920
6d6d2634-4efe-48c0-bc43-6a1223c6b3dc.jpg
  • MerlinW
    Hát... az a te bajod:)
  • Darun
    .I..
  • FartingSquirrel
    Egyszeruen nem birom abbahagyni a hallgatasat... :/
  • LostInTheCrowd
    Vááá! Végig kell játszanom megint az elsőt. :)
  • Darun
    Én is szeretem az összeesküvés elméleteket, de ez igy kicsit sok nekem egyszerre. Egyébként ez mennyire hivatalos, hogy a prológus csak látomás? Mert olyan szépen levezettem az elméletemet, miszerint a rázuhanó toronydarab aktiválta a rejtett, időmanipuláló képességét, az viszont már kevésbé tűnik logikusnak, hogy a wc-ben jön rá.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A BtS-ban természetesen a hollót én is észrevettem, bár hozzá tenném, hogy a LiS-ben inkább az őznek van szerepe (vagy szarvas volt?) aki vezeti Max-et. A pillangó inkább a pillangó hatásra való utalás lehet. A vagonban ülve én is nagyon vártam, hogy mit fog mondani Rachel az igaz/hamis játékban. Én csak tippeltem hogy mi lehet a hazugság, amit ő mondott, de pont ráhibáztam. Én két igazat és egy hazugságot mondtam, de volt egy olyan érzésem, hogy rá fog jönni. És logikusan le is vezette, hogy mit miért zárt ki. Persze én ismerem Chloe-t, a lehetséges állitások kicsit talán túl nyilvánvalóak is voltak, illetve a hazugság amit választottam (eltört a keze amikor megütött valakit) túl átlátszó volt. Az meg elég abszurd lenne, ha Rachel a saját faterját próbálná elcsábitani. Szerintem annak a nőnek még lesz szerepe a további epizódokban, de nem hinném hogy maga Rachel lenne. A viselkedése egyébként tényleg gyanús, lehet hogy van neki is természetfeletti ereje, bár a LiS ismeretében ez lehet megtévesztés is a fejlesztők részéről. Számomra az volt meglepő, hogy a LiS-es beszélgetések alapján én azt hittem, Rachel lesz a badass csaj, aki beleviszi Chloe-t mindenbe. Nos, ez részben tényleg igy is volt, de Rachel nevezte badass-nak Chloe-t. Vagyis hiába volt ő a suli legnépszerűbb csaja, valamiért még is Chloe-t szemelte ki magának. Az elejtett megjegyzése viszont, hogy "Ne lepődj meg ha egyszer szó nélkül eltűnnék" elég erős volt annak tudatában, hogy tényleg szó nélkül tűnt el. kicsit persze fáj a tudat, hogy végül még is megölték. Viszont ami még érdekes és válaszra vár, a LiS-ben, Frank kocsijában volt egy levél Rachel-től, amiben azt irta Frank-nek, hogy őt szereti és le akar lépni vele, de ugyan ezt mondta Chloe-nak is, hogy ő a legjobb barátja és egyszer majd elhúznak Arcadia-ból, csak ők ketten. Ezt már most is felvetette ugye Chloe-nak. Csakhogy a LiS-ből következik, hogy valakinek hazudott! Vagy Frank-nek, vagy Chloe-nak. Vagy ami még rosszabb, mindkettőjüknek.
  • FartingSquirrel
    Wow, ez is egy jó elmélet! Talán pont ezért is mondja, hogy még mindig emlékszik az illatára, a higgadtságára stb...
  • LostInTheCrowd
    Az elég beteg lenne. :D Én gondoltam arra is hogy, neki is ugyanaz a képessége van mint Maxnek. Azért tud ennyi mindent Chloe-ról, mert már sokszor "eljátszotta" ezeket a beszélgetéseket. Mindig tudja mit kell mondjon. És talán mindig valahogy meg akarta változtatni azt hogy az apja ne csalja meg az anyját. De nem sikerül neki, mert ugye végzet stb...Az első rész végén elégeti a képet is. Lehet hogy ő is fényképekkel tud visszautazni? Ne vegyétek komolyan, ezek csak elméletek. De ez a szép ebben az egészben. Amíg jön a következő rész, találgatunk. :)
  • FartingSquirrel
    És akkor a saját faterja az idősebbik énjét smárolná...? Kicsit meredek.

Mondjuk nem tagadom, tényleg úgy nézett ki.
