Darun#573
Dobtam rá egy lájkot. Egyrészt, anno a Forráskódot még a volt barátnőmmel kezdtük el nézni, de neki elég hamar elege lett abból, hogy a főszereplő folyton felrobban. A film cimét közben elfelejtettem, de most már két jó okom is van megnézni.
Idétlen időkig. Bevallom, amikor kiderült Max idő visszaforgató képessége, rögtön ez jutott eszembe. Ami azért elég abszurd, lévén vigjátékról van szó. Ez az a film, ami még apámnak is tetszett. Sőt! Egyenesen ő ajánlotta nekünk. Ez tényleg egy kötelező darab, ami 50. megnézésre is pont olyan, mint az első alkalommal.
Holnap határa. Tudni kell, hogy imádom a sci-fiket, a kedvenc műfajom. Azt is tudni kell, hogy Tom Cruise-t jó ideje már nagyon nem csipázom (én még a Túl az operencián, a Legenda, a Top Gun és az Interjú a vámpirral filmekben ismertem meg, gyerekkorom kedvenc szinésze volt, ezért kicsit roszul érintett ez a szcientológiás baromság, meg a válása Kidmannel) Talán tavaly vagy tavaly előtt jutott eszembe, hogy meg is nézzem, mert bevallom, egyrészt féltem hogy az antipátiám nagyon befolyásolni fog, másrészt féltem attól, hogy ismét csak egy látványos, de agyatlan és logikátlan fost kapunk. Hát nem. Bár a film nem volt akkora hatással rám, mint a LiS, de azért majdnem! És ezt most komolyan mondom. Ezt pedig betudom annak, hogy a LiS-ben én irányitottam Max-et, az interaktivitás miatt mélyebb hatást gyakorolt rám. Eszméletlen jó film, és talán még jót is tett neki, hogy utálom Crusie-t, hiszen a film elején tényleg egy gyáva, semmirevaló amerikait ismerünk meg benne.
Pillangó hatás. Nagyon nagy szerencsém volt, mert amikor láttam, még nem mondott semmit Eston Kucsera neve. Igy előitéletes sem lehettem. És hát történetében ez áll a legközelebb a LiS-ehz is, gondolom nem véletlenül.
A többit nem láttam, de lehet hogy idővel majd pótolom őket. Még egyszer köszi az ajánlást!