• culas25hc
    #12
    #11 formax
    Ezen én is gondolkodtam, de én például úgy csinálnám, hogy két mérő eszközt alkalmaznék. Az egyiken nem lenne minta, a másikon igen. A mért jelek spektrumát felírva az azonos frekvenciás komponenseket törölném, és a maradékkal foglalkoznék csak, az biztos az anyagból jön.
    Ezek után tudni kéne, hogy a vizsgált anyag milyen kémiai átalakulásokat produkálhat, és azok okozhatnak -e rezgést, mert ha igen, ezeket is hasonló módon ki kell szűrni.

    Aztán a végén marad valami... ami szerintem még mindig kevés bizonyíték az életre, de arra már elég, hogy odaküldjünk esetleg egy drágább gépet is.

    #8 Nemzsidó,
    Szerintem elsősorban olyan életet keresünk ami hozzánk (földi élőlényekhez) hasonló módon viselkedik. Wikipédián elolvastam mit nevezünk jelenleg életnek, ami ezen kívüli élet, az szerintem annyira idegen tőlünk, hogy nem is lehet egy lapon említeni az általunk ismertekkel. Lehet, hogy egy galaxis is végez olyan folyamatokat, amiket több száz milliárd éves távlatból életnek lehet nevezni, de egyrészt még kell egy kis idő, hogy ez kiderüljön, másrészt ez egy teljesen más tudományterület lenne.
    Utoljára szerkesztette: culas25hc, 2015.01.04. 17:59:55