Mafia 3
  • ratgab
    Amúgy az is érdekes, hogy az összes hibáját látjuk a Mafia 3-nak (van neki bőven ezt elismerem: Techinkailag csapnivaló, optimalizálatlan, sok esetben nem is szép, van benne grind rész is sajnos), de az előnyeiből szinte semmit.

Nem érzékeljük a kivételes történetmesélést (ha valamit egyszer meg kell tapasztalni a mafia 3-ból az a történet tálalása), a zseniáils cutsceneket, az érdekes karaktereket, a fantasztikusan összeválogatott zenéjét. A lövölde rész elismerem nem túl új és izgalmas, volt már láttunk ilyet máskor is semmi extra, a vezetést se nevezném kifejezetten forradalminak, egynek elmegy dolog...

Ellenben a város hangulatos és bárhova megyünk beszélgetnek a népek az aktuális dolgokról és néha elég meghökkentő témákról esik szó (rasszizmus erősen előtérben van a játékban).

EGyszer nem olvastam még itt a topikban arról, hogy pl a mocsárban megtámadnak az aligátorok ha sokáig úszkálsz vagy hogy ha bedobsz egy hullát a vízbe azt elragadják ezek a lények. Nem olvastam sokat arról, hogy ha földútra mész megzavarodik a rádió, vagy arról, hogy a rendőrök csak akkor jönnek ki ha kihívják őket (ellenben az agyonhypeolt GTA-ban ahol varázsütésre tudják, hogy mikor hol mi történik) vagy ha szemtanújuk voltak egy bűnténynek. Nem olvastam arról sem hogy az értesítésük npc-k által történik akiket ha semlegesítünk akkor nem hívja ki senki az egyenruhásokat, vagy ha leállunk lövöldözni akkor valaki mindig hívni akarja a rendőröket.

Azt se említette senki, hogy ha rendőr szeme láttára karambolozunk akkor kapásból utánunk jön és nem bárgyun továbbhajt, mint a gta-kban. Nem láttam képeket arról sem, hogy ha elkezd esni az eső, akkor a betont ugyanúgy elkezdi pettyezni a víz mint a valóságban amikor esni kezd.

És mindezek alapján el kell ismerni, hogy sok kis szórakoztató apróság bekerült a játékba annak ellenére, hogy tényleg sok hibája van. Nekem az a bajom, hogy elkezdenek a játékosok valamit kipécéznek, rászállnak és apró cafatokra szedik még akkor is ha amúgy vannak jó elemei. És aki nem tolt a játékba legalább 10 órát az ne jöjjön nekem az észrevételeivel mert sokat nem látott a játékból. Többek között valószínűleg a alvezéreink különböző ajándékaiból se látott szinte semmit, a területkiosztás okozta esetleges konfliktusokból sem semmit.

De ilyen ez a mai gémer társadalom. Ami hibával rendelkezik azt a padlóba tapossák még ha lennének jó elemei akkor is. Tömegpszichológia.