  • wesker24
    .
    jah ez már nekem is megfordult a fejemben ha Rachelnek lenne valami különös képessége akkor Chloe is tudott volna róla és emlitette volna az eredeti LiS-ben. de lehet hogy rachel megkérte Chloe-t hogy tartsa titokban ? Vagy Talán Chloe se tudott róla hogy Rachelnek is van valami képessége ? Mert ha azt nézzük Chloe épp le volt sokkolva a tűz miatt, de szerintem a Tűznek és Rachelnek tuti van valami köze hozzá ? Pl az utolsó jelent a Before The Storm EP 1 végén egy hölgy nyugodtan cigizik , Vajon ki lehet ö ? Tisztára ugy nézett ki mint rachel csak sokkal idösebben, söt fogadni mernék hogy amikor Rachel és Chloe a leláton kukkolt és meglátták Rachel faterját akkor szerintem az titokzatos hölgy pont úgy nézet ki mint rachel csak sokkal idősebben
  • LostInTheCrowd
    Vannak erről már teóriák, hogy Rachelnek van valami ereje. Ha lenne akkor Chloe biztosan tudott volna róla és említette volna az első részben szerintem. Úgy gondolom csak el akarják hitetni velünk. Az első rész játszása közben végig az volt az érzésem amikor Rachellel voltak a jelenetek, hogy olyan misztikusság árad belőle.
    Amikor az igaz hamis játékot játszották, én három igazságot mondtam és kitalálta mindet. Hogy a fenébe, amikor alig ismerik egymást? Tetszik viszont a szimbolika a végén. Ugye Rachel a Shakespeare darabban Prosperot játssza, aki egy varázsló. Kíváncsi vagyok mit hoznak ki ebből.
  • FartingSquirrel
    Akartam mondani, hogy szerintem hulyeseg, hogy Rachelnek is van ereje; azok a szeffektek a vegen csak indokolatlan effektek voltak, amig el nem olvastam, hogy ezt irtad: "lehet hogy Rachel volt maga a Storm az eredeti Episode 1-ben" Blew my mind. Ez kurvajo lenne. Nem is gondoltam, hogy ilyen faszan ossze lehetne kapcsolni a ket evadot, azt hittem, csak siman kicsit jobban megismerjuk Chloet...
  • molnibalage83
    Plusz érdekes módon az ilyen milliós feliratkozós emberek nagy része olyan bénán játszik, hogy néha fájdalmas nézni...
  • molnibalage83
    Kurvára idegesítő és a milliós feliratkozós emberek nagy részt ennyire irritálóak számomra is. A nonaname csatornákon vannak a legjobb longplayek, ha éppen kell, nem ezeknél a bohócoknál.
  • molnibalage83
    Igen.
  • Carlos
    Cosplay:
  • wesker24
    A Life is Strange Episode 1-ben a játék elején amikor Max egyedül van a viharban az csak egy Látomás/Vizió volt ugye ekkor Max-nek még nem volt ereje, de a Life is Strange Episode 1- végén amikor ismét a Viharban volt na az már az Episode 5 vége volt csak ugye akkor ezt még nem tudtuk. Ami a Life is Strange Before The Storm-ot illeti itt minden a Raven körül forog nem vetted észre ? Ugye a Life is Strange-ben a pillangó volt, a Before The Storm-ban meg a Raven és ugye tudjuk hogy a Raven a halált jelképezi a Holló a Halál szimbóluma és nem vetted még észre hogy Rachel-nek is van különleges Powerje ugye a Before The Storm végén amikor a tűz keletkezik akkor ugy látszik hogy Rachel mintha tudná irányitani a szelet, és ugye a Raven elég sok helyen feltünik, feltünik az álomban is akárcsak Rachel a második álomban, aki ugye lángra kap és ugye Firestarter lesz belöle, és ugye Raven mutatja az utat Chloe-nak pontosan merre is van Rachel, és ugye a Raven felbukkan még a Before the storm Ep 1 végén is amint éppen figyel, fogadni mernék hogy Rachelnek is van valami különleges képessége lehet mintha tudná manipuláni a szelet és lehet hogy Rachel volt maga a Storm az eredeti Episode 1-ben ? mert ugye igy akart bosszut állni a városon, minden ami történt vele, és habár Rachel meghalt az eredeti Lis-ben de pont hogy a Raven vagy Rachel adta a képességet Max-nek amikor berepült az a pillangó, hogy ketten együtt deritsenek fényt mi történt vele, és ha már rachel nem lehetett Chloe-val mindent megtett azért hogy Max és Chloe együtt legyen. Habér ez csak spekuláció de majd kiderül minden az Episode 2-ben.
