• e98ff
    Az originsben kb nem is volt fizika, mihez kellett a cpu? Még egy nyamvadt ugrás funkció sem volt benne.
    Az egész dragon age sorozatr egy hatalmas nagy zsákutca a szememben. A baldurs gate-tel dobálóztak a fejlesztők ,de ez max annyiban hasonlított a BG-hez, hogy itt is voltak kardok/páncélok, és interakció az npc-k között. A melléklküldetések kb abból álltak (a játék közepéig, mert akkorra lett elegem), hogy menj el egy területre és tisztítsd meg a szörnyektől. Hol van ez a BG1/BG2 kifinomult mellékküldetéseihez?

A fejlődés a BG-ben sokkal "egyszerűbbnek" hatott, de mégis kasztonként tök más volt. A mágus tanulhatott új varázslatokat, a papnak bővült az arzenálja, szintlépéssel a varázslatok ereje is fejlődött. A tolvaj növelhette a tolvajos skilljeit, ami csak neki volt (tudom, a ranger is tudott lopakodni páncél nélkül), a harcosokkal pedig lehetett tápolni a hp/erő párost.
    És a dragon age? A tolvajjal is szembemész a szörnyekkel, és csapod őket. Néha nyomkodhatsz cooldownos skilleket, amik fele arról szól, hogy ugyanúgy ütsz, csak nagyobbat.
    Taktika? Inkább vicc. A BG-ben a varázslatok fele arra ment rá, hogy taktikázhass. (grease spell: a területen elcsúsznak az ott tartózkodók, ha nem sikerül a mentődobás). Ebben mi volt? Volt skill 1, ami sebez 10-et, skill 2, ami 11-et, de lassabban töltődik újra.
    Kicsit hosszúra sikerült az összehasonlításom, és a felét sem soroltam fel annak, ami böki ilyenkor a csőröm. Bocs, ha TL:DR voltam :)