• ostoros
    #36
    Nem a származás a lényeg. Hanem a gazdasági rendszer amiben épül. A mi gazdaságunkban ugyanis nem a megoldásokra van szükség. Hanem problémákra, amikre aztán megoldást lehet keresni. Ami újabb problémát szül, amire újabb megoldás kell, és így tovább. Ebből él a modern ipar. Ha most valamely cég elő áll egy adott területen egy faék egyszerűségű megoldással, akkor a cég egy nagy része lehúzhatja a rolót. Ezért aztán a cégek egy jelentős része folyamatosan azzal foglalkozik, hogy problémákat kutat fel, és aztán arra egy elfogadható, de nem végleges (sosem végleges) megoldást..
    .
    Na most jelen esetben az a gond, hogy az ilyen bonyolult fegyverrendszereknél felszaporodnak az ilyen problémák, pláne ha több cég is dolgozik a projekten. Már maga a bürokrácia is olyan óriási ilyen esetben, hogy önmagában milliókba kerül.
    .
    Szóval amit az egészből ki akartam hozni: civil szférában megengedhető, hogy megpróbáljunk minden apró dologra megoldást keresni, legfeljebb drágább lesz a végtermék.
    Hadfelszerelésnél azonban nagyon meg kell gondolni, hogy nem-e járnak jobban az adott hiba figyelmen kívül hagyásával, és egy nem tökéletes, de egyszerű és könnyen kezelhető konstrukcióval, mint egy túlbonyolított verzióval.