  • Darun
    Amúgy se nagyon szeretek gameplay videókat nézni, ebből meg kifejezetten kellemetlen, amire még rátesz egy lapáttal az idióta lyuhtubber pofázása is. És nem, régen nem voltam ekkora seggfej. Ahogy Chloe sem volt mindig az. Azért ha majd játszotok a BtS-al, hasonlitsátok már össze a viselkedését azzal, amit itt produkált! 5 év után visszakapja a legjobb barátját és kb úgy beszél vele, mint David-el. És ha már itt tartunk, nekem már elején is sántitott, hogy hol próbálja játszani a kemény csajt, hol meg olyan, mint egy érettlen tizenéves. Mondhatnám hogy kicsit csiszolhattak volna még a személyiségén a fejlesztők, mert ez igy olyan semmilyen, de van egy olyan érzésem, hogy mire a BtS végére érünk, már nem is lesz olyan fura.
  • FartingSquirrel
    Mármint ez?
    Rá kellett YouTube-oznom, már nem emlékeztem rá.

Viszont ebben az első részben én is csak hallgattam az elején a zenét, ahogy dohányozott. :) Igazából mikor zene szólt, mindig hagytam, hogy szóljon... :D
  • Darun
    Akkor nem voltál vele egyedül. Itt is van az a jelenet, ami az előzetesben is volt, amikor Chloe Daviddel beszélget. Persze minden végigmentem Chloe szobájában. (kénytelen leszek a LiS-t is még egyszer végigjátszani és megfigyelni, mennyit és miben változott a berendezés) Aztán feltűnt hogy csend van és rögtön elkezdtem keresni a rádiót. Egy ébresztős rádió volt az ágya mellett és első dolgom volt lekapcsolni, fel sem tűnt hogy megszűnt a zene, annyira lekötött az, hogy pár hete még Max bőrében jártam ugyanezen a helyen, de a szoba átkutatásának felénél már hiányérzetem volt. Van egyébként egy jelenet az első epizód vége felé, amikor egyszer csak félbeszakad a zene. Nah ott érzi igazán az ember, hogy mennyire sokat ad a hangulathoz. Bár ezt igazából már a LiS-ben is észre vettem.
  • molnibalage83
    Nekem az eredeti LiS egyik legfelejthetetlenebb pillanata, amkor az Ep1-ben Chole ledől cigizni és indul a zene. Én is csak ültem és hallgattam.
  • FartingSquirrel
    Rám is nagy hatással volt ez az első előzményrész. Én igazából már az első évadban is valamilyen szinten megértettem Chloét (én is őt választottam a végén), de ez most segít még inkább elémélyíteni a kapcsolatot a karakterrel.
    Ez a meggyőzős rendszer is elég jó lett – nem gondoltam, hogy ehhez is kitalálnak majd valami egyedi feature-t.

Szerintem nagyon jó kezdés volt ez az első rész, már alig várom a következőt, ami karácsonyra talán meg is jön...

(Amúgy én is kihasználtam a bámulós/semmibe meredős/elmélkedős/zenehallgatós részeket. :) A vonaton a zenét is csak azért skippeltem, mert kezdtem azt hinni, hogy sose lesz vége, mert mindig ismétlődik a szám. :D )
  • Darun
    Ezért mondtam, bármelyik döntést is hoztuk a LiS végén, nem lesz könnyű utána Chloe bőrébe bújni. Úgy vettem észre, a többség zokon vette tőle, hogy a LiS-ben végig azon lovagolt, hogy Max magára hagyta. Épp tegnap beszélgettem valakivel, aki szintén nem rég vitte végig. felmerült az is, hogy oké hogy Max nem kereste Chloe-t, de kettőn áll a vásár. De az első változtatás, amikor megmentettük William-et, szerintem sokunkat ráébresztett arra, hogy azért Chloe-nak sem lehett könnyű. Főleg hogy már volt összehasonlitási alapunk is. És arra Chloe-ra, aki megkér minket, hogy vessünk véget a szenvedéseinek, nehéz haragudni még az után is, hogy visszatértünk a "rendes" valóságba. Én teljesen át tudtam érezni Max ragaszkodását, azt hiszem a választásom azt is tükrözi, hogy túlzásba is estem. A LiS-ből is kiderült, hogy nem kevés lehetőség van ebben az előzmény szálban is, hiszen nagyon sok dolgot csak sejtettek, kiváncsi leszek, mit hoznak még ki a hátra lévő 2 epizódból. Zenghetnék most ódákat a BtS-ról is, de azt hiszem már igy is eleget agyaltam rajta. Azért annyit még is megemlitenék, ami már a LiS-ben is feltűnt, onnan tudtam hogy teljesen a játék hatása alatt vagyok, hogy még a merengős részeket is csak hosszú percek után voltam képes megszakitani, most pedig...
