs. A kovetkezo inditas, aminel ha akarnak megint eldobhatnak a raketat (mint az oroszok es a nasa), mar remelhetoleg sikeresebb lesz es ha sikerul letenni a fokozatot a sajat talpaira (amiket ugyancsak a szervo rendszer nyit ki), akkor kesz is vannak. Tehat a teendok a kovetkezo probahoz: tobb hajtoanyag kell bele es remenykedni, hogy kinyilnak a rogzito talpak. (tehat nem borul fel ugy mint legutobb)

    A ket neten keringo robbanasos kep egyebkent a hivatalos videobol van, nagyjabol ket egymast koveto kocka van rajta. Viszonylag gyorsan ortent, hogy az elson megjelent a raketa folul, a masodikon meg mar neki is verte a fuvokakat a fedelezetnek es el is kezdett dolni. A talpak vegig fent voltak, peresze hajtas nelkul hogyan is nyissa ki oket.