hatred
  • Fernandooo #5
    Mekkora álszentség már ez a hörgés a játék (!!!!) körül… A Defconban gyakorlatilag az emberiséget lehet kiirtani egy termonukleáris háború által. Városokat eltalálva kiírja a program, hogy abban a pillanatban mennyien haltak meg. Civiliek. Gyerekek, terhes nők, nagymamik, mindenki. Az nem baj, mert nem jeleníti meg a program a halálukat? Attól még a játékos célja az ő haláluk is. Egy átlagos FPS-ben százszámra gyilkolják le az ellenséget, az nem baj, mert mi vagyunk a jó oldalon. (Kérdéses, mi alapján döntjük el, hogy az tényleg a jó oldal-e, főleg, ha valami USA-patrióta förmedvényről van szó.) És akkor olyanokról nem beszélek, hogy Postal, vagy Manhunt. És azt is csak megemlítem, hogy ezek csak játékok. Aki ezektől bepörög, az bepörög egy filmtől is, tiltsuk be a filmeket! Baromság…

    Nekem tetszik a koncepció. Amúgy sem vagyok oda az emberekért – finoman szólva sem -, hiszem, hogy senki sem ártatlan semmilyen szinten, és senki élete nem pótolhatatlan, sőt, igazából mindenki – engem is beleértve – egy utolsó jelentéktelen nulla, aki a saját létezését mindenféle alaptalan baromsággal megerősítve tartja fontosnak. Hát nem az. A főszereplő srác bekattan, elege lesz ebből a tetves társadalomból, felismeri, hogy a legapróbb fogaskerekek is felelősek az egész rohadásért és ad nekik egy keveset. Teljesen rendben van, főleg egy Defcon, Manhunt, stb. tömeggyilkos játékok sorát tekintve. Jaj, szétloccsantja egy könyörgő nő fejét. Aha, nem láttunk még negyvenezer ilyet és sokkal durvábbat ilyen-olyan filmekben, mi? És nem kell azzal jönni, hogy a filmek nem vonnak be interaktivitással, ott mint tétlen szemlélő vagy bűntárs akkor, nem? És az érdeklődéseddel akár felbujtó is lehetnél, mert azért készítenek ilyesmiket, mert úgyis megnézed.

    Érdekes kis cucc lesz ez, nem látok benne két óránál több fun faktort, fillért sem ér – na jó, max három eurót -, de simán helye van a többi produkció között.