    Amikor Chloe és Rachel a vagonban ülnek és zenét hallgatnak, legalább öt percig néztem/hallgattam őket, a végén már csak azért skippeltem el, mert harmadszor adta be ugyan azokat a képeket

Ez az új meggyőzi rendszer is tetszik, egyetlen problémám vele, hogy mivel baromi gyenge az angolom, a választási lehetőség viszont időre megy, sokszor még a 3-4 lehetőséget sincs időm végig olvasni, többször megesett hogy csak véletlenszerűen nyomtam valamit.
    A LiS-el kapcsolatban egyébként tegnap felmerült egy kérdés, ami számomra alapvető logikai bukfencnek tűnik a játékban. Nevezetesen: a játék legelején Max egyedül van a világitó toronynál. Tehát Chloe meghalt a wc-ben. Akkor még is hogy a viharba keletkezett a vihar?
    Utoljára szerkesztette: Darun, 2017.09.05. 21:50:51
  • Kit--Kat
    Én sosem éreztem túl közelinek Chloét, úgyhogy nagyobb dilemma nélkül áldoztam fel. De azért amikor először fedeztem fel a hátterét ami Cholé ilyen szintű kifordultságát okozta (az apja halála, Max elköltözik és megszakítja a kapcsolatot) és látva, hogy a problémák előtt milyen harmonikus és gondtalan élete volt, azért rendesen megsajnáltam.
    Most ezzel a visszatekintő szállal még közelebb hozza az emberekhez a karaktert és még közelebbről láthatjuk a teljes átalakulást. És az ilyen traumát átért gyerekeknél/tiniknél valószínűleg hasonló folyamatok mennek végbe, pláne ha legfontosabbakat veszítik el és nem marad támaszuk.
  • Darun
    Az biztos, hogy nem marad el a LiS mögött, elég erős a kezdés, bár kicsit érdekessé teszi a helyzetet, hogy előzmény.
  • Kit--Kat
    Szerintem eddig elég telitalálat a Before the storme.
  • Darun
    Hajmosás közben elgondolkodtam jobban is ezen a témán. Nem azt akarom mondani, hogy feltaláltam a spanyol viaszt, de talán sikerült közelebb kerülnöm a játék mondanivalójához. Ez persze felvet egy filozófiai kérdést is, nevezetesen hogy mennyire van a kezünkben a sorsunk. Ugye a kiinduló alap az, hogy a variációk száma végtelen. Ezt rögtön meg is cáfolnám, hiszen az egy ember döntéseit, akár a körülményektől is függetlenül befolyásolja a saját lelki beállitottsága (avagy személyisége) Bár nem vagyok pszichológus és semmilyen tanulmánnyal nem tudom alátámasztani a feltevésem, de biztos vagyok benne, hogy vannak olyan pacifista emberek, akik még a saját életük védelmében sem lennének képesek ártani másoknak. Ez csak egy példa, de ezzel már is kizártunk jópár lehetőséget egy adott szituációból. A dolog egyébként azért merült fel bennem, mert szerepjátékosként találkoztam már azzal a kérdéssel, hogy a játékosok előállhatnak e egy helyzetre olyan megoldással, amire a mesélő nem készült fel. Illetve gémer-szerepjátékos relációban: egy játék csak azokra a helyzetekre tud reagálni, amit előre bele programoztak. A bugok egy része is abból adódik, hogy olyasmit próbálunk cselekedni, amire maga a játék (program) nincs felkészülve. Játék közben biztos bennetek is felmerült, hogy a beszélgetés egy bizonyos pontján azt éreztétek, hogy van x számú választási lehetőség, de nektek valami azoktól eltérő, saját ötletetek támad. A program ezzel nem tud mit kezdeni, a szerepjátékban viszont a mesélőnek képesnek kell lennie reagálni az ilyen, előre be nem tervezett helyzetekre is.
