Mafia 3
  • ratgab
    Szerintem abban megegyezhetünk, hogy ez a beszélgetés ízlésbeli eszmecsere felé halad, aminek meg sok értelme nincs. Nekem nem azt jelenti a mafia (sőt én semmiféle előítéletet nem társítok a mafiához...nekem ez egy játék és mint ilyen két verzió létezik nálam: Vagy szórakoztat vagy nem szórakoztat...nem elemezgetem), mint neked. Kár is ezt tovább boncolgatni.

Csak annyit engedj meg, hogy mi volt olyan nagyon változatos az előző részekben? Vezettél, kinyírtál pár rosszarcút, lövöldöztél, gyilkoltál...Kész..És ezek tetszőleges kombinációját csináltad mindig (egyébként mint minden más lövöldözős játékban). Azért a keresztapa film sem egy mély értelmű valami. Nem kell itt azért túlértékelni a dolgokat. Mafia egy lövöldözős játék volt mindig is, az hogy többet láttok bele az már a ti dolgotok.

Mondom ezt úgy, hogy nekem a Mafia 2 hatalmas csalódás volt annó (üres város, ahol semmit nem lehetett csinálni...És még azt sem értékeltem annyira, hogy voltak olyan apróságok, amiket itt az összehasonlító videó során kiemeltek)...Sőt most bicskanyitogató leszek én a mafia 1-től se voltam elájulva...A történet jól volt ott is tálalva, de pl. a piroslámpás áthaladástól a szőr felállt a hátamon, idegesítő volt, hogy figyelni kellett a benzinre...felesleges időhúzás volt...Persze jó játék volt az, de azért nálam pl. a top 10-ben sincs benne (a majd 20 éves gamer pályafutásom alatt). Nekem például annó a Godfather 1 sokkal jobban tetszett a Mafiánál (igen az is területfoglalós volt, mint a 3. rész...Nyilván ezért viszonyulok a 3-hoz én elnézőbben).

Lényeg a lényeg... Van akinek ez tetszik, van akinek az tetszik...A játék megbukott így nincs értelme ragozni...Talán lesz a jövőben további rész talán nem (szerintem ezzel vége van a Mafia sorozatnak egyébként.....2. alkalommal szerepel le a játék....Második rész se robbantott bankot!)