    Hipotetikusan fogadjuk el, hogy létezik valami, amit köznyelven csak úgy hivunk: Sors. Tételezzük fel, hogy ez előre meg is van irva. Azt is megmondom,miért. Én az emberek Sorsát a vizhez szoktam hasonlitani. Olyanok vagyunk, mint egy folyó. Az emberi természet is olyan, hogy mindig próbálja a legkönnyebb utat választani, akár a hegyről alázúduló viz, amikor utat keres magának a tenger felé. Mindig a legkisebb ellenállás felé. Persze mindenki életében vannak pillanatok, amikor látszólag a nehezebb utat választjuk, mert az a célravezetőbb. De néha a folyók is megmakacsolják magukat. Ez alapján a gondolatmenet alapján, minden ember sorsában fel lehet állitani egy sorrendet minden választási lehetőségnél, hogy mi az, amit a legnagyobb valószinűséggel választ. Ezt nyilván a körülmények valamennyire befolyásolhatják. Én ezzel magyaráztam azt, hogy Max a wc-ben mindenképpen megmenti Chloe-t. Ez egy olyan pont volt a játékban, ami 100% hogy bekövetkezik. És nem azért, mert a programozók igy akarták, hanem forditva, azért programozták igy, mert Maxnek abban a helyzetben mindenképpen ezt kellett tennie. Hangsúlyozom, akkor még nem tudhatta, mi lesz ennek a következménye! (kicsit zavart is a játékban Max értetlenkedése, én már rég tudtam hogy a vihar miatta van, ő még akkor sem fogta fel, amikor visszament a tornádó sújtotta kikötőbe a fényképért) Ez viszont ellent mond annak, hogy Chloe-nak mindenképpen meg kell halnia. Ezt én talán még Maxnél is nehezebben vagyok képes elfogadni. Igy már belátom, hogy végtelenül nagy butaság volt részemről, hogy még az egész város pusztulása árán is ragaszkodtam hozzá. Ettől amit korábban mondtam, még nem válik semmissé. Még mindig ugyan úgy a barátságot tartom elsődlegesnek, de most már én is látom azt amit ti is mondtatok,és amire végül Chloe is ráérzett. Neki meg kell halnia. Mert ez a Sorsa. És az, hogy ő ezzel szembe mert nézni, olyan dolog, amit nem hagyhatok figyelmen kivül. Mert ez az ő élete, az ő sorsa. Az, hogy a végén választhatunk, csak egy illúzió. A végső kérdésre adott válasz lényege nem az, hogy megmentjük e Chloet vagy sem, hanem az, hogy képesek vagyunk e elfogadni azt, hogy neki ez a sorsa, vagy makacsul ragaszkodunk a tagadáshoz, és ezzel az életéhez is. És úgy érzem, ez a felismerés sokkal súlyosabb annál, mint hogy a város és Chloe között kelljen választanunk.
  • argo001
    Eléggé magával ragadott a történet. Jobban, mint az első résznél... nem tudom, van-e így ezzel más. :)
  • Darun
    Dobtam rá egy lájkot. Egyrészt, anno a Forráskódot még a volt barátnőmmel kezdtük el nézni, de neki elég hamar elege lett abból, hogy a főszereplő folyton felrobban. A film cimét közben elfelejtettem, de most már két jó okom is van megnézni.
    Idétlen időkig. Bevallom, amikor kiderült Max idő visszaforgató képessége, rögtön ez jutott eszembe. Ami azért elég abszurd, lévén vigjátékról van szó. Ez az a film, ami még apámnak is tetszett. Sőt! Egyenesen ő ajánlotta nekünk. Ez tényleg egy kötelező darab, ami 50. megnézésre is pont olyan, mint az első alkalommal.
    Holnap határa. Tudni kell, hogy imádom a sci-fiket, a kedvenc műfajom. Azt is tudni kell, hogy Tom Cruise-t jó ideje már nagyon nem csipázom (én még a Túl az operencián, a Legenda, a Top Gun és az Interjú a vámpirral filmekben ismertem meg, gyerekkorom kedvenc szinésze volt, ezért kicsit roszul érintett ez a szcientológiás baromság, meg a válása Kidmannel) Talán tavaly vagy tavaly előtt jutott eszembe, hogy meg is nézzem, mert bevallom, egyrészt féltem hogy az antipátiám nagyon befolyásolni fog, másrészt féltem attól, hogy ismét csak egy látványos, de agyatlan és logikátlan fost kapunk. Hát nem. Bár a film nem volt akkora hatással rám, mint a LiS, de azért majdnem! És ezt most komolyan mondom. Ezt pedig betudom annak, hogy a LiS-ben én irányitottam Max-et, az interaktivitás miatt mélyebb hatást gyakorolt rám. Eszméletlen jó film, és talán még jót is tett neki, hogy utálom Crusie-t, hiszen a film elején tényleg egy gyáva, semmirevaló amerikait ismerünk meg benne.
    Pillangó hatás. Nagyon nagy szerencsém volt, mert amikor láttam, még nem mondott semmit Eston Kucsera neve. Igy előitéletes sem lehettem. És hát történetében ez áll a legközelebb a LiS-ehz is, gondolom nem véletlenül.
    A többit nem láttam, de lehet hogy idővel majd pótolom őket. Még egyszer köszi az ajánlást!
  • Rony94
    Habár ezeknek a filmeknek a többsége nem a pillangóhatásról szól, de az ismétlődő időnek nagy szerepe van. Akit érdekel a téma, az megpróbálkozhat ezekkel a filmekkel. Videó
  • Darun
  • molnibalage83
    Semmi.
  • Darun
    Én láttam a Pillangó hatás c. filmet, és amikor Max visszament az időben, hogy megmentse Chloe apját, egyből be is ugrott a hasonlóság és rendesen ki is akadtam tőle. Talán azért is, mert ez előre vetitette azt, hogy nem lesz megnyugtató vége a játéknak. A filmnek is volt egy egyre fokozódó, nyomasztó hangulata, amit itt is sikerült elérni a készitőknek. Én is csak ajánlani tudom. Aki nem látta a filmet, kicsit talán szerencsés is, hiszen számára nem lőtte el előre a poént az, hogy ismerte a történet (a filmre gondolok) végkimenetelét.
  • wollnerd #568
    Pillangóhatás wikipédia
    Pillangóhatás film. én még nem néztem meg, de megfogom hamarosan, az ismerősöm melegen ajánlja. (A történet és főszereplő szerepe nagyon hasonló lehet a Life is Strange-hez a leírás alapján, nézzétek meg a linkben, állítólag a teljes film a yt-on is megtekinthető magyarul.
    Az ismerősöm szintén ajánlotta a A Nő kétszer című filmet, aminek a történetét egy egyszerű metróállomásos esettel magyarázta: Egy pici döntés/változás is nagy hatással lehet a nő életére, pl. a mi lett volna ha elérte volna a metrót és mi lett volna ha, NEM érte volna el a metrót és becsukódott az ajtó előtte! A film ezeket az "A" és "B" eseteket mutatja be felváltva, a főszereplő más-más ruhájában, az ismerősöm elmondása szerint. :) (Ezt is megnézem majd.)
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2017.09.03. 15:19:08
  • FartingSquirrel
    Meg mondjuk azt sem ertem, hogy mi koze van az eleve elrendelesnek/sorsnak a pillangohatashoz
  • FartingSquirrel
    És ahhoz mi köze van? :)
  • FartingSquirrel
    Hát, előbb-utóbb mindenki meghal... :D
  • Darun
    Nem az időutazáshoz, hanem a pillangó hatáshoz. (ha jól sejtem)
  • molnibalage83
    Mi köze a pszihológiának az időutazáshoz....?
  • PiszkosFred
    Erre szoktak mondani, hogy vagy jol szorakozol es kikapcsolodsz, vagy szakmai szemmel nezel egy filmet/jatekot :)
  • wollnerd #561
    Sziasztok!
    A life is strange 1-röl szólnék valamit.
    Egy jóval idősebb ismerősöm is megnézte a ljáték torteneseit végig. (nem játszott vele, hanem videókat nézett végig.) ő pszichológiát is tanult. Neki az a véleménye a történet végéről, hogy Maxnek valójában, a pillangó-hatás értelme szerint, CSAK egy választási lehetősége lehetett. Chloe-nek meg kell(ett) halnia, hiába választja a város feladozasat, ezzel nem oldja meg. Chloe így is úgy is előbb utóbb meghal. A sors nem változtathato meg. Tehát a 2. Befejezes/döntés valójában értelmetlen/felesleges....
    Én most nem értettem meg a játékot igazán.